Copy
Light Sparks #31 Mars 2017
View this email in your browser

Vänner!

Det här nyhetsbrevet skriver jag till er i ett tillstånd av stillsam eufori. 2017 har onekligen bjudit på en intensiv start, och när första kvartalet går mot sitt slut kan jag konstatera att inget längre är sig likt. Det vi, jag och du, arbetat för så länge börjar nu äntligen ge resultat. Vad än ditt fokus har varit de senaste åren, och du behöver gå ganska många år tillbaka för att förstå hur omfattande processerna har varit, är det nu det är dags att hämta hem, att summera. 

Vad som krävs av dig i denna tid är inte mer jobb, inte mer kamp och inte mer ansträngning. Vad du för en tid nu ombeds att göra är att ta ett steg tillbaka, så att du kan betrakta "the bigger picture". Hur de val och handlingar ditt liv formats av, och som en och en kan tyckas så aparta och slumpartade, i själva verket vävt ett livsmönster av meningsfullhet.


Det som erbjuds, och som är speciellt i denna tid, är att mönstren gör sig synliga för den som önskar se och förstå. Poängen med detta är att du får en chans att upptäcka och följa din egen röda tråd. När du gör det, och kontemplerar över vad du ser, kommer du upptäcka att vävens vindlingar inte är så slumpartade som du kanske trott. Du kommer upptäcka att du, även om det varit omedvetet, skapat ditt liv med en intention. Den intentionen kan också kallas ditt livs syfte. 

Att betrakta ditt eget unika livsmönster, att låta det träda fram för din syn och på så vis få en aning om det som är ditt syfte, är alltigenom meningsfullt. Den som förstår sin resa och ser den röda tråden har möjlighet att fortsättningsvis fokusera sin intention medvetet och med ännu större styrka. Genom att göra det konsoliderar du dig själv. Du stärker det som är din egen sanning, ditt unika uttryck och ditt eget autentiska jag.

Utan att stanna upp, se och summera, riskerar din vidare färd bli vinglig och ryckig. Varje liv söker sin bekräftelse, och det är den du ger när du stannar upp i betraktelsen. Hur lång tid du behöver vet jag inte. Men stanna i din reträtt tills du inte vill vara där mer. Lämna inte för att världen ropar och kallar med alla sina behov och önskningar, utan för att du är klar med din betraktelse. För att du hämtat hem den skatt som ligger i att förstå sin egen väg.


För att se behöver du sakta ned och stilla dig. Detta är det enda ditt liv ber dig om just nu. Denna inbromsning är inte för evigt, andra tider kommer och jag kommer guida dig också i detta om du så önskar, men just nu, innan våren slår över i full blom, är min uppmaning till dig att söka stillheten. Tiden som är erbjuder en slags nollpunkt där nya rörelser kan påbörjas utifrån en högre medvetenhet. Detta är unikt.

Var med dig själv, sök dig till naturen, vila i det som är och det du hittills skapat. Betrakta det ofärdiga med lugn och tillit. Allt som ska bli gjort kommer att bli gjort, men just nu ber din själ om stillhet och vila. Om att få hämta hem insikter. Om att slippa forceras mot aktivitet och görande.


Där jag bor, i Stockholm, är naturen ännu grå och dyster. Ändå är det nu det händer. På insidan av det som lever, och under jordens yta, sker de förberedelser som snart kommer visa sig i en kaskad av färger, former och dofter. Vi kan inte forcera detta, lika lite som vi kan forcera våra insikter. Vi behöver vänta tålmodigt, observera och betrakta. Låta mönstret träda fram.

Jag vågar gissa att du delvis kommer bli förvånad över vad du upptäcker. Hur det ena gett det andra, och hur den plats där du nu befinner dig på intet sätt är slumpartad. Du har sökt dig just hit, på alla upptänkliga sätt. Oavsett vilka omvägar du tagit, har vägen lett dig hit. Känn in denna plats, detta "här och nu", och förundras över hur alla dina val fram till denna stund samspelat för att optimera allt som är.

Insikten som ligger dold i detta är inte bara stor, den är större än du någonsin anat. 

Musik och magi
För min del har årets början inneburit en hel del nytt. En sådan sak är att jag under februari och mars har lett meditationer tillsammans med en musiker, Staffan Bond Westfält. Jag har guidat många meditationer de senaste åren, och jag vet att min förmåga att leda djupt är stor, men kraften i de här stunderna har slagit även mig med häpnad. Förstärkta av musiken, har orden mejslats fram med ny skärpa. Budskapen har vaggat deltagarna, men också mig och Staffan, in i ett flöde av något jag närmast kan beteckna som ren livskraft. 

