Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

Liiketoiminnan kehittämiseen on vaihtoehtoja


Apua on tarjolla ja aktiivisuus on valttia! Mahdollisuuksia yritystoiminnan kehittämiseen on runsaasti. Kasvun, työllisyyden, uusien innovaatioiden sekä kansainvälisyyden näkökulma investointi- ja kehittämisrahoituksessa on keskeinen. Yritysverkostojen merkitys kasvaa. Edellä oleviin näkökulmiin liittyen sekä yritysten kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta olemme parhaillaan rahoittamassa mm. liiketoiminnan kasvattamiseen liittyvää digihanketta ja biotalousyritykset kasvuun Keski-Suomessa -hanketta. Lisäksi tuemme matkailun sähköiseen markkinointiin panostavaa sekä ulkomaisia stopover-asiakkaita Aasiasta houkuttelevaa Stopover Keski-Suomi -hanketta sekä Ylä-Pirkanmaan matkailuhanketta, missä markkinointitoimenpiteitä on tehty Saksan ja Venäjän suuntaan. Yrityslähtöiset kehittämishankkeet ovat resursseja, jotka parhaimmillaan toimivat kehittämisen moottorina ja antavat sysäyksen investointeihin.

Lähiruoasta elinvoimaa –tapaaminen järjestettiin alkuvuodesta yrittäjien toiveesta ja jatkotoimenpiteet ovat vahvasti verkostosta kiinni. Markkinointikoulutusta tarjotaan yrityksille. Jatkamme myös tänä vuonna Kohti yrityskauppaa -kasvupolkua, koska omistajanvaihdosprosessi aiheena on yhä kasvavassa määrin ajankohtainen seudullamme ja saimme hyvää palautetta viime vuonna vastaavaan osallistuneilta yrityksiltä. Ilmo2-hanke jatkuu vuoden 2016 loppuun, ja keskitymme hankkeessa entisen Hallin varuskunta-alueen ja sen verkoston Masterplaniin osana kaavoitusprosessia sekä vahvistamaan sijoittumismarkkinointia. Tässä alkuvuoden kehittämiskuulumisia. Ajankohtaisista kehittämis- ja koulutusasioista viestimme lisää Jämsekin nettisivuilla sekä Facebookissa ja Twitterissä. Ollaan yhteyksissä ja pistetään kehittämisideoita eteenpäin!

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? 


Löytävätkö nykyiset ja uudet asiakkaat tuotteesi ja yrityksesi verkosta? Pystytkö palvelemaan asiakkaitasi tehokkaasti kellon ympäri? Kuinka muut ovat näitä asioita ratkoneet?

Jos mietit näiden kaltaisia kysymyksiä mielessäsi, voit hyötyä Digipolku-hankkeen ilmaisista työpajoista! Digipolku-hanke tulee järjestämään yrityksille työpajoja eri puolilla Keski-Suomea.

Jämsässä järjestetään ensimmäinen työpaja 26.4. klo 13.00-17.30 Jämsän kaupungin valtuustosalissa. Iltapäivän aikana käydään läpi asiantuntijaluentojen ja työpajojen kautta digitaalista markkinointia ja sosiaalista mediaa. Tiedotamme työpajan tarkemmasta ohjelmasta myöhemmin.

Lue lisää hankkeesta nettisivuiltamme

Markkinointikoulutusta yrityksille

 
Jämsek, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus ovat suunnitelleet yhteistyössä oppisopimuskoulutuksena markkinointikoulutusta yrityksille. Koulutus vahvistaa monikanavaisen markkinoinnin osaamista ja vuorovaikutteisuutta asiakastyössä. Koulutuksen tuloksena yrittäjä hallitsee yrityksensä markkinoinnin moniulotteisuuden ja merkityksen asiakastyössä. Syyskuussa alkavan koulutuksen kokonaiskesto on 6 kuukautta, lähipäiviä on yhdeksän. Koulutuksen voi suorittaa maksuttomana oppisopimuskoulutuksena (tutkintomaksu 58 euroa) tai maksullisena omaehtoisena koulutuksena (hinta 1.100 euroa).

Tule infotilaisuuteen ma 9.5. klo 15-16, Jämsek neuvotteluhuone, Seppolantie 5
Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, puh. 040 747 7719, marko.leppanen@jamsek.fi Katso tarkemmat tiedot nettisivuiltamme!

Keskustan kehittämistä pohdittiin työpajassa
 

Jämsän kaupunki ja Jämsek järjestivät Seppolan keskusta-alueen kehittämiseen liittyvän työpajan 24.2. Jämsän keskustan yrityksille ja kiinteistönomistajille.
Työpajassa pohdittiin:
  • Miten keskusta-alue rajautuu ja miten sen tulisi rajautua?
  • Mikä nykyisessä keskustassa on hyvää, mikä parannettavaa tai poistettavaa?
  • Mitkä ovat liikenteen ongelmakohdat ja ratkaisut?
  • Mitä toimintoja Seppolan keskusta-alueelta tulisi jatkossa löytyä ja millä painotuksilla?
  • Miltä Jämsän keskusta näyttää tulevaisuudessa? 
Työpajan tuloksia hyödynnetään taajamaosayleiskaavatyössä ja Jämsän keskustan kehittämisessä.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anna-Liisa Juurinen, puh. 040 747 7736

Jämsän kauppapalvelujen käyttö
 

Jämsek toteuttaa lähiaikoina Jämsän kauppapalveluiden käyttöön liittyvän seurantatutkimuksen. Kauppapalveluiden käyttöä on tutkittu ensimmäisen kerran vuonna 2008 Jämsän ja Jämsänkosken yrittäjien Touhukas-projektissa ja toisen kerran 2011 Jämsekin toimeksiannosta.

