Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio

Yrittäjien kasvun kumppanina on ilo työskennellä


Vuosi 2016 alkaa olla rusettia vaille paketissa. Päällimmäisenä vuodesta nousee ehdottomasti esille yritysten aktiivisuus osaamisen kehittämisessä, monet yrittäjätapaamiset ja -tilaisuudet sekä elinvoimaa vahvistavien kaavojen hyväksyminen Hallin Datapuiston ja Himoksen kylpylän alueelle. Ilahduttavasti myös yritysten nettomuutos on kasvanut ja investointien osalta on ollut piristymistä.

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen on vuoden aikana ollut monipuolisesti esillä ja Jämsek on ollut ideoimassa hankesisältöjä yhteistyössä yritysten ja koulutuksen edustajien kanssa. Matkailuyritysten kansainvälinen sauna-brändi -markkinointi sekä matkailijoiden houkutteluun liittyvä työ jatkuu myös ensi vuonna monipuolisilla tuotteistus- ja markkinointitoimenpiteillä. Samoin jatkuvat Matkalla Suomen Sydämessä –matkailuverkoston myynti- ja markkinointitoimenpiteet. Valtakunnallisesti tunnustettu yritysten kasvun sparraus –kilpailu käynnistyy uudella matkailun kasvupolulla, mihin haastamme yrityksiä mukaan. Ideoita mm. bioalan ja eri yritysryhmien kehittämishankkeiksi on parhaillaan jalostettavana. Hallin master plania on työstetty syksyn aikana ja se esitellään ensi vuoden alkupuolella. Ensi vuoden yrittäjyystapahtumat alkavat 25.1. yrittäjien rahoitusillalla ja vuotta jatkamme erilaisilla teemoilla Suomi 100-juhlavuotta kunnioittaen.

Yrittäjät ja yhteistyökumppanit - on ollut jälleen ilo tehdä monipuolisesti yhteistyötä kuluvan vuoden aikana Teidän kanssanne. Kiitämme yhteistyöstä & tapaamisiin ensi vuonna!

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, p. 040 526 1393

Yritysten investointihalukkuus kasvanut

 
Vuoden 2016 aikana Jämsekin kautta on haettu yrityksille investointi- ja kehittämisrahaa yhteensä 729 300 €. Investointien määrät ovat liikkuneet 15 000 - 400 000 euron välillä ja investointitukea on hakenut 9 eri yritystä. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on 24 % (174 300 €).

Yritysneuvonnan  asiakastapaamisia on ollut vuoden aikana n. 240 kpl. Yrityksiä on autettu mm. omistajanvaihdoksissa, investointi- ja kehittämisrahoituksen haussa, Finnveran lainoituksessa, lupa-asioissa sekä talouslaskelmien laadinnassa. Yrityskäyntejä tehdään vuosittain n. 30-40 yritykseen.

Jämsään on tammi-marraskuun 2016 aikana perustettu yhteensä 75 yritystä (PRH). Yritysten nettomuutos on marraskuun tilaston mukaan positiivinen +32 yritystä. Lue lisää nettisivuiltamme >>

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, p. 040 778 9512

Innovaatiosetelillä asiantuntijapalveluja yritysten käyttöön

 
Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiosetelillä voi ostaa asiantuntijapalveluja osaamisen kehittämiseen. Setelin arvo on
5 000 € + alv.

Jämsek järjestää tammikuussa rahoitusillan, jossa kerrotaan enemmän setelin tarjoamista mahdollisuuksista. Jos sinulla on jo nyt idea tai kysymyksiä kehittämistoimenpiteiden rahoittamisesta, soita meille niin katsotaan yhdessä millainen ratkaisu soveltuu parhaiten yrityksellesi!

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, p. 040 747 7719.
Lue lisää innovaatiosetelistä >>

Digijohtajaksi! - räätälöityä valmennusta jämsäläisille yrityksille


Digijohtajaksi! -hanke järjestää yhteistyössä Jämsek Oy:n kanssa jämsäläisille yrityksille räätälöidyn valmennuksen, joka toteutetaan vuoden 2017 aikana. Valmennukseen on sitoutunut jo 9 jämsäläistä yritystä, mutta mukaan mahtuu vielä muutamia. Valmennuksen tavoitteena on tehostaa yritysten somemarkkinointia.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Lisätietoja: kehittämispäällikkö, Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736

Tulevia yritystilaisuuksia ensi vuonna:

 
24.1.2017 Kiinteistönomistajien energiailta, Auvilantie 81, Jämsä
25.1.2017 Rahoitusilta yrityksille Jämsässä
7.3.2017 Rekry-tilaisuus työnantajille ja työnhakijoille
22.3.2017 Markkinoinnin automaatio -työpaja Jämsässä. Järj. Digipolku-hanke

Digipolun muut työpajat:
14.1.2017 Digimarkkinointi ja -myyntikanavat, Hankasalmi
31.1.2017 Palvelujen kehittäminen, Kannonkoski
8.2.2017 Digimarkkinointi ja verkkonäkyvyyden parantaminen, Konnevesi
16.5.2017 Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa, Uurainen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.jyu.fi/digipolku/tapahtumat

Hallin master plan valmistuu alkuvuodesta

 
Hallin toiminnallisen master planin tavoitteena on visioida millaista yritystoimintaa Hallissa voisi olla vuonna 2030. Master planin merkittävin tavoite on lisätä Hallin entisen Ilmavoimien teknillisen koulun ja sen ympäristön vetovoimaa. Alueen markkinointikäyttöön tuotetaan myös esittelyaineisto.
Master plan esitellään alueen asemakaavan vahvistumisen jälkeen alkuvuodesta. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, p. 040 747 7719.
Lue lisää tiedotteesta >>

ERIKA - matkailuyritysten aktivointihanke vireillä
 

Jämsek Oy on hakenut Vesuri ry:ltä hankerahoitusta luonto-, kalastus- ja erityisryhmämatkailun aktivointihankkeen toteuttamiseen. Aloite hankkeeseen on tullut Suinulan kylän aktiivisilta yrittäjiltä, mutta hankkeen toiminta-alue on koko Jämsä lähialueineen. Lue lisää  >>
 
Lisätietoja: kehittämispäällikkö, Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736

Ulla Haggrén jatkaa SEKESin hallituksessa
 

Jämsekin toimitusjohtaja Ulla Haggrén on valittu jatkamaan Seudulliset Kehittämisyhtiöt SEKES ry:n hallituksessa myös vuosina 2017-2018. SEKES ry:n muodostavat kuntien omistamat kehittämisyhtiöt ympäri maan. Hallituksessa on asiantuntijajäsenyydet myös Kuntaliitolla ja Suomen Yrittäjillä. SEKES-verkosto toimii edunvalvojana yritysten kilpailukyvyn ja alueellisen elinvoiman vahvistamisessa.
 
Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, p. 040 526 1393
Copyright © 2016 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp