View this email in your browser

Szia,

Új év, új én (vagy mi). Először is köszönöm, hogy 2019-ben velem tartottál. Remélem legalább annyi értéket jelentettek neked ezek a rövid könyvajánlók, mint amennyi örömöt okozott nekem az írásuk. 

Mielőtt teljes erőbedobással elköteleződnél 2020-as céljaid mellett érdemes visszatekinteni az elmúlt éved történéseire. Tudom, hogy most visszafolythatatlan késztetést érzel, hogy edzés közben olvasd el a 2019-ből kimaradt összes könyvet miközben kézen állva meditálsz, de érdemes egy pillanatra megállni, értékelni és erőt meríteni a következő évre.

Ehhez hoztam most egy elmélyülést segítő könyvet és egy apró meglepetést.

...és jöjjön a könyv (most szó szerint):

Alan Watts: A könyv

“Mások tanítják meg nekünk, hogy kik vagyunk. Hozzánk való viszonyulásuk a tükör, amelyben megtanuljuk önmagunkat látni, ám a tükör torz.”

Alan Watts angol filozófus, aki többek között a keleti filozófiák Nyugaton való elterjesztéséről vált híressé, manapság pedig loopolt előadásai (Például) tarolnak Youtube-on. 

Watts nem olyan, mint a legtöbb klasszikus értelemben vett filozófus. Nem vaskalapos akadémikus, akinek merengéseihez minimum egy phd és két megvilágosodás szükséges. 

A könyvben Ludwig Wittgenstein szavaival fejezi ki a filozófiáról vélt gondolatait: “filozofálni szerinte annyi, mint oly módon gondolkodni a gondolkodásról, hogy képesek legyünk megkülönböztetni a valódi gondolkodást a zagyvaságtól.”

A könyvet afféle útmutatónak szánja, amit szülők gyermekeiknek csúsztathatnak oda és szavak nélkül bemutathatják nekik a világot. Ír Watts a klasszikus vallásokról, egy nagyvonalú elméletet vázol fel az Énnel és az Egóval, majd a mindfullnesst érintve megérkezik az élet értelméhez. 

Többször próbálkoztam filozófiai könyvekkel, de ez az első amit amellett, hogy végigolvastam, még élveztem is.

2019-es évértékelő

Először írtam publikusan az elmúlt évem értékéléséről és a következő év céljairól. Edzés, írás, meditáció, utazások és új kézségek elsajátítása kerültek fel a listára, amelyek mellett megosztom az év értékeléséhez használt praktikáimat is. Mindeközben olvasási szokásaimat és a 2019-ben olvasott összes könyvet is megosztom veletek.

Nem maradt más hátra, hogy sok sikert kívánjak számodra az új évben. Remélem 2020-ban is találkozunk!

Boldog új évet kívánok!

Norbi

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Norbert Hires, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp