Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

Iloisia uutisia yrityskentältä!


Himos ja Halli ovat olleet positiivisessa uutisoinnissa kevään aikana ja uutiset ovat virittäneet eri puolilla ideoinnin iloa. Jämsekin yritysneuvonnassa on myös ollut aktiivinen alkuvuosi. Uusia yrityksiä on Jämsään perustettu tammi-toukokuun aikana 36, kun vastaavana aikana edellisenä vuonna perustettiin 22 yritystä. Perustetut yritykset ovat pääasiassa palvelualan yrityksiä. Arviolta Jämsekin yritysneuvonnan kautta on syntynyt alkuvuoden aikana 26 työpaikkaa Jämsän seudulle.

Omistajanvaihdosneuvonta on jatkunut myös vilkkaana ja alkuvuoden aikana neuvonnassa on käynyt 10 asiakasta. Omistajanvaihdoksen suunnittelu on usein monivuotinen prosessi ja siihen liittyen käynnistimme MW-Kehitys Oy:n ja Keulink Oy:n kanssa yhteisen omistajanvaihdoskasvupolun, missä toteutimme prosessin ensimmäistä kertaa Kauppakamarin Kasvu Open –mallilla. Prosessissa yritykset ovat saaneet kokeneilta yritysjohtajilta neuvoja uudistumisessa ja kasvussa.
Omistajanvaihdosfinaalin voittaja julkistetaan Keuruulla 11.8.2015

Alkuvuoden aikana olemme järjestäneet useita teemoitettuja yritys- ja verkostoitumispäiviä, joissa on ollut runsaasti yrityksiä ja yhteistyökumppaneita mukana. Rahoitusillan jatkoksi järjestimme kiinnostuneille yrityksille lisäksi sparrauspäivän. Biotalousillan järjestämme loppukesästä ja syksylle on suunnitelmissa elinkeinoseminaari.
 
Ilmo-hankkeelle olemme hakeneet jatkoa vuoden 2016 loppuun saakka, ja hankkeesta tarkemmin jäljempänä uutiskirjeessä. Hankkeen aiemmalla rahoituksella Jämsek on toteuttanut useita selvityksiä yritysten investointi- ja kehittämissuunnitelmien taustalle sekä toteuttanut Jämsän sijoittumismarkkinointia mm. Myllymäen uudelta teollisuusalueelta, Hallin entisestä varuskunnasta sekä valtateiden 9 ja 24 -risteysalueelta. Edellä mainituista toimenpiteistä sekä yritystoiminnan ajankohtaisista löydät lisätietoja
nettisivuiltamme

Jämsek toivottaa yrityksille ja yhteistyökumppaneille hyvää juhannusta ja aurinkoista kesää!

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Yritystukia haettavissa


Maaseutuohjelman investointi- ja kehittämistukien haku yrityksille avautui toukokuussa. Hakemuksia voi jättää paikalliselle Vesuri-ryhmälle tai ELY-keskukseen. Yritykset voivat kartoittaa investointi- ja kehittämistarpeitaan ja olla yhteydessä Jämsekin yritysneuvojiin tukimahdollisuuksista, rahoituksesta ja hankesuunnitelmien laadinnasta. Investointi- ja kehittämiskohteina voivat olla kone- ja laitehankinnat, rakennusten remontointi, ostaminen tai rakentaminen. Investointituki on 20 % ja minimi-investointi on 10.000 €.

Myös EU-rahoitusta on haettavissa Keski-Suomen liitosta pk-yritysten kasvun ja kilpailukyvyn tukemiseen sekä uusimman tiedon ja osaamisen tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Hakuaikaa on lokakuun alkuun.

