R E B A L A N C I N G   N I E U W S B R I E F 
J U L I    2 0 1 5
Bekijk deze mail in je browser
 
 
Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn is gericht op persoonlijke groei en bewustzijn
door middel van lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging. 

 
Adem....de poort naar inspiratie!
Beste Lezer,

Zomer. Vakantie. De komende periode is voor velen een gelegenheid om meer ademruimte te nemen. Om letterlijk en figuurlijk even stil te staan bij het leven. Ik nodig je via deze nieuwsbrief uit om ook eens stil te staan bij de betekenis van jouw adem. Onze adem is namelijk de meest tastbare verbinding met het mysterie van het leven.

Het is zo'n basaal levensmechanisme dat we er weinig bij stilstaan. We doen het vanzelf. Vaak merken we onze ademhaling pas op als hij verandert. 
Als we intensief sporten versnelt onze ademhaling. Bij een diepe aanhoudende lach wordt de adem ruimer. Bij angst kan hyperventilatie optreden. En bij stress wordt onze adem vaak oppervlakkig en kort. Welke vorm ons ademen ook heeft, deze stroom van leven in ons lichaam is niet vanzelfsprekend helemaal vrij. 
 
In de visie van Rebalancing zien we de adem als een waardevolle en inzichtgevende bron. Onze adem vertelt veel over hoe we leven. Daarnaast is bewuste ademhaling een krachtig instrument om meer aanwezig te zijn in het lichaam.
Het geeft ons de mogelijkheid om bewust te worden van gedachten, deze te laten en meer in het hier en nu aanwezig te zijn. Aandacht bij onze ademhaling helpt ons om stil te staan, ons naar binnen te richten, te voelen en in het rustpunt dat dit moment creëert nieuwe inzichten op te doen. Niet voor niets luidt de titel van deze nieuwsbrief: ‘Adem…de poort naar inspiratie!’. Inspiratie betekent namelijk letterlijk inademen. 

In deze nieuwsbrief, vind je o.a. eenvoudige adem-oefeningen die je tijdens je vakantie kunt doen om meer aanwezig te zijn in je lichaam en te rusten in jezelf. Gewoon in je luie stoel, bij het kampvuur of voor je tent.

Ik wens je toe dat je adem deze zomer een bron van bewuster contact met jezelf en de buitenwereld wordt. Zodat van hieruit innerlijke deuren kunnen openen naar meer vertrouwen, liefde en vrede.

Hartelijke groet,
Emile Buring


Ps: Ben je toe aan meer ademruimte, zelfinzicht en inspiratie? Lees dan hieronder meer over het Rebalancing Inspiratiejaar (start 24 september). 
 
Het belang van adem in ons leven - uit de Rebalancing stal
Als we met aandacht bij onze ademhaling zijn, is het mogelijk voor het denken om tot rust te komen. Bewust onze inademing vergroten in bepaalde lichaamsgebieden en daarmee meer aandacht in een lichaamsgebied brengen, geeft meer ruimte en mogelijkheid tot voelen. Er ontstaat een dieper contact met onszelf als we.... Lees meer....
Wil jij ook ruimer ademend de zomer in?
Het brengen van je aandacht naar je ademhaling brengt je direct in contact met je lichaam en brengt je in het hier in nu. Aanwezig zijn bij je ademhaling is een toegankelijke en directe vorm van meditatie. Graag delen we hier 3 eenvoudige korte aandachtsoefeningen met gebruik van de adem die je kunt beoefenen waar je ook bent en hoe lang je ook tijd hebt. 
Lees meer...
Rebalancing geeft je ademruimte
Deelnemers van de zomerworkshop delen over adem
"Als je nieuwsgierig bent naar jezelf dan is het werken met adem een mooie gelegenheid om te verkennen wat er allemaal in je leeft (aan gevoelens, emoties en ruimte). Mijn adem ruimte geven, bracht mij een enorme expansie in mijn lichaam. Ik weet nu dat ik veel meer ben dan wat ik denk en wat anderen zo op eerste oog van mij zien. Na het werken met adem voel ik me..."
Lees meer...
Agenda 2015
INSPIRATIEJAAR

Op 24 september 2015 start een nieuw Rebalancing Inspiratiejaar. Het inspiratiejaar is bedoeld voor mensen die over een langere periode meer aandacht willen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling via het lichaam.
In het inspiratiejaar wordt gewerkt met lichaamswerk, (actieve) meditatie, zelfonderzoek, adem en verschillende bewegingsvormen. Het is mogelijk om dit inspiratiejaar als losstaande training te volgen of als start van de Rebalancing beroepsopleiding. Lees meer... 
 

