Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her kommer som vanlig en del saker som har fanget vår interesse den siste uken.

I denne ukens e-post: 
 • Strategi: Den beste annonsen er den som appellerer til alle
 • Google Ads: Bli med på meetup i Oslo! 
 • Annonsering: Disse forbrukertrendene driver engasjement hos Microsoft Ads
 • Lover og regler: Nytt regelverk - retusjert reklame må nå merkes
 • Fagmiljø: INEVO er Google Premier Partner byrå i 2022
STRATEGI

Den beste annonsen er den som appellerer til alle

De siste ti årene har reklame- og markedsføringsbransjen sett en eksplosjon av ny teknologi og flittig verktøy, som tilsynelatende skal gjøre jobben vår som markedsførere lettere og annonsene mer personlige for mottakerne. Derimot så har disse verktøyene ingen verdi dersom man ikke forstår markedet og hvordan folk kjøper og reagerer på ting.

Ifølge Samuel Brealey og Michael Taylor, så er det spesielt 6 ting dagens markedsførere ikke må overse:

 1. Personalisering i stor skala kan legge til unødvendig kompleksitet og samtidig redusere effekten på annonsene dine. Det er fort gjort å bli revet med av alle mulighetene, men ikke glem den grunnleggende markedsføringsteorien!
 2. Generelt så er den beste annonsen for én målgruppe den beste annonsen for alle målgrupper.
 3. Segmentering handler om å dele opp det totale markedet i grupper, slik at du kan bedre tilpasse annonsene dine til hver enkelt gruppe. Det er imidlertid bare nyttig om det er distinktive forskjeller innenfor et marked som man kan kapitalisere på.
 4. Jo mer du segmenterer, desto mindre blir det totale markedet. Dette reduserer den potensielle verdien av markedet i form av antall potensielle kunder, men også den totale kontantverdien.
 5. Dersom en virksomheten er avhengig av tilbud og kampanjer for å generere salg fremfor forbrukernes minne og positive assosiasjoner, er det ikke en sterk merkevare.
 6. Konsekvent, kreativ og minneverdig “always-on”- annonsering er fordelaktig for alle som har råd til det. Det er slik du bygger minnestrukturer og assosiasjoner hos mottakerne, slik at de vil tenke på deg neste gang de står overfor en kjøpsbeslutning.

Vi må ikke glemme at forbrukere er heterogene og irrasjonelle. Dersom du låser deg til idéen om personalisering, vil du glemme markedet som helhet og gå glipp av mulighetene som finnes der. Forstår du markedet ditt og tar hensyn til disse enkle prinsippene, er du på vei i riktig retning.

GOOGLE ADS

Jobber du med Google Ads? Da bør du bli med på meetup i Oslo!

7. september arrangerer vi Google Ads meetup som passer for alle som direkte eller indirekte jobber med Google Ads. Dette er en super mulighet til å lære, utveksle erfaringer og bygge nettverk med andre bransjekolleger.

På agendaen står blant annet profittsporing i annonsering og ikke minst utveksling av erfaringer med performance max. 

Så kickstart høsten å bli med på en gøy meetup. 

Du kan lese mer og melde deg på her (gratis). 

ANNONSERING

Disse forbrukertrendene driver engasjement hos Microsoft Ads

Innsikt i forbrukertrender kan være en verdifull måte å optimalisere annonsene dine. Microsoft sin liste av forbrukertrender for 2022, inneholder interessant innsikt i hva som driver engasjement hos Microsoft Ads. Her er noen av trendene:

 • Forbrukere forventer tilbud og rabatter når de handler på nett, spesielt rabatt på førstegangskjøp, abonnentfordeler og gratis levering. Det som imidlertid var et interessant funn av Microsoft er at de har sett en økning blant forbrukere som bevisst trigger systemet til nettbutikker til å utløse rabattkoder og tilbud. Noen av metoden de har sett mest er forbrukere som bevisst etterlater produkter i handlekurven (i håp om at det skal trigge en form for retargeting) og forbrukere som oppretter nye brukerprofiler for å motta et påmeldingstilbud på nytt. Det virker som flere netthandelsaktører har havnet i re-aktiv prisforhandling med kundene dine…
 • Ved å legge til bilder på Microsoft annonser (via Multimedia Ads), kan små og mellomstore bedrifter se en potensiell 21% økning i impression, click-through-rate og fortjeneste.
 • En del forbrukere handler på nett i arbeidstiden - hvor omtrent halvparten sier at antall nettkjøp de gjør i løpet av arbeidstiden har økt med pandemien, ifølge en undersøkelse av Forrester Consulting.
LOVER OG REGLER

