Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
Hipp, hipp hurra! 🇳🇴 Vi håper alle hadde en stor og flott 17. mai-feiring i går! Her kommer en del saker som har fanget vår interesse den siste uken og en spennende mulighet for deg som jobber med netthandel.

I denne ukens e-post: 
 • E-handel: Jobber du med netthandel? Bli med på E-handelsdagen 15. juni
 • Søk: Slik regner du deg frem til mer presise trafikkestimater
 • Strategi: Den ideelle budsjettfordelingen for deg som kombinerer nettbutikk og fysisk butikk
 • Fagmiljø: Hvordan du kan lage mer engasjerende innhold
E-HANDEL

Jobber du med netthandel? Bli med på E-handelsdagen 15. juni

Netthandelen, i tråd med folks e-handelsvaner, har endret seg drastisk under pandemien. Mens noen har hatt medvind, har andre møtt motgang. En ting er imidlertid sikkert: De utfordringene og mulighetene vi ser i dag, er ikke de samme som for to år siden

Så hva skal egentlig til for å vokse på nett i fremtiden? Vi har samlet flere av Norges største netthandelsaktører for å finne svaret på nettopp dette. Velkommen til en dag med faglig påfyll for videre vekst av din nettbutikk.

Smakebit fra programmet: 

 • En titt under panseret til Netthandelsgruppens rekordvekst før, under og etter Corona - Frederik Guttormsen, Netthandelsgruppen (Tights.no, Comfyballs og flere)
 • Hvordan en norsk nettbutikk konkurrerer med internasjonale giganter som Zalando og Boozt - Andreas Kristiansen, VILLOID
 • Har hurtighandlende dagligvarer noe for seg post corona? - Victoria Hellesøy, Foodora
 • Paneldebatt om muligheter og utfordringer post covid
Tid: Onsdag 15 juni fra kl 9-16
Sted: Vika Kino (Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo). 
Pris: 1900,- ekskl. mva

Som takk for at du abonnerer på Effekt har vi laget en rabattkode som gir deg -15% på billetten. Bruk rabattkoden "EFFEKT" for å få -15% rabatt på din billett. 
Se hele programmet og bestill billetter her
SØK

Slik regner du deg frem til mer presise trafikkestimater

Ahrefs er et populært valg for å estimere organisk trafikk og for å få en bedre forståelse av hva som driver trafikken til hvilken som helst nettside. Men hvor presise er Ahrefs sine estimater?

Ifølge Ahrefs estimerer de på grunnlag av alle søkeord som nettsiden rangerer på, søkevolumet for hvert søkeord, rangeringen til nettsiden på de søkeordene, prediksjon av CTR og antall klikk på hvert søkeord.

I Ahrefs studie, hvor de sammenlignet deres estimater med Google Search Console på 1 635 nettsider, var median avviket på 49,52%. Det vil si at trafikkvolumet feilrapporteres med ca. halvparten av den virkelig trafikk.

Ingen estimater er riktignok perfekte, og selv for avviket fremstår som stort, vil feilmarginen avhenge av hvilken type nettside og bransje det er snakk om. For å få et enda mer presist estimat av trafikken til en konkurrent kan du derimot gjøre en enkel beregning selv med denne ligningen (så lenge de er i samme nisje som deg):

Som du ser så kan du bruke din egen GSC trafikkdata og Ahrefs estimat (eller andre verktøy) for din og konkurrentens nettside for å estimere GSC trafikken til konkurrenten.

Multipliserer vi begge sidene med konkurrentens Ahrefs estimat vil du få et mer presist bilde av den faktiske trafikken.
STRATEGI

Den ideelle budsjettfordelingen for deg som kombinerer nettbutikk og fysisk butikk

Driver du både nettbutikk og fysisk butikk og lurer på hvilken markedsføringskanal du bør velge for å drive mest mulig trafikk til hver?

Ifølge Google sine eksperter så bør markedsføringsmiksen bestå av en budsjettfordeling på 50-70% digital markedsføring og 30-50% tradisjonell markedsføring, eller for enkelhetens skyld 60/40. 

Dette høres kanskje rart ut med tanke på 4 av 5 kjøp skjer i fysiske butikker, men ifølge en studie av Analytic Partners så er begge sider i realiteten avhengig av hverandre for å sikre vekst. 

En vanlig (og feil) antagelse er at digital markedsføring bare resulterer i salg på nett. Likevel har digitale markedsføringsaktiviteter som betalt søk, digitale display annonser og online video vist seg å være en viktig driver for salg i fysiske butikker også. Samtidig kunne man også se en mindre, dog signifikant, innvirkning på netthandel for tradisjonelle markedsføringsaktiviteter som plakater, TV, radio, PR, kino m.m.