WORKSHOPS
 
Rebalancing 1-daagse introductieworkshops 'Aanraken met aandacht'
In deze 1-daagse introductieworkshops ontdek je de basiselementen uit Rebalancing-lichaamswerk. In een kleine groep (4 personen) kun je een dag ontdekken hoe het voor je is om met volle aandacht aan te raken en aangeraakt te worden. Je leert diverse Rebalancing uitgangspunten en technieken, die je daarna kunt toepassen bij anderen in je dagelijks leven. Ervaring met aanraken is niet nodig. 
 
2015: 9-9 Nek & Hoofd | 9-10 Schouders & Rug | 6-11 Buik & Borst | 2-12 Benen & Voeten

Docent: Emile Buring   |   Lees meer...
 

OPEN DAGEN  &  BEURZEN

Tijdens de open dagen en beurzen laat een enthousiast team van docenten en studenten je door middel van lezingen, demonstraties, korte workshops en sessies kennismaken met Rebalancing, de School en het Inspiratiejaar.

5 en 6 september 2015 - Levenskunst Beurs - Landgoed Beukenrode in Doorn

Maart 2016 - Lotus Beurs - Expo in Houten

18 en 19 maart 2016 - Massage Vakbeurs - Expo in Hoevelaken

21 mei 2016 - OPEN DAG Rebalancing School - Farmhaase in Siddeburen

Meer lezen over de open dagen en beurzen van de Rebalancing School? Klik hier.
Graag stellen wij aan je voor.....
Docenten en Directie van de Rebalancing School
Het team van docenten en ondersteuning voor het komend jaar bestaat uit (van links naar rechts):

Jeanine van Deursen, Wilko Iedema, Rob Merkx, Kirsten Storm, Inge Delforterie, Sabine Kuypers en Jolanda Woltinge.
Emile Buring, Dhyani Handels, Gert-Jan Lieffering, Mariska Gieskes, Alice Stenneberg en Tineke Bakker.
Sinds 1 juni 2015 hebben Rob Merkx en Jeanine van Deursen het Directie-stokje over gegeven aan Inge Delforterie en Emile Buring. Inge en Emile zullen als nieuwe directie met interesse, een vernieuwende frisse blik en volle energie, zich inzetten voor de Rebalancing School. Rob en Jeanine blijven beiden actief in de School als gastdocent en Masterclass-docent en blijven de officiële bestuursleden.
Voor Rebalancers
Adem, Masterclasses en meer...
Ilse Middendorf "Atem - Stimme der Seele"   Eine Studie über den Erfahrbaren Atem von Gerd Conradt
Ilse Middendorf over 'de ervaarbare adem'
Ilse Middendorf werkt op een soortgelijke manier als in Rebalancing met adem. Het ervaren van de adem in je lichaam. Ze heeft dit uitgewerkt, in een school gebracht en daar haar levenswerk van gemaakt, onder het motto ‘de ervaarbare adem'. 
Info: http://www.breathexperience.com.

Aankomende Masterclasses
- De Vrije Kwaliteit van Weerstand - 13 en 14 juni 2015 - Jeanine van Deursen
- Myofascial Release - 1 t/m 4 oktober 2015 - Satyarthi Peloquin
- Supervisiedag: Innerlijke vrede - 26 oktober 2015 - Wilko Iedema
- De spirituele dimensie via het lichaam - 1 november 2015 - Rob Merkx
- Seksualiteit - 15 november 2015 - Mariska Gieskes
- Een licht op de praktijk - 22 en 23 november 2015 - Jeanine van Deursen & Wilko Iedema
- Supervisiedag: Innerlijke vrede - 8 december 2015 - jeanine van Deursen

Meer informatie over deze Masterclasses en de Masterclasses voor in 2016 lees je
hier.

Rebalancing Kaarten
De Rebalancing School heeft onderstaande nieuwe en kleinere kaarten ontwikkeld. Deze kaarten hebben A6 formaat en bevatten weinig tekst op de achterkant, waardoor deze kaarten goed als kaart te versturen zijn of mee te geven aan jouw cliënten. De kaarten zijn hier te bestellen.

 

         

Het gaat erom
je eigen ritme te vinden
en als je dat hebt
dan ben je thuis!

 
Ilse Middendorf ~
Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn is gericht op persoonlijke groei en bewustzijn door middel van lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging. De School organiseert  workshops, een inspiratiejaar, een beroepsopleiding en nascholing. 
Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn
Markiezenhof 40 • 6715 LL  Ede
0318 - 690 393

info@rebalancing.nl
www.rebalancing.nl
Copyright © 2015 Rebalancing School voor Lichaamswerk &  Bewustzijn, All rights reserved.