Nytt regelverk - retusjert reklame må nå merkes

Forrige fredag (1. juli) trådde i kraft det nye regelverket som krever at all reklame med retusjerte personer skal merkes. Det vil si at all reklame hvor kroppsfasong, størrelse eller hud er retusjert skal tydelig merkes med et “standardmerke”, i henhold til markedsføringsloven.

Formålet med kravet til merkingen er å motvirke kroppspress, særlig blant barn og unge, ved å bevisstgjøre forbrukerne om at reklamen de blir eksponert for ikke alltid reflekterer hvordan folk ser ut i det virkelige liv. 

Standardmerket må oppfylle følgende krav:

 • Ha god kontrast til bakgrunnen.
 • Være plassert i venstre hjørne (men kan plasseres i høyre hjørne dersom det kolliderer med andre elementer).
 • Skal utgjøre omtrent 7% av bildeflaten.

For å gjøre livet til annonsørene enklere, har Forbrukertilsynet utviklet en egen tjeneste som legger til merket på bilder og videoer. Du finner tjenesten her.

Dersom du er usikker på hvordan du skal forholde deg til merkingen, anbefaler vi å lese gjennom Forbrukertilsynets veiledning om merking av retusjert reklame.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

INEVO er Google Premier Partner byrå i 2022

Litt skryt - men på onsdag forrige fikk vi en overraskelse fra Google på kontoret - et skilt for vår status som Google Premier Partner byrå! Men hva er egentlig en Google Premier Partner?

En Premier Partner er en bedrift som har vist gode annonseferdigheter og ekspertise innen Google Ads i løpet av det siste året. Det er spesielt tre krav som Google vektlegger tyngst i utvelgelsesprosessen, herunder at minst 50% av kontoekspertene er sertifisert i Google Ads, at man leverer et optimaliseringsresultat på minst 70% og skaper vekst for kundene sine, samt et krav til størrelsen på budsjettene man håndterer.

Som Premier Partner får vi dessuten tilgang til gode ressurser som gir oss en unik mulighet til å videreutvikle fagmiljøet vårt og styrke arbeidet vi gjør for kundene våre. Noen av fordelene er deriblant tilpasset opplæringsmateriale til oss, avansert brukerstøtte, rapporter og forbruksstatistikk, betaprodukter og faglig arrangementer. 

“Vi er veldig stolte av være blant topp 3% av partnerne til Google. Dette er en fin bekreftelse på kvalitetsarbeidet fagmiljøet vårt gjør sammen med, og for, kundene våre daglig. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle oss som fagmiljø og levere gode resultater for kundene våre i 2022″
Hannah Haraldsen Lindelien – Head of Search i INEVO

5 FRA INTERNETT 

🐜 Google: Ifølge en oppdatering av Google sitt hjelpedokument vil Googlebot kun crawle og indeksere de første 15MB av en side før den stopper.

📸 Instagram: Instagram har lagt til en ny aldersverifisering for å forbedre sikkerheten til unge brukere.

🍿 Netflix: Ryktene er bekreftet - Netflix kommer med et nytt og billigere abonnement, delvis finansiert av reklame, i løpet av 2022. 

🪪 Meta: I Facebook sin nye personvernoppdatering forsikrer de brukerne om at de "ikke selger eller vil selge informasjonen din".

⚙️ Google: Google tester ut dynamisk innsetting av søkeord for Google Shopping-annonser. 
UKENS ANBEFALING 

Schemantra

Schemantra er et nyttig verktøy for å opprette nettverk av standardbaserte- og maskinlesbare data på tvers av nettsider. Et slikt nettverk hjelper søkemotoren med å organisere dataene sine og gi relevante søkeresultater for å bedre matche formålet med søket.

Les mer om Schemantra her.
Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke lenger å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.