Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

Kasvua investoinneista


Viime viikolla julkaistu aluetalouskatsaus välitti positiivisia uutisia Keski-Suomen taloudesta. Kasvua vetävät maakunnan perinteiset kärjet, metsä ja metalli. Jämsässä kasvua on tulossa yritysinvestointien kautta vahvemmin matkailu- ja palvelualalle Himoksen vedossa. Hallin entiselle varuskunta-alueelle puolestaan saadaan täysin uudenlaista yritystoimintaa datapuisto-liikeidean myötä. Digimaailman mahdollisuudet ovat datapuiston liiketoiminnan ydin, mutta suunnitelmien mukaan kyse on kokonaisuuden, ekosysteemin kehittämisestä. 9/24- teiden risteykseen on avautumassa Tokmanni, kauppapaikalle, jonka potentiaalia on 3,6 miljoonaa tienkäyttäjää. Investoinnit synnyttävät usein uutta kasvua ja luottamusta tulevaisuuteen. Mm. uusia yrityksiä on perustettu Jämsässä elokuun loppuun mennessä enemmän kuin kokonaisuudessaan viime vuonna.

Promana Oy toteutti Jämsekin toimeksiannosta kesän aikana laajan haastattelun jämsäläisille pk-yrityksille yritystoiminnan kasvuun ja kehittämiseen vaikuttavista merkittävimmistä asioista. Yritykset nostivat kasvun keskeisiksi tekijöiksi nykyisten ja uusien tuotteiden kehittämisen, asiakkuudet, uudet markkinat ja kilpailukyvyn, osaamisen kehittämisen, investointien rahoituksen sekä myynnin ja markkinoinnin haasteet.  Haastattelun kehitysehdotuksina julkisen ja yksityisen puolen yhteistyölle Promana Oy ehdotti kilpailukyky- ja elinkeinostrategiaa, hankintaohjelmaa sekä yritysnäkökulman parempaa huomioimista infran kehittämisessä. Lisäksi vahvistui että uusien yritysten houkuttelussa tärkeimpiä asioita ovat monipuoliset tilaratkaisut, osaaminen ja rekrytointi, markkinointi, verkostoituminen ja apu yritystuissa. Esille nousi tuttuja asioita, joita on työn alla yritysyhteistyössä, mutta myös asioita, joita tulisi vahvemmin saada kokonaisuuden näkökulmasta maaliin. Kyselyn pohjalta viemme viestiä eteenpäin parhaillaan työstettävään Jämsän kaupungin strategiaan sekä käymme vielä konkreettisesti läpi kasvun ja kehittämisen toimenpiteitä yritysten kanssa.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Yritysneuvonnassa vilkasta

 
Alkuvuodesta 2015 yritysneuvonnassa on ollut vilkasta ja uusia yrityksiä on Jämsään perustettu tammi-elokuun aikana jo 60 kpl, mikä on yhtä paljon kuin koko viime vuonna. Uusia työpaikkoja on syntynyt n. 45 kpl (v. 2014 tammi-elokuu 48 kpl). Starttirahahakemuksia on Jämsekin neuvonnan kautta haettu 17 uudelle yrittäjälle (koko v. 2014 yhteensä 20 kpl). Perustetut yritykset ovat pääsääntöisesti palvelualan yrityksiä. Myös muutama omistajanvaihdos on saatu syksyn aikana päätökseen.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, puh. 040 778 9512

Keskustan kehittäminen käyntiin

 
Elävää kaupunkikeskustaa kehitetään pala kerrallaan. Se rakentuu toimijoiden yhteispelissä. Tärkeintä on saada ihmiset viihtymään ja asioimaan keskustassa.

Jämsän taajamaosayleiskaavatyö käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja luo aikanaan puitteet keskustan kiinteistöjen kehittämiselle.  Kaavatyössä tarjoutuu monia mahdollisuuksia ottaa kantaa keskustan kehittymiseen.