 Rambollin mukaan Jämsän asukaskohtainen vähittäiskaupan liikevaihto oli 4 850 €/asukas vuonna 2013, mikä on selvästi alhaisempi kun koko maan keskiarvo (6 460 €/asukas). Jämsästä virtaa ostovoimaa reilusti muualle, etenkin kun matkailijoiden ostovoima korjaa asukaskohtaista liikevaihtoa parempaan suuntaan.
Lähiaikoina toteutettavalla tutkimuksella selvitetään ostovoiman karkaamisen syitä ja seurantakyselyyn tuodaan uusina verkkokauppaa ja Jämsä-tuotteiden ostamista koskevat osiot. 

Kyselyn aukeamisesta tiedotetaan erikseen verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa!

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anna-Liisa Juurinen, puh. 040 747 7736

Lähiruoasta elinvoimaa


Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Lähiruoka on hyvä vaihtoehto, kun halutaan turvallista, tuoretta ja maistuvaa ruokaa. Paikallisilla ostoilla tuetaan myös seudun elinvoimaisuutta. Kun euro pyörii paikallisesti, hyvinvointi kertautuu.  Lähiruoka ei enää ole pelkkä trendi vaan se koetaan jo ilmiönä. Paikallisen ruokakulttuurin esille tuominen on valttia myös matkailussa. Ruokamatkailu on yleistynyt kaikkialla maailmassa, myös Suomessa.

Jämsek toteutti tammikuussa lähiruokakohtaamisen, jonka tavoitteena oli tuoda lähiruoan tuottajat ja ostajat samaan pöytään. Kevään aikana on tarkoitus järjestää tilaisuudelle jatkoa. Alkuvuoden aikana on toteutettu JAMKin tradenomiopiskelija Saana Järvisen opinnäytetyöhön liittyvä lähiruokakysely, jonka tuloksista tullaan tiedottamaan verkkosivujemme ja sosiaalisen median kautta.
Lähiruoka-asioista kiinnostuneiden kannattaa seurata myös, mitä tapahtuu Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeessa. Tiedotamme Jämsän tapahtumista verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Hankkeen tiedotteen 1/2016 voit lukea tästä.

Lisätietoja: Anna-Liisa Juurinen, puh. 040 747 7736

Keski-Suomen kv-markkinointikonttorin työ jatkuu Stopover-hankkeessa

 
Keski-Suomen matkailun veturiyritysten ja kehittämisyhtiöiden kanssa yhteistyössä toteutettu Matkailun kv-markkinointikonttori -hanke on päättymässä. Hankkeessa on toteutettu mm. venäjänkielinen matkailuportaali www.centralfinland.ru, otettu käyttöön useita sosiaalisen median kanavia (mm. Vkontakte, Yandex), lähetetty venäjänkielistä uutiskirjettä, toteutettu venäjänkielinen matkailulehti sekä järjestetty useita bloggari- ja mediavierailuja.

Kv-markkinointikonttorin työtä jatkaa 1.1.2016 alkanut Stopover Keski-Suomi -hanke, missä matkailutuotteita ja -palveluja markkinoidaan erityisesti Keski-Eurooppaan ja Aasiaan.

Hankkeen projektipäällikkönä on aloittanut Päivi Heikkala (paivi.heikkala@visitcentralfinland.com, puh. 050 304 8467). Hankkeeseen pääsevät mukaan nyt myös pienet yritykset 500 euron vuosimaksulla.

Kv-markkinointikonttorin tarkemmat tulokset sekä Best Practices -vinkit yrityksille Venäjän matkailumarkkinointiin voit lukea nettisivuiltamme.

Matkailun liikevaihto kasvusuuntainen, yöpymisissä laskua
 

Matkailuyritysten liikevaihto kääntyi kasvuun vuoden 2015 loppupuolella (Keski-Suomen aikajana 1/2016). Jämsän seudun majoitusliikkeiden rekisteröidyt* yöpymiset (204.500) kuitenkin vähenivät vuonna 2015 edellisvuodesta 6,7 %. Miinusta tuli sekä ulkomailta (39.800, – 20,9 %) että kotimaasta (164.700, – 2,5 %). Ulkomaalaisyöpymisiä tuli eniten Virosta (11.200, – 26 %), Ranskasta (10.400, + 16 %) ja Venäjältä (10.100, – 44 %). Positiivista on ollut hollantilaisten matkailijoiden palaaminen Jämsän seudulle.

* sis. majoitusliikkeet (hotellit, retkeilymajat, lomamökit, leirintäalueet yms.), joissa vähintään 20 vuodepaikkaa.

Tutustu majoituksen tunnuslukuihin ja muihin tilastoihin!
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Seuraa meitä myös Twitterissä!
Copyright © 2016 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp