Copy


 


Online 2.0

In onze laatste nieuwsbrief van 2016 laten we u graag kennismaken met onze vernieuwde letselschade.com 2.0 website. Overzichtelijker, sneller en helemaal opgefrist. Ook op de nieuwe site onze bedrijfsfilm met o.a. Marc de Hond over medische fouten, Hans Gorrée van Volker Wessels over loonschaderegres en de zorgplicht voor werknemers, verkeersslachtoffer Yolanda Verboom en uiteraard de experts van Letselschade.com over… letselschade.

Nog even en dan luiden we een nieuw jaar in! Wij wensen iedereen alvast sfeervolle feestdagen en een gezond, veilig, gelukkig en verdraagzaam 2017.


Slachtoffer gaat voor regresnemer

door mr. Ellis Verhoeven
In sommige gevallen kan de hoogte van een letselschade zodanig oplopen, dat de schade hoger is dan de verzekerde som. Dat is het bedrag dat op grond van de van toepassing zijnde aansprakelijkheidsverzekering maximaal kan worden uitgekeerd. Dit maximum wordt eerder bereikt in het geval dat er ook aanspraken zijn van regresnemers, zoals het UWV of de zorgverzekering. Algemeen wordt aanvaard dat in een dergelijk geval de persoonlijke schade van het slachtoffer prioriteit heeft boven de schade van de regresnemer.
 


Directe verkeersverzekering: zegen of achteruitgang?

door mr. Sander de Groot
In de jaren ’90 werd het idee van een directe verkeersverzekering al geopperd, echter het is er nooit van gekomen. Momenteel wordt er door de opmars van technologie in voertuigen weer over nagedacht. Het Verbond van Verzekeraars is een onderzoek gestart naar de kansen en valkuilen van een directe verzekering. Bij een directe verkeersverzekering verzekert een automobilist zichzelf tegen zowel materiële als immateriële schade als gevolg van een verkeersongeval, ongeacht de schuldvraag. Eventuele schade als gevolg van een ongeval claimt hij bij zijn eigen verzekeraar. Daardoor verdwijnt de aansprakelijkheidsdiscussie. Momenteel betaalt de verzekeraar van de aansprakelijke partij de schade van degene die als gevolg van het ongeval schade heeft opgelopen.
 

 

Even voorstellen: Puck Barendregt

Sinds november 2016 ben ik in dienst gekomen bij Letselschade.com in de functie van secretaresse van Stefan van der Leun, accountmanager en mr. Georgette Kuntz, letselschade-expert. Mijn naam is Puck Barendregt, 29 jaar en onlangs verhuisd naar Dordrecht. Het is toch wel even raar om na zoveel jaar ‘010’, Rotterdam en omgeving, te verlaten. Ik vind het ontzettend leuk om vrienden uit te nodigen, lekker eten te koken, taarten te bakken en samen bordspelletjes te spelen (die er vaak erg fanatiek aan toe gaan). Daarnaast ben ik zeer actief bij een Star Wars kostuumvereniging; met onze kostuums bezoeken wij conventies maar zetten wij ons ook in voor goede doelen die zich voornamelijk inzetten voor een gezinnen met een ziek kindje. Binnen deze vereniging heb ik sinds vijf jaar ook een bestuursfunctie; de PR functie.

 

Verplichte mediation?

door mr. Ellis Verhoeven
De Rechtbank te Rotterdam heeft op 18 oktober jl. uitspraak gedaan in een deelgeschilprocedure. De procedure was aanhangig gemaakt in een zaak van een mevrouw die door een zeer ernstige aanrijding haar gezichtsvermogen en haar gehoor voor een groot gedeelte was kwijtgeraakt. Als gevolg daarvan kon zij niet langer zelfstandig blijven wonen. Zij was gedwongen haar eigen woning te verkopen en te verhuizen naar een geschiktere woning waar ook de nodige zorg kon worden verleend.
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


afmelden    voorkeuren bijwerken