Copy

 

Verklaring voor onbegrepen lichamelijke klachten?

door mr. Sander de Groot

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) komen enorm vaak voor: naar inschatting is er bij een van de twee patiënten van huisartsen en specialisten sprake van. In onze letselschadepraktijk hebben we vaak te maken met het postwhiplashsyndroom, dat ook onder SOLK valt.

 

Belangenbehartiging in asbestzaken  

door mr. Georgette Kuntz

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 13 oktober 2015, ECLI:NL:GHARL:2015:7752
Op 13 oktober 2015 heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in een asbestzaak. In deze zaak ging het om een oud-werknemer van de NS die tijdens zijn dienstverband (van 1954 tot 1964) aan asbest is blootgesteld en ten gevolge daarvan in 2008 (ruim 40 jaar na het beëindigen van het dienstverband!) de diagnose mesothelioom (borstvlieskanker, ook wel asbestkanker genoemd) te horen heeft gekregen. Een diagnose waarvan bekend is dat de prognose heel slecht is. De desbetreffende man is dan ook nog geen jaar later aan de gevolgen van deze zeer ernstige ziekte overleden.

 

Letselschade.com hoofdsponsor Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO)

door Stefan van der Leun

Het NSJO, dat in 2012 werd opgericht, is een enthousiast en spetterend projectorkest dat geheel bestaat uit studenten. Ieder jaar zetten 30 studenten uit het hele land twee weken lang alles opzij om zich volledig op de muziek te storten en een geweldige tour neer te zetten. Na een week fulltime repeteren, een week op tour langs de grote steden van het land, spelen in de hipste zalen en het publiek trakteren op een swingende jazz show, zit het project er voor deze keer weer op.
 

 

Prejudiciële vragen HR

door mr. Ellis Verhoeven

Op 8 oktober 2010 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen dat betrekking heeft op de aansprakelijkheid van medebezitters voor een gebrekkige opstal (ECLI:NL:HR:2010:BM6095). Een mevrouw die in haar tuin een hangmat had opgehangen aan een gemetselde pilaar, liep ernstig letsel op doordat die pilaar kort boven de grond afbrak en over haar heen viel. Mevrouw liep daardoor onder meer een complete dwarslaesie op, waardoor ze zowel haar armen als haar benen niet meer kon gebruiken.
 
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


unsubscribe from this list    update subscription preferences