Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her kommer som vanlig en del saker som har fanget vår interesse den siste uken.

I denne ukens e-post: 
 • Google: Google Marketing Live - stor oppdatering fra Google
 • SEM: Sammenlign Google Ads og Microsoft Ads resultatene dine med andre i samme bransje
 • SEO: Google med ny kjernealgoritmeoppdatering - dette bør forberede deg på
 • Fagmiljø: Hva skjer med Google Analytics?
GOOGLE

Google Marketing Live - stor oppdatering fra Google

Google delte en rekke nye oppdateringer forrige tirsdag i forbindelse med deres årlige Google Marketing Live. Her er noen av de:

 • Utrullingen av YouTube Shorts annonser er i gang, hvor videohandlings- og appkampanjene dine vil gradvis bli vist i YouTube Shorts. Produkfeed-annonser i YouTube Shorts er også rett rundt hjørnet! I tillegg til YouTube Shorts er også videoannonser tilgjengelig i brukernes personlige Discover-seksjon.
 • Performance Max får hele seks oppdateringer, deriblant flere verktøy for testing av annonser, mulighet for å optimalisere for salg i fysiske butikker, samt en ny optimalisering score med optimaliseringsforslag.
 • Innsiktsiden får også tre nye rapporter som rulles ut de neste månedene. Dette inkluderer en ny attribusjonsrapport som gir deg innsikt i hvordan annonsene dine samhandler med hverandre, en ny budsjettrapport for muligheter og forbedringer for å nå dine budsjettmål, samt en kunderapporten for førstepartsdata som gir deg innsikt i hvordan ulike kundesegmenter bidrar for at du skal nå kampanjemålene dine.
 • En annen spennende oppdatering er Googles satsing på 3D og AR i søk. Snart kan du vise produktene dine i “det virkelige liv” for potensielle kunder i shoppingannonser i søk - ved hjelp av 3D innholdsfeeder! Er dette fremtidens netthandel?

Sett deg inn i oppdateringene og undersøk hvordan de vil påvirke deg - kanskje du kan bruke de til din fordel? Se resten av oppdateringene her.
 

SØKEMOTORANNONSERING

Sammenlign Google Ads og Microsoft Ads resultatene dine med andre i samme bransje

Søkemotorannonsering er uten tvil en effektiv markedsføringskanal, noe som også skaper stor konkurranse mellom annonsører. Da er det kanskje ikke så rart at flere markedsførere er usikre på om resultatene de oppnår er gode i sammenligning med konkurrentene.

LOCALiQ delte nylig rapporten “2022 Microsoft and Google Ads benchmarks” - hvor de sammenligner dataene for søkemotorannonsering i alle bransjer. Denne referansedataen gir deg mulighet til sammenligne din egen data opp mot bransjestandarden, slik at du kan ta bedre vurderinger på hvordan du kan administrere og maksimere kampanjene og budsjettene dine.

Referansedaten er hentet fra over 18 000 kampanjer som måler gjennomsnittlig kostnad per klikk (CPC), klikkfrekvens (CTR), kostnad per lead (CPL) og konverteringsrate (CVR).

Du finner hele rapporten her.

Vi minner på at du som leser av Effekt får -15% rabatt på billetter til E-handelsdagen 15. juni. Bruk rabattkoden "EFFEKT" for å få -15% rabatt på din billett.

Se programmet og bestill billetter her.
SØKEMOTOROPTIMALISERING

Google med ny kjernealgoritmeoppdatering - dette bør forberede deg på

Forrige uke lanserte Google en ny kjernealgoritmeoppdatering med formål om å gjøre søkeresultatene til brukerne mer relevant. Dette bør du forberede deg på:

Vær forberedt på å se en nedgang i søkeresultater. Google presiserer at sidene som ser nedgang ikke vil bli straffet, men at det er et resultat av at de revurderer alle sider opp mot nytt innhold som har blitt publisert siden forrige oppdatering. Derimot om du har jobbet hardt med å lage relevant og godt innhold, vil du kunne se en potensiell oppgang.

Hva kan du gjøre om du ser nedgang?

