Copy

 

Uitspraak inzake berekening van letselschade  
 

door mr. Ellis Verhoeven

Het Gerechtshof Arnhem - Leeuwarden heeft op 31 maart jl. (ECLI:NL: GHARL:2015:2350) een uitspraak gedaan die van belang is voor verschillende vraagstukken op het gebied van de berekening van letselschade. Het betrof hier de schade van een productiemedewerkster die was uitgevallen voor haar werkzaamheden ten gevolge van RSI klachten. De werkgever was hiervoor, met succes, aansprakelijk gesteld.
 

 

Geslaagde beursgang Letselschade.com


door Stefan van der Leun

Op 21, 22 en 23 april jl. nam Letselschade.com voor de eerste maal deel aan de Fenexpo Businessdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. In totaal bezochten zo’n 6.500 bezoekers ruim 200 stands. De standhouders, veelal MKB bedrijven, zijn actief in verschillende branches, waardoor het aanbod zeer divers was.
 


QALYs: een nieuwe benadering van smartengeld?


door mr. Ellis Verhoeven

In de Smartengeldbundel van de ANWB, uitgave 2015, is een uitgebreid artikel gepubliceerd van prof. mr. dr. L.T. Visscher, over een alternatieve benadering van smartengeld. De laatste jaren is er veel discussie over de hoogte van het smartengeld in Nederland. De smartengeldvergoedingen in Nederland lijken de laatste jaren geen ontwikkeling meer door te maken en de hoogte van de vergoedingen die in Nederland worden betaald, is aanmerkelijk lager dan in de landen om ons heen. 

 

VAKliteratuur


door Berth Groot

In eerdere edities van deze rubriek schreef ik over het seksueel misbruik in de katholieke kerk. Als lid van de Compensatiecommissie (Meldpunt Seksueel Misbruik RKK) word ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met ingrijpende en hartverscheurende verhalen van slachtoffers.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik halverwege een boek van de Vlaamse schrijfster en journaliste Machteld Libert: Door mijn schuld (ISBN 9789022331224). Hierin komen slachtoffers en experts aan het woord, maar ook daders. Onderzoeksjournalistiek zoals het bedoeld is: analytisch, beschouwend, maar ook meeslepend en confronterend. 
 

 

 

Prettig kennis te maken


In maart van dit jaar keerde mr. Machteld Weerstra terug op het oude, vertrouwde nest. Zij is bij Letselschade.com werkzaam als expert. Een eerste, of hernieuwde kennismaking met Machteld.

Ik ben getrouwd en heb drie dochters en heb een sterk aangeboren gevoel voor emancipatie en rechtvaardigheid. Arme kinderen zult u denken, heb je er weer zo een. Rechtvaardigheid behoeft denk ik nadere geen uitleg. Alhoewel, ook hiervoor geldt dat je het weliswaar aan je kant kunt hebben, maar dat het soms heel lang kan duren voordat je het ook daadwerkelijk aan jouw kant krijgt.
 

GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


unsubscribe from this list    update subscription preferences