Jämsek kutsuu kuluvan syksyn aikana yritykset ja kiinteistönomistajat yhteiseen pöytään pohtimaan keskustan kehittämistä ja sen keinoja. Seuraathan postiasi.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anna-Liisa Juurinen, puh. 040 747 7736

Jämsän yritysalueita markkinoitiin Alihankinta 2015 -messuilla
 

Jämsek osallistui Tampereella järjestettäville Alihankinta 2015 -messuille yhdessä Jämsän kaupungin ja Koskenpään Huopatehtaan kanssa. Messuilla oli esillä Myllymäki II –yrityspuisto sekä muu yritystonttitarjonta vapaa-aikaa ja asumista unohtamatta. "Tavoitteemme oli löytää messuilta potentiaalisia Jämsään sijoittuvia yrityksiä sekä lisätä Jämsän tunnettuutta logistisesti erinomaisena paikkana yhdistää yrittäminen ja asuminen", kertoo yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen Jämsekistä.

Monilla osastolla vierailleilla oli ennestään sidoksia Jämsään, he olivat joko syntyjään jämsäläisiä tai tekivät kauppaa alueen teollisuuden kanssa. Messuilla toteutettiin myös kysely, jolla selvitettiin mm. kiinnostusta yritystontteihin ja toimitiloihin. Messukontaktit seulotaan läpi ja jälkimarkkinointityötä jatketaan uusien yritysten saamiseksi Jämsään. Messuilta on varattu osastotilaa myös ensi vuodelle.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, puh. 040 747 7719

Biotaloudesta uutta liiketoimintaa

 
Jämsek järjestää biotalouteen liittyvän infotilaisuuden yrityksille 8.10. klo 14.00 alkaen Ilveslinnassa.
Tule kuulemaan ja keskustelemaan mitä mahdollisuuksia biotalous tarjoaa liiketoiminnan kehittämiseen.

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu pian mukaan!

Elinkeinoseminaari tulossa
 

Jämsek järjestää elinkeinoseminaarin joulukuussa teemalla elinvoiman kehittäminen. Tarkempi päivämäärä vahvistuu kun seminaarin puhujat on saatu varmistettua. Seuraa Jämsekin ajankohtaisia uutisia ja facebook -sivuja. Informoimme tilaisuudesta myös paikallislehdessä sekä suoraan sähköpostilla yrittäjille.

 

Muita tulevia tapahtumia


22.10. Keski-Suomen matkailuparlamentti, Jyväskylän Paviljonki
22.-23.10. Kasvu Open Karnevaali 2015, Jyväskylän Paviljonki
24.10. Jämsän ja Jämsänkosken Yrittäjien sekä Jämsän yrittäjänaisten yhteinen Yrittäjäjuhla, Ilveslinna
27.10. Keski-Suomen tulevaisuusfoorumi, Jyväskylän Yliopisto, Agora
 

Uusi esite houkuttelee Jämsään


Yrittämään ja asumaan Jämsään -esite on ilmestynyt. Tarjolla on tietoa mm. yritysalueista Myllymäessä sekä 9/24 -risteysalueella. Lisäksi esitellään Jämsän laadukasta tonttitarjontaa ja kerrotaan Himoksen kasvusta yritystarinoilla ja haastatteluilla höystettynä.
Lue esite sähköisenä täältä >>
 

Uusi markkinointivideo Jämsästä


Jämsästä on parhaillaan työn alla liikunnallinen markkinointivideo. Videota on kuvattu kevättalvesta lähtien ja se valmistuu lokakuussa. Videotuotantoa on koordinoinut Jämsekistä Joonas Nurminen.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, puh. 040 778 9512.

Yrittäjä - päivitä tietosi yrityshakemistoon!


Jämsek ylläpitää sivuillaan yrityshakemistoa. Hakemistoon voi lisätä ja päivittää yrityksen tietoja helposti lomakkeen avulla. Hakemisto on maksuton palvelu yrityksille, joiden kotipaikka on Jämsä tai joilla on toimipaikka Jämsässä.

Jämsek ylläpitää myös toimitilahakemistoa, josta löytyy tietoja Jämsän vapaista toimitiloista. Toimitilan omistaja - ilmoita vapaa toimitila tai muuta tietojasi.

Voit myös laittaa meille sähköpostia hakemistoihin liittyen: yrityspalvelut@jamsek.fi
 
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Jämsek on mukana nyt myös Twitterissä. Seuraa meitä!
Copyright © 2015 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp