Copy
View this email in your browser

Lees verder, nu echt

Een dialoogje naar aanleiding van het bericht op radio 1 dat er jaarlijks €320.000 beschikbaar is voor het dagelijks onderhoud van een stuk of wat paleizen ‘heel onderhoudend’ te noemen, zelf vond ik het hilarisch. Klein onderhoud had ik eerst, maar geef toe: drie ton voor 'kleine reparaties en lampen vervangen’, aldus de nieuwslezer van dienst, is meer dan een beetje onderhoudend.
Ach het was een opwelling op maandagochtend. Kort geinig nieuwsbriefje voor een stukje continuïteit in de klantbeleving. En een onbescheiden hint naar de aanstaande verkoop van mijn eigen tweehonderdveertig vierkante meter paleis. (Google maar even 'm2 prijs amsterdam’). Zelf ben ik chronisch verslaafd aan Funda; plaatjes kijken en je verbazen over wat al die Amsterdamse optrekjes moeten opbrengen. De hint wordt nog eens vervolgd, ik beloof het. Eerst de lampjes.

Wist ik veel dat u massaal op de link lees verder zou klikken? Die had ik maar even laten staan uit de vorige nieuwsbrief, voor de herkansing. Fijn te constateren dat u zo nieuwsgierig bent naar het vervolg van het gesprekje tussen Rölf en zijn vriendin (met dank aan JC Duffy). Anders ik wel! Lees verder!! Nu echt!!!

Want ik heb ander nieuws. Goed nieuws, als ik afga op de zeer vele reacties die ik kreeg na mijn vorige nieuwsbrief. En dan bedoel ik vooral die van u, mijn trouwe publiek. Verlegen werd ik ervan af en toe. 

Ook de media vonden het allemaal machtig interessant. Ik merk op dat ik bij het aankondigen van mijn afscheid als pianist meer publiciteit kreeg dan ooit tevoren, en dat is wrang maar vermakelijk. Meer het laatste dan het eerste trouwens, en het toont het gelijk van mijn beslissing maar weer eens aan. De nieuwswaarde zit hem niet in mijn kwaliteiten als pianist, maar in, ja in wat eigenlijk? Een pianist die ook nog een beetje kan timmeren is mediagenieker dan een die op een meer dan acceptabel niveau alles van Bach heeft opgenomen. Niks te mopperen als die twee een en dezelfde zijn, maar u begrijpt wat ik bedoel. De Bachvertolker heeft overigens door al die media-aandacht mooi weer vijftig Bachboxen verkocht met dank aan zijn timmerende alter ego. (Als u de Bachbox, om wat voor onbegrijpelijke reden dan ook, nog niet heeft, hier bestellen! Is niet duur!! Ook een mooi cadeau!!!)

Maar wat ik zeggen wilde. Behalve Volkskrant, NRC, Parool, Eindhovens Dagblad, Podium, Opium, Langs de lijn en omstreken, en niet te vergeten buurtmagazine 1018, reageerden vooral onze bezoekers massaal en hartverwarmend. Ik heb geprobeerd alle mails te beantwoorden, maar hierbij nogmaals hartelijk dank iedereen.  
Mede door al die reacties heb ik besloten Janssenbeton toch nog een laatste keer te laten opleven. Op 21 maart 2014 begon het, op 21 maart 2020 zal het eindigen.

Zaterdag 21 maart 2020, 16u Partita en Toccata's
Zaterdag 21 maart 2020, 20u Goldbergvariaties
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2019 VOID Classics, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp