Copy

 

De auto als getuige


door mr. Sander de Groot

In de praktijk blijkt regelmatig dat het erg moeilijk is om de exacte toedracht van een ongeval te achterhalen. Het is soms bijzonder frustrerend om te zien dat de schaderegeling hierdoor geblokkeerd wordt en het slachtoffer van een verkeersongeval lange tijd in onzekerheid zit over de vergoeding van zijn schade.

Lees meer >>
 

 

Letselschade.com sponsort
rolstoelbasketbalteam BC Apollo


door Marc de Hond

Letselschade.com is voor de komende drie jaar hoofdsponsor geworden van het rolstoelbasketbalteam van BC Apollo uit Amsterdam, een gecombineerd heren- en damesteam dat al jaren uitkomt in de landelijke Eredivisie rolstoelbasketbal. Daarnaast zullen zij komend seizoen voor het eerst uitkomen in de BENE–competitie, waarin de beste teams van Nederland en België tegen elkaar strijden.
 


Smartengeld in Nederland te laag

door mr. Ellis Verhoeven

Het Gerechtshof Arnhem –Leeuwarden heeft in een uitspraak van 5 augustus 2014 (ECLI:NL:GHARL:2014:6223) op twee onderwerpen een belangwekkende uitspraak gedaan. Het Hof stelde in die uitspraak dat de eindleeftijd voor het berekenen van de vergoeding van huishoudelijke hulp bij letselschade op 75 jaar in plaats van 70 jaar zou moeten worden gesteld.


 

 

Letselschade.com associate Erasmus Universiteit Rotterdam   


door mr. Ellis Verhoeven en mr. Georgette Kuntz

Letselschade.com onderschrijft het belang van een specialistische opleiding op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht op universitair niveau, mede voor de letselschadebranche, en heeft om die reden besloten als associate partner  betrokken te zijn bij de master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit RotterdamDit houdt onder meer in dat Letselschade.com op 24 oktober aanstaande een masterclass voor de 21 studenten gaat organiseren en dat twee studenten van de opleiding een periode van vier weken stage zullen lopen binnen ons kantoor.
                    


Gedragscode regelt omgang met medische gegevens


door mr. Sander de Groot

De Letselschade Raad heeft onlangs de omgang met medische informatie in letselschadezaken geregeld in de Medische Paragraaf bij de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Het belangrijkste uitgangspunt: het opvragen van informatie moet proportioneel zijn. Er worden niet meer gegevens opgevraagd dan noodzakelijk is voor een eerlijke en voortvarende beoordeling van de letselschadevordering.
                    

 

VAKliteratuur


door Berth Groot

Boeken over rampen
Op 9 april 2011 schiet Tristan van der Vlis in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn zes mensen dood en bij deze schietpartij raken tientallen mensen gewond. Over het schietincident in Alphen zijn boeken geschreven. In 2011 al, enkele maanden na de ramp, schreef Bas Eenhoorn, toenmalig burgemeester, het boekje: Drie minuten…., met als subtitel: Een persoonlijk relaas over het schietdrama in Alphen aan den Rijn.
 

 

 

Vergoeding letselschade en de Wet werk en bijstand
 

door mr. Ellis Verhoeven
 

 

Volgens de Wet werk en bijstand (Wwb) mag bij de beoordeling van het recht op een uitkering, een vermogen buiten beschouwing worden gelaten van maximaal €5.850,- voor alleenstaanden en €11.700,- voor alleenstaande ouders of mensen met een gezamenlijke huishouding. Is het vermogen hoger, dan bestaat er geen recht op bijstand. Voor slachtoffers van letselschade kan dat betekenen dat men een schadevergoeding eerst gedeeltelijk moet opmaken, voordat men een beroep op de bijstand kan doen.

 
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


unsubscribe from this list    update subscription preferences