Copy


Dubbel declareren in strijd met goede zeden

door mr. Ellis Verhoeven
In een letselschadedossier maakt een belangenbehartiger de afspraak met het slachtoffer, dat hij naast het doorberekenen van de buitengerechtelijke kosten aan de aansprakelijke verzekeraar, ook een zogenaamde succesfee ontvangt, van 25% van de uitkering die de verzekeraar uiteindelijk aan het slachtoffer zal betalen. De betreffende belangenbehartiger maakt hiervoor twee aparte overeenkomsten op, kennelijk om bij zowel de verzekeraar als bij zijn cliënt de indruk te wekken dat hij niet dubbel declareert.


Letselschade-uitkering in de toekomst vrij van vermogensrendementsheffing?

door mr. Sander de Groot
Een letselschade wordt vaak geregeld met een uitkering in één keer. Met de uitkering moeten dan ongeval gerelateerde kosten in de toekomst worden betaald. De belastingdienst heft hier vervolgens vermogensrendementbelasting over. Deze heffing is ingevoerd omdat er vanuit wordt gegaan dat het vermogen een bepaald rendement oplevert. De belastingdienst gaat daarbij uit van een fictief rendement. Een goede belangenbehartiger van een letselschadeslachtoffer houdt hiermee rekening bij het regelen van de zaak, dat wil zeggen dat de verzekeraar een extra bedrag bovenop de schade betaalt ter compensatie van de vermogensrendementsheffing.
 

 

Swinging Night Out met het NSJO

Al een aantal jaar sponsort Letselschade.com het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) en sinds 2016 zijn we zelfs hoofdsponsor. Het orkest, dat bestaat uit 30 getalenteerde studenten onder leiding van Robbert Scherpenisse, toerde van 13 december tot 18 december jl. door heel Nederland met een geweldige show. Groningen, Eindhoven en Amsterdam waren zelfs helemaal uitverkocht.

Letselschade.com had haar relaties uitgenodigd om op 17 december jl. gezamenlijk te genieten van een ‘Swinging Night Out’ in Poppodium Annabel, te Rotterdam. Op deze spectaculaire big band avond kwamen jazz en hiphop samen; het NSJO had voor deze editie de solisten rapper Pete Philly en drummer Yoràn Vroom weten te strikken. Dat bleek een gouden combinatie!

Wij kijken terug op een geslaagde avond samen met onze relaties.


Fusie De Letselschade Raad en Stichting Keurmerk Letselschade

door mr. Ellis Verhoeven

Per 1 januari 2017 is Stichting Keurmerk Letselschade (SKL) opgegaan in De Letselschade Raad (DLR). Het gevolg daarvan is dat de registers Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) en Gedragscode Medische Incidenten (GOMA), beiden van DLR, worden samengevoegd met het Keurmerk Letselschade. Daarmee is één overkoepelend kwaliteitsstelsel ontstaan voor professionele dienstverleners in de letselschadebranche.
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


afmelden    voorkeuren bijwerken