Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her er litt påfyll av noen nyttige saker vi har lest den siste uken. 

I denne ukens e-post: 
 • Lover og regler: Google Analytics er nå ulovlig i Danmark
 • Google Ads: Motta varsler om avviste Shopping-produkter med Google Ads Script
 • SoMe: Tips til å få flere svar på LinkedIn InMails
 • Fagmiljø: Slik lager du en effektiv strategi
LOVER OG REGLER

Google Analytics er nå ulovlig i Danmark

I en pressemelding forrige onsdag, konkluderte det danske datatilsynet at Google Analytics ikke kan brukes lovlig uten videre. Grunnlaget for beslutningen er basert på informasjonen fra det europeiske datatilsynets vedtak og egne undersøkelser gjennomført av det danske datatilsynet.

Dette betyr at danske organisasjoner må vurdere om deres bruk av Google Analytics er innenfor rammene til datatilsynet. Er bruken ulovlig, må danske organisasjoner slutte å bruke Google Analytics med mindre de klarer å iverksette "effektive tilleggstiltak" som kan legalisere bruken av verktøyet. 

De nevner videre i pressemeldingen at et mulig tiltak som kan være relevant for de som fortsatt ønsker å bruke Google Analytics er pseudonymisering ved bruk av en såkalt omvendt proxy. Dette har det franske datatilsynet utarbeidet en detaljert guide for.

Det blir spennende å se hvordan det norske datatilsynet reagerer på dette…

GOOGLE ADS

Motta varsler om avviste Shopping-produkter med Google Ads Script

Om du kjører Shopping annonser, vil du nok oppleve fra tid til annen at et eller flere produkter vil bli avvist. Dette kan drastisk påvirke omsetningen og resultatene på kampanjene dine, spesielt om et produkt som selger bra ikke blir godkjent. Det er derfor viktig å følge med og monitorere statusen på produktene dine. 

Men dette kan også fort bli svært tidkrevende å gjøre manuelt… 

Nils Rooijmans delte nylig et script som varsler deg på e-post når produkter i Merchant Center-kontoen din, som har fått et betydelig antall klikk, ikke blir godkjent. Skulle et produkt ikke bli godkjent, vil du bli varslet og kan enkelt fikse problemet med en gang det oppstår.

Du kan selv angi terskelen for antall klikk produktet skal ha og tidsperioden, slik at du ikke blir oversømmet med varsler om produkter som pleier å ha få klikk, men også tilpasse slik at du f. eks bare får varsler på bestselgerne dine.

Du finner scriptet og instruksjoner for implementering her.

SOSIALE MEDIER

Tips til å få flere svar på LinkedIn InMails

LinkedIn InMails lar deg sende en direkte melding til et annet LinkedIn-medlem som du ikke er koblet til, og kan være en effektiv måte å nå ut til målgruppen din. Likevel krever det en innsats for å engasjere de rette menneskene og bygge langsiktige relasjoner.

Ifølge Lavender, kan man hente inn nyttige tips til utforming av LinkedIn InMails ved å se på hva som kjennetegner en effektiv e-post. Her er deres liste over 4 tips til hvordan du kan sende ut kalde InMails på plattformen, basert på en analyse av 28,3 millioner e-poster:

 1. Jo kortere, jo bedre: E-poster som er på 25–50 ord får 65% flere svar.
 2. Skriv enkelt og konsist: Ikke overkompliser meldingen, prøv heller å skriv så enkelt som mulig slik at meldingen ikke kan misforstås. Dette vil føre til 50% flere svar.
 3. Personaliser meldingene dine: Åpningsraten på meldinger som var personlig tilpasset mottakeren var dobbelt så høy i sammenligning med de som ikke personaliserte meldingene. 
 4. Vær nysgjerrig og beskjeden: De du når ut til ønsker ikke å bli snakket til, de ønsker å bli snakket med. Dropp derfor den informative tonen, og vær heller mer beskjeden ved å f. eks stille gjennomtenkte spørsmål og vær nysgjerrig på menneskene du prøver å nå ut til.