Den beste anbefalingen for å håndtere virkningene av oppdateringen er å sørge for å levere best mulig innhold til brukerne. Det er likevel ingen garanti for at du vil se en forbedringer innen neste oppdatering, men dersom du ikke iverksetter noen tiltak vil du hvert fall ikke se noen endring.

Sagt på en annen måte, “content is (still) king”.

Utrullingen av oppdateringen vil ta 1-2 uker, så ikke bli bekymret om du du ser endringer i rangering med en gang.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Hva skjer med Google Analytics? 

Even Ødegård, hos oss i INEVO, holdt nylig i et foredrag i hos Markedsføringsforeningen i Kristiansand hvor han snakket om hva som skjer med Google Analytics, hvilke alternativer man har og ikke minst hva man burde gjøre akkurat nå. 

Universal Analytics som de fleste bedrifter benytter seg av i dag vil slutte å samle inn data i slutten av juni 2023. Det betyr at om man ikke har en alternativ løsning på plass innen 30 dager vil man ikke ha data å sammenligne seg med fjoråret neste år. 

Google vil (selvfølgelig) ha deg over på Google Analytics 4 - men det har noen juridske og praktiske utfordringer. 

De juridiske utfordringene er knyttet til avtalene mellom EU og USA, her er det heldigvis en ny avtale på vei samt at Google jobber med noen løsninger. 

De praktiske utfordringene er knyttet til at Google Analytics er et helt nytt verktøy (for mange). Det er basert på Google sitt Firebase Analytics som har vært brukt for å spore blant annet apper. Det betyr at det er mye som man må lære seg på nytt. Google Analytics 4 har mange nye spennende funksjoner, men det krever samtidig også mer kunnskap for å benytte seg av riktig. 

Derfor bør man nå vurdere om man skal finne et alternativ.

Et populært alternativ er Matomo. Det er en "klone" av Universal Analytics og vil være ganske lett å benytte seg av. En stor fordel er at her kan du importere data fra din Google Analytics konto! 

Andre alternativ kan være Adobe Analytics, Mixpanel, Snowplow, Heap, Plausible eller Fathom. Alle har ulike fordeler og ulemper. Du kan se mer om fordeler og ulemper i presentasjonen her.

Spørsmål man bør stille seg selv før man velger en løsning: 

 • Hvilke behov har vi for rapportering, innsikt og analyse?
 • Hvilke verktøy har vi i dag som dekker behovet? Hva mangler vi?
 • Hvordan vil vi tåle at verktøy faller i fra?
 • Hvordan er investerings- og læringsviljen for nye verktøy?
For mange vil Google Analytics 4 være det riktig svaret. Særlig om du er avhengig av integrasjonene mot Google sitt annonseøkosystem, men det er verdt å gjøre en grundigere vurdering av det nå.

Tips til deg som skal i gang med Google Analytics 4:
 • Sett opp sporingen så raskt som mulig (før 1 juli) 
 • Kjør dobbelsporing frem til UA forsvinner
 • Invester tid i å lære deg verktøyet og sette det opp riktig 
5 FRA INTERNETT 

👻 Snapchat: Første kvartal av 2022 ble et godt kvartal for Snapchat, men nå har trenden snudd.

🛍 TikTok: TikTok er nå fult integrert med WooCommerce!

🧚‍♂️ Disney+: Disney+ kommer med reklamefinansierte abonnement i løpet av 2022.

🛒 Netthandel: Liveshopping ser økning i popularitet.

🙅‍♂️ SEO: Ikke heng deg opp i "toxic" backlinks - Google ignorer dem.
UKENS ANBEFALING 

Compressor.io - optimaliser og komprimer

Har nettsiden din store bildefiler? Store bildefiler kan gjøre at nettsiden din laster tregere og rangerer dårligere.

Dette kan lett fikses ved å komprimere bildene dine. Et verktøy som vi i INEVO ofte bruker er compressor.io, hvor man kan komprimere bilder uten at det går utover bildekvaliteten. Best av alt - det er helt gratis ;) 
Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les mer om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke longer å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.