Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her kommer som vanlig en del saker som har fanget vår interesse den siste uken.

I denne ukens e-post: 
 • Google Analytics: Siste påminnelse: Ønsker du å sammenligne data fra år til år? Da begynner det å haste!
 • SEO: Slik kan du optimalisere Google My Business bildene dine for SEO
 • Google Ads: Annonsene dine vil ikke lenger vises på søkeord som er under vurdering
 • Fagmiljø: Usikker på hva du du skal skrive om? Slik fikk Bilpleiekongen over 200 innholdsidéer på under 1 time
GOOGLE ANALYTICS

Siste påminnelse: Ønsker du å sammenligne data fra år til år? Da begynner det å haste!

Du er sikkert lei av å høre dette, men vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å få implementert GA4 nå. Selv om du kanskje ikke har planer om å lære deg GA4 før juli 2023, vil fremtidige deg takke deg om du i det minste får på plass GA4 nå.

I juli 2023 stopper som kjent Universal Analytics å samle opp data. Selv for dette sikkert høres ut som en evighet til så må du ikke glemme at det ikke er lenge til juli i år. I praksis betyr dette at dersom du ønsker å sammenligne 2023 tallene med tallene i år så må du senest få på plass GA4 i slutten av denne måneden! 

Om du er usikker på hvordan du gjør det eller ikke har tid før sommeren, så kan vi INEVO hjelpe deg med implementeringen, slik at du har sammenligningsdata neste år også.

Ta kontakt med oss her.

SØKEMOTOROPTIMALISERING

Slik kan du optimalisere Google My Business bildene dine for SEO

Bruk av bilder kan være en verdifull måte å bygge tillit til potensielle kunder i søk etter dine produkter og/eller tjenester. Et bilde sier mer enn tusen ord (eller skal vi si søkeord), ikke sant? 

Ifølge Steve Toth fra SEO Notebook vil gode relevante bilder kunne gi virksomheter et konkurransefortrinn og økt interaksjon fra potensielle kunder - som til syvende og sist vil resultere i høyere rangeringer. Her er hva du bør gjøre og ikke bør gjøre:

Gjør dette:

 • Først og fremst må du legge til bilder i oppføringen din. Dette vil gi et godt førsteinntrykk av din virksomhet som vil bidra til å bygge tillit og oppriktighet ovenfor potensielle kunder.
 • Lag rutiner for opplastning av bilder (ukentlig, månedlig, kvartalsvis osv.). På denne måten vil bildene dine til enhver tid være oppdaterte, noe Google og brukerne setter pris på.
 • Få ansatte til å ta og laste opp bilder som er relatert til arbeidsplassen din. Dette er en fin måte å fortelle historien til virksomheten din fra ulike perspektiver.
 • Oppmuntre kunder til å ta og legge ut bilder for å fremheve sosiale bevis.
 • Utnytt alle bildekategoriene til Google My Business (video, interiør, eksteriør, at work, team, identitet).

Ikke gjør dette:

 • Ikke bruk stock bilder.
 • Unngå å bruke filter eller tekst på bildene dine.
 • Ikke last opp bildekollasjer - hold deg til enkeltbilder.
 • Ikke last opp andre dokumenter eller filer.

For at Googles algoritme skal kunne bygge et digitalt sammendrag av din virksomhet er relevans viktig, men kanskje enda viktigere er en bekreftelse på at virksomheten din eksisterer.

Steve foreslår å få med bilder av inngangen/eksteriør og interiør, bilder som inneholder logo/navn (f. eks utenfor inngangsdøren, innsiden, utmerkelser m.m.), samt bilder som inneholder identifiserbar informasjon om virksomhetens profil (telefonnummer, adresse, åpningstider, betalingsmetoder m.m.).

SISTE SJANSE!

I dag er siste mulighet for å kjøpe billetter til E-handelsdagen 2022. I morgen kl. 09:00 fyller vi Vika kino i Oslo med Norges netthandelseksperter for diskusjon og kunnskapsdeling om utfordringene og mulighetene som netthandelen står ovenfor post-covid.

Du som leser av Effekt får -15% med rabattkoden "EFFEKT".

Se programmet og bestill billetter her.
GOOGLE ADS

Annonsene dine vil ikke lenger vises på søkeord som er under vurdering

Google vil ikke lenger vise annonser på søkeord som er under vurdering. For at søkeordene skal vise annonser så må de oppfylle retningslinjene til Google og bli godkjent, som ifølge Google kan ta opptil én virkedag.

Formålet med dette er å gjøre søkeopplevelsen trygg og relevant for brukerne, samt sørge for at lover og regler opprettholdes. Du finner retningslinjene her.

Implementeringen vil skje umiddelbart og gradvis opptrappes i løpet av to måneder.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Usikker på hva du du skal skrive om? Slik fikk Bilpleiekongen over 200 innholdsidéer på under 1 time

Om du jobber med innholdsproduksjon så har du helt sikkert opplevd å gå tom for idéer til hva du kan skrive om. Her har du en metode for innhenting av idéer som har fungert veldig godt for Bilpleiekongen.

For noen år siden ønsket Bilpleiekongen å skape engasjement i sosiale medier. Giveaway ble raskt trukket frem som et effektivt tiltak for å skape engasjement, spesielt om det blir gjort riktig. Når man gjennomfører giveaways er det viktig å ha et formål med det man gjør - uten dette vil verdien man sitter igjen bli liten, foruten engasjement og eksponering. 

Vi utnyttet muligheten til å samle inn innsikt om hvilke bilpleierelaterte spørsmål som deltakerne lurte på. Dette gjorde vi veldig enkelt ved å oppfordre deltakerne til å skrive et bilpleierelatert spørsmål i kommentarfeltet for å delta i trekningen. Dette ga oss masse innsikt i hva folk lurer på og samtidig over 200 idéer til fremtidig innhold. I tillegg fikk vi også muligheten til å hjelpe potensielle kunder i kommentarfeltet før en eventuell kjøpsbeslutning.

Selve giveawayen tok under én time å planlegge og sette opp, og premien kostet rett under 700 kroner. Ganske liten pris for over 200 ideer til nye videoer, blogginnlegg og podkast-episoder. I tillegg var produktet en skumkanon til bilvask, som betyr at vinneren også trenger en høytrykkspyler og jevnlig påfyll av såpe - noe som fort kan bli lønnsomt i lengden.

Bilpleiekongen trenger med andre ord ikke å bekymre seg for å gå tom for ideer på en stund.

5 FRA INTERNETT 

🔍 Ahrefs: Ahrefs investerer 60 millioner dollar i egen søkemotor.

🙏🏻 Google: Fra og med 1. juli vil Google teste ut Topics for et lite utvalg.  

👉 Apple: Apple endrer prismodellen på søkekampanjene sine fra cost-per-mille (CPM) til den mer oppdaterte cost-per-touch (CPT) modellen.

📹 Microsoft: Microsoft har lansert videoannonser og automatisert budgivning, samt muliggjort importering av image extensions fra Google Ads.

📈 LinkedIn: LinkedIn har endelig fått en Business Manager. 
UKENS ANBEFALING 

Webinar: Skap suksess på TikTok

Tirsdag 21. juni holder TikTok et webinar for små og mellomstore bedrifter om hvordan man kommer i gang med annonsering på TikTok. Lær beste praksiser, tips og triks og hva som skal til for å skape suksess på TikTok.

Les mer om og meld deg på her.
Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les mer om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke longer å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.