Studien viste at digital markedsføring resulterte i 43% omsetningen på nett og 57% fysisk butikk, mens de tradisjonelle markedsføringsaktivitetene resulterte i 29% omsetning på nett og 71% fysisk butikk.


Hva betyr dette for deg?

Om du ønsker å se vekst i netthandel så er det på tide å inkludere digital markedsføring i markedsføringsstrategien din. Selv for det ikke finnes en universell budsjettfordeling som passer alle, foreslår Google sine eksperter å starte med en 60/40 budsjettfordeling som et startpunkt for videre testing og optimalisering.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Hvordan du kan lage mer engasjerende innhold

Et felt vi ser bedrifter har en stor mulighet til forbedring er innholdsmarkedsføring. “Content is (still) king”, og det kan vi ikke ignorere når 68% av opplevelser på nett starter i søkemotorer. Innholdsmarkedsføring kan øke synligheten din i søkemotorer, troverdigheten din, samt resultere i flere konverteringer. Derimot så er engasjement nøkkelen til suksess.

Karen-Johanne Lien Arnesen, som er innholdsprodusent i INEVO, har delt sine 7 tips til hvordan du kan produsere mer engasjerende innhold.

 1. Ha fokus på målgruppen din: Før du begynner å produsere innhold så må du vite hvem du skal snakke med. Dette er lett å glemme, spesielt når du som produsent sitter på en del kunnskap som ikke nødvendigvis mottakeren har. Lag innhold basert hva mottakerne ser etter, distribuer innholdet i kanalene hvor mottakerne er aktive og bruk virkemidlene de responderer på. 
 2. Ha et tydelig budskap: Det er bedre at det du kommuniserer er klinkende klart og kun relevant for noen få, enn at du forsøker å nå veldig mange med et diffust budskap. Da er faren fort at innholdet ikke blir relevant for noen. Pyramideprinsippet er et godt utgangspunkt for å kommunisere tydeligere.
 3. Kvalitet over kvantitet: Dersom du ikke har noe fornuftig å si, ikke si noe i det hele tatt. I innholdsmarkedsføringens verden (eller i livet generelt) er dette en dårlig fremgangsmåte som sjeldent leder til god innholdskvalitet. Sørg for at du tar deg god tid til å produsere innholdet og vær kildekritikk. 
 4. Fortell en historie: Du har sikkert blitt hekta på en film, tv-serie eller en nyhetssak en gang. Det er kanskje ikke så rart siden mennesker er nysgjerrige av natur. Vi liker historier fordi vi kan relatere oss til dem. Ved å ta i bruk historiefortelling vil kundene lettere kunne relatere til innholdet ditt og øke sjansene for mer langvarige og emosjonelle relasjoner til kundene dine.
 5. Vær original: Som forbruker blir man eksponert for utallig mengder reklame i løpet av en dag. Dette har gjort at vi i underbevisstheten stadig tar prioritering på hva vi skal rette oppmerksomhet mot og ikke. Dersom man blir eksponert på gjentagende innhold, eller lignende innhold vi har sett før, blir dette ofte filtrert bort. Om du klarer å skille deg ut i mengden kan gevinsten potensielt bli stor!
 6. Få publikum til å tenke: Selv for det ikke finnes en fast oppskrift for å få mottakerne til å tenke, så kan du likevel tilrettelegge for drøfting. Still åpne spørsmål og fokuser på hva du snakker om for å få frem meningene til mottakerne. Still også spørsmål til leserne om deres tips, tanker eller tilbakemeldinger.
 7. Slipp lidenskapen fri: Ditt engasjement engasjerer også publikummet ditt. Reflekter ditt eget engasjement og lidenskap i det du produserer innhold om. Dårlig humør eller latter smitter - samme kan vi si om engasjement også.
5 FRA INTERNETT 

📈 TikTok: 40% av Gen Z bruker TikTok i snitt 3 timer hver dag - rett bak YouTube!

🖥 Netflix: I løpet av 2022 vil du kunne se annonser på Netflix.

📸 Instagram: Instagram tester ut et maskinlæringsverktøy med formål om å gjøre feeden din mer relevant med innhold den tror du vil like.

📌 Meta: Facebook fjerner mulighet for vennesporing.

🌄 Instagram: Instagram tester ut en ny funksjon hvor NFT-eiere og skapere kan dele sine tokens med følgerne sine.
UKENS ANBEFALING 

Unlevel the Playing Field: The Biggest Mindshift in PPC History

Hvordan skiller du deg ut i mengden når “alle” markedsførere bruker de samme automatiseringsverktøyene? 

I Unlevel the Playing Field får du innsikt i hvordan du kan kombinere menneskelig kreativitet med effektiviteten til automatiseringsverktøyene for å differensiere deg fra konkurrentene - en interessant bok for deg som jobber med digital markedsføring.
Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les mer om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke longer å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.