Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

Nyt osallistumaan – ideoita kasvuun ja
kehittämiseen yritystilaisuuksista


Jämsek järjestää alkuvuoden aikana useita tilaisuuksia, joista voi napata ideoita yritysten kasvuun ja kehittämiseen. Hirvikartanolla järjestettiin helmikuussa yritystilaisuus yhdessä Keski-Suomen Kauppakamarin ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Tilaisuudessa olivat esillä ajankohtaiset Jämsän elinvoimaan, yrittäjyyteen ja työllistämiseen liittyvät asiat. Niin ikään helmikuussa järjestetyssä Hankintaillassa taas oli lähtökohtana paikallisen yritystoiminnan ja julkisten hankintojen vahvempi kohtaaminen. Maaliskuisen Digitalousillan konkreettiset esimerkit osaamisen ja tuottavuuden kehittämisestä saivat hyvää palautetta.

26.3. järjestettävä Yritysten rahoitusilta on tiivis paketti investointeihin, kehittämiseen, työllistämiseen ja kansainvälisyyteen liittyvistä julkisista tukimahdollisuuksista. Rahoitusillan jatkoksi järjestämme kiinnostuneille yrityksille klinikkapäivän, missä yritys saa henkilökohtaista sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen asiantuntijan johdolla. Rekrytapahtuma - työnantajien, työnhakijoiden ja koulutusorganisaatioiden kohtaamispaikka järjestetään Paunun koululla 16.4. Lisäksi omistajanvaihdos-kasvupolun ilmoittautuminen on käynnissä. Keväälle on suunnitteilla myös biotalouteen liittyvä asiantuntijailta. Jämsekin toiminnasta ja tilaisuuksista tarkemmin
uudistetuilta nettisivuiltamme.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Yritysneuvonnassa vilkas alkuvuosi


Alkuvuodesta 2015 yritysneuvonta on käynnistynyt vilkkaana ja uusia yrityksiä on Jämsään perustettu tammi-helmikuun aikana 14 kpl. Starttirahahakemuksia on Jämsekin neuvonnan kautta haettu 7 uudelle yrittäjälle. Perustetut yritykset ovat pääsääntöisesti palvelualan yrityksiä. Vuoden 2014 loppupuoli oli vilkasta omistajanvaihdosneuvonnassa ja muutama yrityskauppa saatiin myös päätökseen. Omistajanvaihdoksia on tiedossa myös tänä vuonna.

REKRY-tapahtuma 16.4. Paunun koululla 16.4. klo 16.00 – 18.30


Jämsek järjestää REKRY-tapahtuman yhteistyössä oppilaitosten, Jämsän Työllisyyspalvelut -hankkeen sekä TE-toimiston kanssa. Ilmo-hankkeen kautta rahoitettavalla tapahtumalla pyritään edistämään rakennemuutoksen kourissa painivan Jämsän työllisyyttä. Tapahtumassa yrityksillä on mahdollisuus kertoa omista tuotteistaan, markkinanäkymistään sekä millaista osaamista yrityksessä tarvitaan.

Yrittäjä, tarvitsetko uusia osaajia? Ilmoittaudu mukaan tästä!

Jämsek järjestää yrityksille rahoitusillan 26.3.
klo 16.30 Hotelli Jämsässä


Illan aikana yritykset saavat tietoa rahoitusmahdollisuuksista investointeihin, kehittämiseen, lainoihin, kansainvälistymiseen ja innovaatioihin. Paikalla ovat Keski-Suomen ELY-keskuksen, Vesuri ry:n, Finnveran, Tekesin ja TE-toimiston asiantuntijat.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 24.3.2015 mennessä

Maaseudun yritystukien haku käynnistyy huhtikuussa


Maaseutuohjelman kautta haettavien yritysten investointi- ja kehittämistukien hakujärjestelmä HYRRÄ avautuu huhtikuun aikana. Tällä hetkellä yritykset voivat kartoittaa investointi- ja kehittämistarpeitaan ja olla yhteydessä Jämsekin yritysneuvojiin tukikelpoisuuksista. Uuden ohjelmakauden käynnistyminen on alkanut verkkaisesti ja ELY-keskuksen kehittämistuet painottuvat osaamis-, digi- ja biotalouden kehittämiseen. Lue lisää yritystuista.

Pohditko yrityksesi tulevaa myyntiä tai oletko jo löytänyt itsellesi kiinnostavan ostokohteen? Tule mukaan kasvupolkuun!


Jämsek Oy, MW-Kehitys Oy ja Keulink Oy käynnistävät yhdessä Omistajanvaihdos-kasvupolun omistajanvaihdosta tai yrityksen ostamista suunnitteleville. Kasvupolku-kokonaisuus käsittää neljä päivää, joiden aikana yritykset saavat huipputason sparrausta. Tavoitteena on täsmentää yrityskaupan kohteena olevan yrityksen tulevaisuuden kasvusuunnitelmia. Lue lisää kasvupolusta ja hae mukaan!

Liikunta- ja urheilumatkailuun uutta nostetta
 

Jämsän kaupunki ja Jämsek ovat mukana valtakunnallisessa Seutukaupunki-pilottihankkeessa, jossa edistetään liikunta- ja urheilumatkailua alueella. Pilottikuntia on Jämsän lisäksi 11. Projektin tavoitteena on etsiä malleja ja kilpailukykyä kansainvälisessä markkinoinnissa. Projektin kautta opitaan tuotteen ja brändin kehittämistä ja markkinointia sekä tuotetaan markkinointivideo Jämsän alueen liikunta- ja urheilumahdollisuuksista. Lisätietoja: Joonas Nurminen
p. 040 778 9512

Matkailun tunnuslukuja vuodelta 2014 –
Yöpymiset ulkomailta lähes ennallaan, laskua kotimaasta
 

Jämsän seudun majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (219.300) vähenivät vuonna 2014 edellisvuodesta 14,5 %. Miinus tuli kokonaan kotimaasta (168.900, – 17,9 %). Ulkomailta tulleiden yöpymiset (50.400) pysyivät sen sijaan lähes (- 0,9 %) vuoden takaisella tasolla. Ulkomaalaisöistä lähes kaksi kolmasosaa tuli joko Venäjältä tai Virosta. Koko maassa yöpymiset vähenivät viime vuonna 2,3 %. Kotimaasta miinusta tuli 2,1 % ja ulkomailta 2,8 %. Tutustu matkailun tunnuslukuihin.
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Copyright © 2015 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp