Copy

Anne Nuotio 8.-10.12.2017: Ennakkoilmoittautumiset nyt!


Kurssi järjestetään jos ennakkoilmoittautumisia on riittävästi lokakuun loppuun mennessä. Lue Annen kirje tuleville kurssilaisille, ja jos kurssi kiinnostaa, ilmoittaudu alustavasti Elisalle vaikka tekstarilla, puh. 045 224 6120. Elisalta saat myös lisätietoja kurssista.

–––––
Hyvä ihminen!

Kirjoitan viestin tietämättä tarkemmin kenelle se menee. Olen tulossa pitämään viikonloppukurssia Jyväskylään joulukuun alkupuolella.

Kerron vähän itsestäni ja viikonlopun sisällöstä. Ashtangajoogassa harjoitustaustani ulottuu vuoteen 1995 asti. Silloin löysin itselleni mahtavan välineen tutkia kaikenlaisia virtauksia ja jännityksiä kehossani ja hengityksessäni. Kehoni oli hyvin suostuvainen harjoitteluun ja niinpä etenin nopeasti kakkossarjan kautta kolmossarjaan. Kymmenen vuotta aloituksen jälkeen opettajani Lino Miele opasti minua nelossarjassa. Nämä kaikki sarjat vaikuttavat hyvin eri tavalla kehoon ja psyykeeseen ja uskon oman kokemukseni antavan opettajuuteeni hyvän perustan.

Kymmenisen vuotta olen opettanut kursseillani myös chantingia eli joogasutrien resitointia tai mantrojen laulantaa. Minulle on luontevaa lähestyä joogasutrien viisautta äänen kautta, niin että jokainen jo tuntee tekstiä tällä tavalla ennen kuin sitä aletaan sisällöllisesti avata. Chanting on mukava tapa keskittyä yhteen asiaan ja samalla antaa pyhän tekstin värähtelyjen painua kehoon. Chanting on rentouttavaa ja samalla energioita keskittävää.

Uskon elämänilon lähtevän siitä, että ihminen voi olla tässä hetkessä rentona. Siksipä kaikkiin joogakursseihini kuuluu toisaalta erikseen tehtävät rentoutusharjoitukset, mutta myös sellainen rento ilmapiiri, joka takaa joogaharjoittelun syvenemisen.

Ohjelmassa on myös erikseen asanaharjoitukseen liittyvää kehon, hengityksen ja energiakehon tarkastelua. Tämä on olennaista siksi, että joskus emme itse huomaa toistavamme samaa kaavaa, emme osaa korjata kehon energeettisesti heikkoja kohtia tai hellittää sieltä, mihin energia on pakkautunut.

Olen koulutukseltani tanssinopettaja ja biodynaaminen kraniosakraaliterapeutti. Nämä kaksi muuta ammattia tuovat kehotyöskentelyyn erilaisia näkökulmia, ensimmäinen enemmän kehon funktionaalisuuteen ja jälkimmäinen enemmän kehon toiminnan alla olevaan energiaan.

Pidän tärkeänä joogakursseilla sitä, että energia ei hajoa välillä, vaan että kaikki voivat keskittyä koko viikonlopun ajan antautumuksellisesti opetukseen ja itseensä. Siksi en pidä juurikaan pelkkiä asanaharjoituskursseja.

Tämä on ensimmäinen kurssini Jyväskylässä. Jos tapani ohjata on teille mieluisa, uskon, että jatkoakin voi tulla.

Nyt ensimmäisen kurssin kohdalla on sellainen toive, että voisitte vielä lokakuun aikana vastata Elisalle joko kyllä tai ei – riippuen siitä ajattelitteko osallistua vai ette. Minä nimittäin asun Ranskassa ja ostan lentolipun marraskuun alussa mikäli kurssi näyttää toteutuvan. Vastaus
viestiin ei ole sitova, vaan minulle suuntaa-antava.

Täältä löytyy kurssin ilmoittautumissivu.

Aurinkoisin terveisin,

Anne

P.S. Olen saanut ensimmäisen opetuslupani Sri K Pattabhi Joisilta vuonna 2002. Vuonna 2009 sain kakkossarjan opetusluvan Sharath Joisilta hänen ensimmäisen joogaopettajakoulutuksensa päätteeksi.

Jyväskylä 8.-10.12.2017


Perjantai

16.30 intro
17.00-18.30 ohjattu harjoitus
18.30 Keho-, hengitys- ja energia-asioita
19.15 Joogafilosofinen keskustelu

Lauantai

8.30-10.30 Asanat – Mysore-harjoitus
11.30-12.30 Keho-, hengitys- ja energiatyöskentely
12.30-13.30 Jooganidra
13.30-14.30 Joogafilosofia + keskustelu
15.00-16.00 Chanting 

Sunnuntai

8.30-10.30 Asanat – Mysore-harjoitus
11.30-12.30 Keho-, hengitys- ja energiatyöskentely
12.30-13.30 Jooganidra
13.30-14.30 Joogafilosofia + keskustelu
15.00-16.00 Chanting

Hinta 300€
270€-opiskelijat, työttömät, eläkeläiset

Alustavat ilmoittautumiset lokakuun loppuun mennessä Elisalle vaikka tekstiviestillä: 045 224 6120.

Sitovat ilmoittautumiset (jos kiinnostusta riittävästi – ilmoitamme asiasta vielä!) 10.11.2017 mennessä Anne oman ilmoittautumissivun kautta.
Copyright © 2017 Jyväskylän astangajoogayhdistys, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp