Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her er litt påfyll av noen nyttige saker vi har lest den siste uken. 

I denne ukens e-post: 
  • Meta: Nytt verktøy for automatisering av annonser
  • Netthandel: Forbrukere går til sosiale medier for å finne gode tilbud under Prime Day 
  • Meta: Oppdateringer fra Meta - B2B målretting og planlegging av Instagram-innlegg
  • Fra INEVO sitt fagmiljø: Er majoriteten av brukerne dine på mobil? Da bør du gjøre som 730 og Melk & Honning!
META

Nytt verktøy for automatisering av annonser

Forrige uke delte Meta at de skal lansere Advantage+ shopping kampanjer, som er deres nye verktøy for automatisering av annonser, for annonsører verden over.

Advantage+ skal hjelpe annonsører med å frigjøre mer tid fra oppretting av annonser, ved å automatisere opp mot 150 annonsekombinasjoner samtidig. 

Ikke bare vil dette frigjøre tid, men også maksimere ytelsen og redusere annonsekostnadene dine. Ifølge et studie av Meta, vil Advantage+ shopping kampanjene resultere i 12% lavere kostnad per kjøp - med andre ord bedre ytelse og mindre kostnader. Jo lavere kostnader, desto mer effektivt kan man drive salg og skaffe nye kunder dersom man “reinvestere” det man sparer.

Små bedrifter vil også kunne bruke Advantage+ creative og Advantage-publikum til å lage annonser via Facebook-siden deres. Disse verktøyene hjelper dem å spare tid samtidig som de bruker mindre penger for å finne ut hvilken annonse som gir best resultater.

  • Advantage+ creative velger ut creatives som har størst sannsynlighet for å engasjere brukerne.
  • Advantage publikum lager tilpassede publikum basert på Facebook-siden din og vil optimalisere publikumet over tid.

Test det ut og se om du opplever noen forskjeller i annonseresultatene dine!

NETTHANDEL

Forbrukere går til sosiale medier for å finne gode tilbud under Prime Day 

Prime Day er Amazon sin årlige salgsbegivenhet for Prime medlemmer, som består av to dager fullt av tilbud fra kjente og mindre kjent merkevarer - og er som Marketplace Pulse foreslår, et prakteksempel på Social Commerce i USA.

Men hva er Social Commerce?

Social Commerce vil si kjøp og salg av produkter og tjenester via et sosialt medium, som f. eks Facebook, Instagram eller TikTok. Sistnevnte har blitt et populært valg for å finne de beste tilbudene blant Prime medlemmer i USA. 

Gitt den enorme listen på millioner av tilbud under Prime Day, har Amazon gitt opp å personalisere dagen for medlemmene - noe som fører til at medlemene må finne frem til tilbudene selv. Det har resultert i at flere brukere i sosiale medier deler de beste tilbudene de finner. I år var det meste av Prime Day på TikTok, fremfor Facebook og Instagram. På TikTok fikk videoer tagget med #primeday2022 over 52 millioner visninger, hvor det i fjor var 30 millioner visninger og 6 millioner året før der igjen. 

Dette har nok en sammenheng med TikTok sin algoritme som klarer å raskere personalisere innholdet til hver bruker. Engasjerer brukerne seg med Prime Day videoer, vil antagelig TikTok komme med forslag til lignende videoer tilpasset til dem.

Det som også er interessant er at de fleste av Prime Day videoene ikke delte lenkene til produktene - slik at brukerne selv var nødt til å manuelt gå inn på Amazon for å finne produktene de fant via TikTok. Med tanke på at TikTok også planlegger å øke sitt e-handelsvolum til 2 milliarder dollar i år og 23 milliarder dollar i 2023, bør du som netthandelsaktør ikke undervurdere mulighetene på plattformen. 

META

Oppdateringer fra Meta - B2B målretting og planlegging av Instagram-innlegg

Meta har kommet med to nye oppdateringer vi tror du vil like. 

Facebook Ads:
Facebook har lagt til en mulighet for B2B målretting som, basert på jobbtitler og andre kriterier, skal hjelpe deg med å nå ut til beslutningstakerne i en organisasjon (IT, ingeniør, HR, strategy, markedsføring) eller nylig aktive virksomheter opprettet i løpet av de siste 6, 12 eller 24 månedene. 

Jobber du med B2B, kan dette hjelpe deg med å nå ut til de riktige personene.

Instagram:
Nå slipper du også å gå til Creator Studio for å planlegge innleggene dine på Instagram. Endelig kan du planlegge publisering av Instagram-innlegg og Reels forut i tid, direkte i Instagram.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Er majoriteten av brukerne dine på mobil? Da bør du gjøre som 730 og Melk & Honning!

730 er et uavhengig norsk nettmagasin etablert i 2008 som dekker norsk og internasjonal populærkultur. Melk & Honning ble startet i 2015 og er Norges ledende nettsted for motenyheter i tillegg til å romme intervjuer og features fra inn- og utland. 

Nettsidene til 730 og Melk og Honning hadde stort potensiale for mobiloptimalisering, mye fordi majoriteten av brukerne deres er på mobil. De hadde derfor et ønske om å modernisere plattformen og gi leserne deres en bedre brukeropplevelse.

Vi inngikk et samarbeid som var preget av tett kontakt og høy kundeinvolvering, hvor vi jobbet blant annet med brukeropplevelse og hastighetsoptimalisering, integrerte annonsesystem, utviklet skreddersydd mal til WordPress og fasiliterte for teknisk SEO, samt monitorering av tjenestene. Vi har også underveis i prosjektet jobbet operativt og gitt kontinuerlig rådgivning.

Med nært samarbeid og kreativ frihet har vi levert to komplette nettsider med skreddersydd design og utvikling på WordPress for 730 og og Melk & Honning.

Resultatet?

Plattformene deres er styrket og modernisert, brukeropplevelsen forbedret og trafikken doblet.

5 FRA INTERNETT 

🕊 Twitter: Twitter tester ut en ny funksjon hvor du kan legge til en status når du legger ut en Tweet.

👆🏻 LinkedIn: Du kan nå legge til en klikkbar lenke på bilder når du legger ut LinkedIn-innlegg.

👍 Google: Du kan nå fortelle Google om fordeler og ulemper på produkter/tjenester ved å oppgi pros and cons structured data på redaksjonelle vurderingssider.

👩‍💼 Alphabet: Det amerikanske justisdepartementet forbereder seg på å saksøke Google sitt morselskap, Alphabet Inc., for å dominere det digitale annonsemarkedet på ulovlig vis.

👀 Instagram: Instagram tar inspirasjon fra BeReal og tester nå ut et nytt kameramodus, som tar i bruk både front- og bakkamera samtidig.
UKENS ANBEFALING 

Seminar: Nysgjerrig på Snapchat-annonsering?

Torsdag 25. august inviterer Snapchat til et gratis seminar på Saga kino i Oslo. Her skal de dele de siste nyhetene fra plattformen, beste praksis for creatives, samt noen suksesshistorier.

Meld deg på her.

Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av det digitale markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke lenger å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.