Copy

 

25 jaar GROOT in letselschade 
 

In juni van dit jaar bestaat Letselschade.com 25 jaar, behalve een mijlpaal ook een moment om terug en vooruit te blikken. Lees hier de 25 persoonlijke wensen van alle medewerkers van Letselschade.com ter gelegenheid van ons jubileum en natuurlijk voor 2015.
 

 

Mediation in de verzekeringsbranche

 

door mr. Ellis Verhoeven

Door mr. W.G.B. Neervoort, mediator en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche (NVMV), is een boekje geschreven over de toepassing van mediation in de verzekeringsbranche. Anders dan in landen als Groot Brittannië en de Verenigde Staten, is het in Nederland nog niet gebruikelijk dat geschillen met verzekeraars middels mediation worden opgelost. Neervoort doet de aanbeveling aan verzekeraars om in navolging van die landen het oplossen van geschillen meer te zien als managementvraagstuk dan als juridisch vraagstuk.
 


Geen aandacht bij ziekenhuizen voor PTSS

door mr. Sander de Groot

Ongevallen kunnen leiden tot ernstige psychische schade bij slachtoffers, zonder dat artsen dit signaleren. Uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) blijkt dat één op de zes slachtoffers van een ernstig ongeval een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelt. Helaas is daarvoor in ziekenhuizen te weinig aandacht, waardoor slachtoffers lang doorlopen zonder gerichte hulp. Dit veroorzaakt miljoenen aan onnodige ziekte- en verzuimkosten, stellen traumaspecialisten van verschillende academische ziekenhuizen in een rapport dat ze samen met VeiligheidNL hebben uitgebracht.

 

VAKliteratuur


door Berth Groot

NEGENTIENNEGENTIG
Dat is 6 jaar na 1984, het fenomenale boek van George Orwell, dat hij schreef in 1948 en dat een jaar later werd uitgegeven. Een satirisch, maar ook confronterend boek over het gevaar van totalitaire regimes. Met een link naar nazi-Duitsland dat een paar jaar daarvoor verslagen is en naar de Sovjet-Unie van Stalin. Toen ik 25 jaar geleden met mijn eigen bureau van start ging, voelde de verzekeraar als big brother. Maar in een vrij en democratisch land staat de tijd nooit stil. Daar is ontwikkeling, daar wordt een hoger plan bereikt. Van vechtcultuur naar overlegstructuur. Van ‘watch’ naar ‘speak’…
 

 

 

Vergoeding bij geweldsmisdrijf

door mr. Ellis Verhoeven
 

Vanaf 15 oktober 2014, is het vergoedingenbeleid van het Schadefonds Geweldsmisdrijven ingrijpend veranderd. Tot die datum was het gebruikelijk dat de daadwerkelijke schade van een slachtoffer van een geweldsmisdrijf tot op de komma werd berekend. Daarbij gold dan wel een aantal beperkingen dat onder meer betrekking had op de hoogte van de totale schade. 

 


Omheining (na)bij een kinderspeelplaats
 

door Mandy Karel LL.B. en mr. Sander de Groot

Een van onze cliënten, een jongen van 12 jaar oud, liep letsel op doordat hij over een hek probeerde te klimmen dat rondom een buitenzwembad stond. Het hek in kwestie had doorlopende spijlen aan de bovenkant. De jongen bleef tijdens het klimmen met zijn ring achter een van de spijlen hangen en verloor daardoor zijn ringvinger. De vraag is of de zwembadexploitant aansprakelijk gesteld kan worden voor het opgelopen letsel, omdat hij er rekening mee had moeten houden dat speelse en nieuwsgierige kinderen het terrein zouden willen betreden. Een voorbeeld vanuit de praktijk.
                    


Letselschade.com naar de beurs
 

Op 21, 22 en 23 april staat Letselschade.com op de beurs Fenexpo Businessdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. Deze driedaagse beurs is een begrip in de regio en trekt jaarlijks zo’n 7.000 bezoekers. Vooral het MKB presenteert zich tijdens de beursdagen met producten en diensten aan een breed, voornamelijk business-to-business publiek. Vorig jaar namen ruim 200 bedrijven deel aan de Fenexpobeurs. Een bezoek aan de beurs en onze stand is zeker de moeite waard. Wilt u een gratis toegangskaart ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Stefan van der Leun (svanderleun@letselschade.com). U bent van harte welkom op de Letselschade.com -stand. Graag tot ziens!

Stefan van der Leun FFP is accountmanager bij Letselschade.com
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


unsubscribe from this list    update subscription preferences