Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

YRITYSTEN KASVU- JA KEHITTÄMISPALVELUT YRITYSLÄHTÖISESTI


Jämsekin kasvu- ja kehittämispalveluissa on tammi-toukokuun aikana järjestetty yrityksille useita tilaisuuksia mm. kansainvälistymisen, verkkokauppatyöpajan, Keski-Suomen Kasvupolun, rekrytapahtuman, ajatushautomon ja kiinteistövälittäjien aamukahvien merkeissä. Korkeakouluopintojen kehittämiseen on saatu loistava tiimi koulutuksen yhteistyökumppaneita kokoamaan perusopintokokonaisuuksia, jonka suuntaviivat rakennettiin Jämsekin teettämän kyselyn pohjalta. #HimosJämsä-yritysryhmähanke on käynnistymässä yhteismarkkinointia vahvistamaan. Kokonaisuuteen liittyy Jämsän kaupungin matkailuinfon toteuttama HimosJämsä-sivusto sekä verkkokauppa. Yrityskummitoiminta Keski-Suomen Yrittäjien kanssa on käynnistynyt ja yritysten ja kummien kohtaamisia järjestellään. Noin 300 asiakasta on osallistunut kasvun teemoilla järjestettyihin tilaisuuksiin sekä kehittämisideointeihin.

On myös ilo todeta, että Investinjämsä –sivuston laaja markkinointimateriaali jämsäläisine yritystarinoineen ja somekampanjoineen on kiinnostanut ja rakentanut Jämsän näkyvyyttä. Sivuston sisältöä kehitämme jatkuvasti ja otamme mielellämme ideoita vastaan niin sivuston kuin kehittämistoimenpiteiden suhteen. Upea tapahtumilla maustettu kesä on taas ovella, ja loppukesästä toivotamme jälleen kaikki tervetulleiksi FinnMETKO –messuille sekä tutustumaan pelipaikalle Myllymäen Yrityspuistoon!

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, p. 040 526 1393

YRITYSNEUVONNAN ALKUVUOSI HYVÄÄ KESKITASOA

 
Jämsekin yritysneuvonnassa on käynyt alkuvuoden (tammi-toukokuun) aikana yhteensä 57 asiakasta, joista 2/3 on perustamisneuvonta-asiakkaita. Määrä on hyvää keskitasoa verrattuna aikaisempiin vuosiin. Starttirahahakemuksia haettiin alkuvuodesta 11 asiakkaalle, kun edellisvuonna samaan aikaan haettiin 13 asiakkaalle. Yrityskauppaan liittyviä neuvotteluja on käyty 9 asiakkaan kanssa ja yrityskauppoja on toteutumassa lähiaikoina 2 kpl sekä alkuvuodesta on saatu päätökseen jo yksi yrityskauppa. Edellisvuonna saatiin päätökseen hienosti 7 yrityskauppaa.  

Jämsään on perustettu alkuvuodesta 38 yritystä, kun edellisvuonna samaan aikaan perustettiin 49 yritystä. Vuosi 2017 oli perustamismäärältään poikkeuksellinen, kun tilastoja verrataan aikaisempiin vuosiin. Vuoden 2018 alku on linjassa muihin vuosiin nähden. Yritysten nettomuutos on alkuvuodesta +19 yritystä. Jämsässä yritysten nettomuutos on ollut positiivinen jo vuosia.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, p. 040 778 9512

JÄMSEK TOTEUTTAA MUUTTOVIRTATUTKIMUKSEN

 
Kaupungin elinvoimaisuuden vahvistamiseksi tarvitaan tietoa syistä, minkä takia Jämsästä muutetaan pois sekä toisaalta motiiveista ja lähtökohdista, joiden perusteella Jämsään oltaisiin valmiita muuttamaan takaisin. Tutkimuksen tuloksilla on tarkoitus ohjata elinvoimaan liittyviä toimenpiteitä, joilla Jämsään houkuteltaisiin uusia asukkaita. Muuttovirtatutkimus on tarkoitus toteuttaa puhelinhaastatteluna Ilmo2-hankkeen rahoituksella syksyllä. Lue lisää >>

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, p. 040 747 7719

NORDIC BUSINESS FORUM TULEE TAAS 26.-27.9. - MAAILMANLUOKAN PUHUJAT ULOTTUVILLASI JÄMSÄSSÄ!

 
Tarjoamme jälleen ainutlaatuisen tilaisuuden tulla seuraamaan Nordic Business Forum Live Stream -tilaisuutta Paunun koulun auditorioon 26.-27.9. Puhujina mm. Lindsey Vonn, Marcus Buckingham, Steven Kotler, Andrew McAfee ym. Tutustu ohjelmaan >>

Merkitse päivämäärä jo kalenteriisi!

FINNMETKOILLA MARKKINOIDAAN JÄMSÄN YRITYSALUEITA
 

Olemme mukana FinnMETKO 2018 -messuilla 30.8.-1.9. Jämsän kaupungin kanssa yhteisellä osastolla nro 366 FinnMETKO-hallissa. Messuosastomme uudistetaan Invest in Jämsä -teeman mukaisesti ja markkinoimme messuilla kärkialueitamme; Myllymäki II, 9/24 -risteysalue, Himos ja Datapuisto. Lisäksi osallistumme 29.8. FinnMETKOn kiinalaisille yhteistyökumppaneille järjestettävään seminaariin, jossa tapaamme kiinalaisia metsäalan toimijoita ja kerromme heille Jämsän mahdollisuuksista.

UUDET MATKAILUTILASTOT VISIITTORISSA

 
Jämsek on tehnyt sopimuksen tilastojen tuottamisesta Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy:n kanssa.  Majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset, majoitusmyynnin arvo, huonekäyttöaste sekä vertailu muihin matkailualueisiin -tilastot löytyvät jatkossa Visiittorista. Alkuvuoden (tammi-huhtikuu) majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät edellisvuodesta 4,1 %. Kasvusta suhteellisesti suurin osa tuli ulkomailta (24 200, +12,3 %), kotimaisten yöpymisten lisääntyessä 1,8 %. Eniten ulkomaalaisia tuli Virosta, Alankomaista ja Venäjältä. Tutustu tilastoihin >>

Jämsekin toimisto on kiinni 2.-29.7.
Voit jättää meille yritysneuvontaan ajanvarauspyynnön lomakkeella niin palaamme asiaan heti loman jälkeen.


 
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Seuraa meitä myös Twitterissä!
Klikkaa Jämsään!
Copyright © 2018 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Uutiskirjeen tietosuojaseloste

Email Marketing Powered by Mailchimp