En siste ting som er spesielt viktig for å bygge langsiktige relasjoner er å holde kontakten. Fortsett derfor med å være nysgjerrig og stille spørsmål.

PS: Hvis du ikke har finpusset e-poststrategien din, kan tipsene til Lavender være nyttige der også!

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Slik lager du en effektiv strategi

Strategi handler om å peke ut en retning, få folk med seg, bevege seg i riktig retning og sette ting i system. Dette betyr ikke at du trenger å ha alle detaljene på plass for å sette i gang med arbeidet. Alt forandrer seg underveis og suksessen er avhengig av din evne til å gjennomføre!

For at strategien skal være effektiv så må den være enkel å forstå og enkel å kommunisere. Dette er fordi at enkle budskap har en tendens til å spre seg raskere. Når et budskap sprer seg, øker samtidig sjansen for at man får gjennomslag.

Men hvordan utvikler man en effektiv strategi? 

Ifølge Karl Philip Lund, partner i INEVO, så er det 4 steg han anbefaler å følge når det gjelder strategi:

 1. The Big Aha: Kom opp med en "big aha", altså finn en generell retning som er en smart, realistisk og rask måte å skaffe deg en konkurransefordel for virksomheten din (eller din avdeling, ditt nettsted eller prosjekt). Denne kan du finne ved å blant annet analysere markedet og konkurransesituasjonen, men poenget er at du må velge en generell retning og sette i gang! 
 2. De riktige menneskene: Få de riktige menneskene på plass for å drive den "store aha'en" fremover. En måte å filtrere ut aktuelle kandidater er "the acid test", som baserer seg på tre elementer; integritet, intelligens og modenhet. I tillegg til å bruk acid-testen, kan det være lurt å fokusere mer på grunnleggende verdier enn på kompetanse i ansettelsesprosessen. Man kan alltids lære opp nyansatte, men ikke nødvendigvis endre hvordan de er som person.
 3. Best practice og implementer som et helvete: Kontinuerlig oppsøk "best practices" internt og eksternt for å oppnå den store "a-ha'en. Her er det snakk om å lære av andre, identifisere best practices og implementere som et helvete. Når du gjør dette, så vil du oppdage at ting begynner å skje. Når du oppnår resultater vil du merke at folk blir engasjerte og ønsker å bli med. Det handler om å få hjulet til å begynne å rulle.
 4. Sett strategien i system for å sikre gjennomføring: Sett strategien (og målene) i system for å sikre gjennomføring. Utforsk og innfør et målstyringsverktøy som OKR i ditt team eller din organisasjon for å sikre gjennomføringen av valgte strategi.

Velg en retning, få de riktige menneskene på plass, implementer som et helvete og sett strategien i system. Klarer du disse 4 punktene står du godt rustet til å lykkes med din neste strategi!

“Velg en generell retning og implementer som et helvete!”

Les hele artikkelen her.

5 FRA INTERNETT 

💰 Shorts: YouTube har lansert en ny mulighet for å tjene penger på Shorts med en alternativ inntektsdeling.

🤥 TikTok: TikTok kopierer konseptet til BeReal og lanserer TikTok Now, en ny app som oppfordrer brukere til å ta bilder med front- og hovedkameraet på et tilfeldig tidspunkt hver dag...

👨‍💻 Snapchat: Snapchat er nå tilgjengelig i en webversjon, som gir brukerne tilgang på plattformen fra hvilken som helst enhet.

🙅‍♂️ Google: Google ruller ut en oppdatering til appen sin som lar brukere be om fjerning av personlig informasjon fra søkeresultatene.

💬 YouTube: YouTube legger til en mulighet til å svare på kommentarer med Shorts.
UKENS ANBEFALING 

Guide for Black Friday fra Rocket

Black Friday begynner å nærme seg (25. novemember!). For at du skal lykkes, har Rocket  satt sammen en guide med det du trenger å vite for å få mest mulig effekt ut av Black Friday.

Du finner guiden her.

Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av det digitale markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke lenger å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.