Den sista meditationen i serien, som avslutades denna vecka, bar ett budskap med sig som var starkare än det mesta jag upplevt. Du är fri nu, var mantrat som upprepades. Du är fri nu. Jag får återkomma till innebörden av detta, men att det hänger samman med den möjlighet jag skriver om i det här nyhetsbrevet, vet jag.


Alla kan inte göra allt, men livet får mening när jag kan bidra med det som är mina styrkor. Ur den insikten har Staffan och jag beslutat att skapa en fortsättning på dessa meditationer. Också för dem som inte kunnat vara med under dessa kväller, men som längtar efter den magi och mystik som ryms i det vi erbjuder.

Sex meditationer blir det, under sex månader april - september. Vi kallar det en resa, A Mystical Journey, och vi vänder oss till dig som, liksom vi, söker sällskap på den dolda vägen mot inre vetande. Vi kommer spela in meditationerna längs vägen, och du som reser med oss får dem för nedladdning i den energi de skapats, tillsammans med introducerande texter av mig. Genom att delta är du med och formar resan med din unika intention, och min förhoppning är att du verkligen kommer känna, att den här resan är för just dig.

Det här är det bästa jag kan erbjuda dig just nu, det mest kraftfulla sättet att förmedla min visdom och min styrka, hämtade ur det fält där vi alla hör hemma. Läs inbjudan, länk hittar du här nere, och känn efter om du är redo för det som väntar. Jag vet inte vad det är, jag känner inte din väg, men det är min intention att göra mitt bästa för att leda dig mot din egen visdom och din egen guidning. Jag behöver nämligen dig. Vaken och medveten om ditt syfte och vem du är. Först då kan vi hjälpas åt med resten av det arbete som väntar oss efter vilan; att transformera det kollektiva medvetandet så att världen kan återställas i balans.

NYHETER
A Mystical Journey

I slutet av april, v 17, startar alltså jag och gitarristen Staffan Bond Westfält A Mystical Journey, en serie aktiverande, mystiska och intuitiva meditationer till levande musik. Du som färdas med oss får meditationerna som länkar för nedladdning, så du kan delta var du än befinner dig.
Här hittar du inbjudan, och ser hur du anmäler dig till detta unika äventyr!
På min hemsida kan du läsa mer om A Mystical Journey.

ERBJUDANDE! Om du deltagit i mer än två av vårens livemeditationer, är med på årets resa till Marocko eller var med på vinterns retreat med mig på Frötuna, så får du 20% rabatt på kostnaden för A Mystical Journey! Ange för tydlighets skulle detta när du anmäler dig!

Vandringar
Jag är också glad att redan nu kunna göra en teaser för de vandringsretreater i Jämtland jag kommer att göra även i år. Årets första helg blir troligen 14 - 17 september, då med särskilt fokus på att få med männen (som jag saknar!). Kanske vill du vandra tillsammans med din man? Då är det här det perfekta äventyret för gemensamma upplevelser av storslagen natur varvade med guidade meditationer, medveten närvaro och öppna samtal. Kanske är du man själv och vill vandra i gemenskap med andra? 

Den andra helgen, 28 september - 1 oktober kommer ha en starkare koppling till mystiken. Ett djupare sökande i det som öppnas upp för oss i vildmarken vi rör oss i. Självklart är män välkomna också på denna vandring!


Förutom mig, finns också min vän, Sten Danielsson, med som naturguide och vandringsledare. Bor gör vi på Pilgrimshotellet i Gäddede. Håll utkik i nästa nyhetsbrev för mer info, och möjligheter att anmäla sig till dessa vandringar!

On the road again ...
Nu i veckan åker jag på nytt till Marocko för att leda retreat i Soulful Writing. Det är första gången jag leder en resa inriktad på skrivande, och jag känner mig så nyfiken och peppad! Rapporter utlovas. Under resan kommer jag mestadels vara nedkopplad, återkommer med svar på mail och anmälningar efter 1 april!


Tills vidare; läs mina böcker, lyssna till de meditationer som finns på Storytel och för nedladdning, och följ mig gärna på Facebook och Instagram!


Och, än en gång, använd så gott du förmår den närmaste tiden för kontemplation, summering och betraktelser. En investering i dig själv jag lovar att du inte kommer att ångra.
Med kram och

aningar om

vår i luften!


 
Forward to Friend
Facebook
Facebook
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © 2017 Kajsa Ingemarsson, All rights reserved.