Lue lisää yritystukien hakemisesta ja hakukriteereistä

Elinvoimatyöryhmän perustaminen

 
Jämsän Yrittäjät ry kutsui seudun yrittäjäyhdistysten hallitukset sekä kaupungin ja Jämsekin edustajat kehittämisiltaan Villa Hiidenmäkeen 3.6. Tilaisuudessa päätettiin mm. perustaa elinvoimatyöryhmä yhdessä kaupungin, Jämsekin ja yrittäjien kanssa.
Työryhmä kokoontuu noin 6 viikon välein. 

Lisätietoja:
Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Ilmo-hankkeelle jatkoa


Jämsek on toteuttanut Ilmo-hankkeen kautta toimenpiteitä, joissa ensisijaisena tavoitteena on lisätä Jämsän vetovoimaa yritysten sijoittumisalueena, etsiä uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä helpottaa rakennemuutoksen negatiivisia vaikutuksia. Hankkeen toimenpiteiden tuloksista osa näyttäytyy nopeammin, osa realisoituu tulevaisuudessa. Nykyinen Ilmo-hanke päättyy elokuun lopussa.

Jämsek on valmistellut kevään aikana Ilmo2-hankkeen ajalle 1.8.2015 – 31.12.2016.  Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 71.000 euroa, josta 50.000 euroa on Keski-Suomen liiton maakunnan kehittämisrahaa. Jatkohankkeessa toteutamme yritystoiminnan kasvua ja investointeja tukevia toimenpiteitä, mm. tuottamalla liiketoiminnan käynnistämiseen ja investointimarkkinointiin selvityksiä ja materiaalia sekä järjestämällä yritystilaisuuksia. Kehittämisen painopisteinä on edelleen valtateiden 9 ja 24 -risteysalue, Myllymäen uusi teollisuusalue sekä Hallin entinen varuskunta-alue.

Lue lisää Ilmo-hankkeesta

Lisätietoja: Marko Leppänen, puh. 040 747 7719

Tule mukaan Alihankinta 2015 -messuille 15.-17.9.
 

Olemme varanneet 20 neliön osaston Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta 
Alihankinta 2015 -messuille. Yrittäjä, tule mukaan yhteisosastolle!

Ota yhteyttä:

Marko Leppänen, puh. 040 747 7719
Joonas Nurminen, puh. 040 778 9512
 
www.alihankinta.fi

Muita markkinointikuulumisia


Uusi Yrittämään ja asumaan Jämsään -esite on työn alla. Esite toteutetaan yhtenä Ilmo-hankkeen toimenpiteenä ja se valmistuu elokuun lopulla. VT9 varteen uusitaan tienvarsitaulu markkinoimaan risteysaluetta. Jämsän markkinointivideo toteutetaan osana valtakunnallista Seutukaupunki-pilottihanketta ja se valmistuu syyskuussa.
 

Yritykset mukaan biotuotetehtaan rakentamiseen
 

Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehdasinvestoinnin toteuttamiseksi tarvitaan valtava määrä rakentamista, palveluita ja työvoimaa. Biotuotetehtaan rakentamisvaiheen työllistävä vaikutus on yli 6 000 henkilötyövuotta. Yritykset pääsevät mukaan
kilpailutuksiin ilmoittautumalla biotuotetehdas.fi -sivustolla.

Lue lisää aiheesta nettisivuiltamme.

Anna-Liisa Juurinen palasi kehittämispäälliköksi


Jämsekistä Jämsän kaupungille hallintojohtajaksi 9/2012 lainattu
kehittämispäällikkö Anna-Liisa Juurinen jatkaa Jämsekissä kehittämispäällikkönä 16.6.2015 lähtien. Työtehtävät painottuvat ennakointiin ja yritysvetoisiin kehittämishankkeisiin. Kehittämispäällikkö on myös yhdyshenkilömme työllistämisen verkostoissa.
 
Anna-Liisa Juurinen, puh. 040 747 7736

Jämsekin kesäsulku
 

Jämsekin toimisto on kiinni 6.-26.7.2015.
Muutoin palvelemme kesälläkin joka arkipäivä  klo 9-16. Tervetuloa asioimaan!
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Copyright © 2015 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp