Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Håper du er klar for ferie og sol snart. Her er litt påfyll av noen nyttige saker vi har sett oss ut den siste uken.

I denne ukens e-post: 
 • Innhold som funker: 10 tips til hvordan jobbe med innhold innenfor nisjer.
 • TikTok: TikTok lanserer gratiskurs over 6 uker som skal hjelpe små bedrifter med å lykkes.
 • Video fortsatt i vekst: Video som konsumeres blir enormt i 2022.
 • Fagmiljø: Hvor mye koster det å annonsere på Google Ads?
INNHOLD

10 måter å lage godt innhold til nisjer

SEMrush analyserte over 8000 artikler på tvers av bedrifter og fant trender på hvilke type innhold som presterte godt. På bakgrunn av dette har de satt sammen 10 tips til hvordan jobbe med utvikling av innhold innenfor nisjer.
 

1. Research og relaterte temaer - Bruk tid på å finne hva du skal skrive om. Ikke ta en finger i luften og gå for magefølelsen. Finn ut; Googler folk faktisk etter dette? I tillegg vil det være viktig å finne relaterte temaer. Dette kan gjøre at flere personer finner innholdet ditt, og ikke bare de som søker etter en spesifikk frase.
 

2. Finn søkeordsgap - Det finnes stor konkurranse på generiske søkeord. Derfor er det viktig å finne long-tail søkeord som resonnerer med problemet du løser. Det vil kanskje være mindre søk etter slike fraser, men desto mer relevanse, mindre konkurranse og større muligheter for ønsket utfall (for eksempel konverteringer).
 

3. Gjenbruk - Å gjenbruke innhold til andre formater er en av de mest effektive og økonomiske beste innholdsmarkedsføringspraksisene. Dette fordi det utnytter de gode ideene du allerede har til nye formater som presterer på andre kanaler.
 

4. Bli synlig i nisjepublikasjoner - Å være tilstede på aktuelle publikasjoner som står i stil til din nisje gjør at du kan treffe et større og mer relevant publikum. Såkalt kontekstuell markedsføring kan være svært effektivt om det bli gjort riktig.
 

5. Bruk av influencere - Influencere øker rekkevidden til innholdet ditt, i tillegg til at engasjementet er et tillitsbyggende verktøy for merkevaren din. Å ha en respektert influenser innenfor din nisje gir innholdet ditt mer troverdighet i øynene til målgruppen.
 

6. Data og kundeinnsikt - Bygg innhold rundt data du allerede har i dag. Hva fungerer og hva fungerer ikke? I tillegg er det avgjørende å få kundeinnsikt for å forstå målgruppene sine. På denne måten blir det også enklere å vite hvordan generere nytt innhold.
 

7. Ha gode historiefortellere - De beste historiene kommer fra å snakke med en rekke ulike mennesker i selskapet ditt, og ikke bare markedsføringsteamet. Dette kan hjelpe å komme med interessante og nye ideer til hvilket innhold som skal formidles.
 

8. Gå ut bredt - Ikke snevre deg inn for tidlig når du skal finne ideer til innhold. Gå ut bredt innenfor nisjen din og heller snevre deg inn etter å ha vært innom et stort spekter. Dette gjør at du får et mer åpent sinn og ikke henger deg opp i kun ett tema for tidlig.
 

9. Vær en kilde til kunnskap - Lag innhold som er med på å gi kunnskap til den nisjen du er innenfor. Dette er med på å skape troverdighet og autoritet.
 

10. Bruk eksperter - For å oppnå enda mer autoritet er det lurt å få eksperter innenfor temaene dine til å komme med innvendinger. I tillegg til å skape autoritet, er dette også noe Google ser på som positivt i forhold til innhold med høy kvalitet (E-A-T).

 

Du kan lese hele rapporten fra SEMrush her

 

TIKTOK

TikTok lanserer "Follow Me"

TikTok lanserer “Follow Me”. Dette er et gratis utdanningsprogram som går over 6 uker. Dette skal være med på å hjelpe små bedrifter hvordan oppnå suksess på plattformen.
 

I dette programmet vil du få en e-postserie som vil inneholde tips fra eksperter, best-practises, hvordan bruke plattformen, hvordan bruke Business Manager og mye mer.
 

Slik beskriver TikTok programmet:

 • The 6-week program will run from July 11th to August 19th, and provide SMBs with resources on how to get started on TikTok and take their small business to the next level. Follow Me will serve as a guide for SMBs looking to share their stories, build their community on TikTok, and achieve their business goals.”

Meld deg opp til kurset “Follow Me” her

VIDEO

Har du kommet i gang med video enda?

Du har sikkert hørt at det å satse på video er avgjørende i markedsføringen. Video er nemlig det innholdet som engasjerer forbrukere mest.
 

Selvom du hører dette er det fort gjort å legge det til side, da det er tidskrevende og kanskje vanskelig å se at det umiddelbart skal begynne å generere penger i kassa.
 

Det er uansett viktig at merkevarer anerkjenner video da det er et enormt marked. ShortStack gjorde en undersøkelse som tar for seg hvor mye video som vil bli konsumert i løpet av 2022. Her er noen tall fra rapporten (verdensbasis):

 • Det estimeres at vi vil bruke 12 billioner timer til å se video på internett.
 • TikTok, Instagram og YouTube estimeres til å være de største kanalene.
 • Det anslås at en månedlig bruker i snitt bruker 23,7 timer på Youtube, 19,6 timer på TikTok og 11,2 timer på Instagram.
   

Med andre ord, så vil det å jobbe med videoinnhold kunne være en sentral rolle i strategien din fremover.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Hva koster det å annonsere på Google?

Prisen for annonser på Google kan variere stort fra annonsør til annonsør da dette påvirkes av mange faktorer.
 

I Google Ads betaler man per klikk på annonsen. Hvor mye klikkprisen er avhenger av en rekke ulike faktorer: 

 • Hvem som søker
 • Hvor den som søker befinner seg
 • Hvilken enhet den som søker bruker
 • Hvilket tidspunkt det er på dagen
 • Hvor relevant landingssiden din er
 • Hvor relevant annonsen din er
 • Historikken i kontoen din
 • Hvor mange andre som vil kjøpe samme søkeord
 • Hvor stort volum det er på søkeordet
   

For å få mer innsikt i faktorer som påvirker hva det vil koste å annonsere på Google, kan du lese Hannah fra INEVO sitt innlegg om det her.

5 FRA INTERNETT 

🕊 Twitter: Twitter lanserer nå samarbeidstweets for å teste ut om samskaping av tweets vil bidra til mer engasjement.

💰 TikTok: Ny studie viser hvor enorm forskjell det er på inntektene hos kreatørene som ligger i toppen av TikTok og YouTube.

👀 Elon Musk: Det ser ut til at Elon Musk trekker seg ut fra avtalen om overtakelsen av Twitter!

🔎 Meta: Meta har lansert en 31-siders guide til markedsførere om hvordan få mest mulig ut av videomarkedsføringen.

🕺🏼 Instagram: Instagram ønsker at flere skal komme i gang med Reels, og gir nå et bedre utvalg av Reels "templates" for å hjelpe kreatører på vei.
UKENS ANBEFALING 

Få innsikt i kunders systemer

Som markedsfører er det lurt å få innblikk i hvilke ulike typer systemer en kunde bruker. Dette kan ofte kreve mange mail korrespondanser med mye venting.


Med Chome-utvidelsen BuiltWith får du umiddelbar tilgang på alle ulike systemer som er implementert på en nettside.

Last ned Chrome-utvidelsen BuiltWith her

Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke lenger å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.