Copy
Jämsek Oy | Uutiskirje
Eikö viesti näy oikein? Katso selainversio


Tapahtumarikkaasta vuodesta katseet tulevaan


Kuluva vuosi jää mieleen erilaisten ja innostavien yritystapahtumien sekä -investointien aikana. Olemme järjestäneet tai olleet yhteistyökumppaneina 11 yritystapahtumassa, joihin on osallistunut yli 500 asiakasta. Tilaisuuksissa on verkostoiduttu, kuultu asiantuntijoita yritysrahoituksesta, digimaailman tuomista muutoksista, bioalan kehittämisestä, julkisista hankinnoista, omistajanvaihdoksesta, rekrytoinnista jne. Joulukuun alun elinkeinoseminaarissa ansioituneet puhujat vauhdittivat ideasampoa Jämsän tulevaisuuden kehittämiseen. Työtä jatketaan vahvasti ensi vuonna.

Yritysinvestoinnit ovat tuoneet kehittämiskohteeksemme uuden toimialan, pilvipalvelumaailman, Hallin datapuiston suunnitelmien myötä. Syyskuun alussa meillä oli ilo hoitaa järjestelyt datapuiston tiedotustilaisuudesta, taustalla mielenkiintoinen puolitoista vuotta kontaktointia ja taustoituksia toimintaympäristöstä. Himoksen kylpyläinvestointi oli myös kovasti odotettu uutinen. Valmistuttuaan kylpylä vahvistaa edelleen Himoksen ympärivuotista ja kansainvälistä vetovoimaa.  

Tänä vuonna olemme Paperikone 5:n alasajon myötä kokeneet myös syvää huolta metsäteollisuuden kilpailukyvyn haasteista, talouden rakennemuutoksesta ja työpaikkakehityksestä. Miten työ muuttuu, kun maailma muuttuu? Syntyykö uusia työpaikkoja jatkossa vahvemmin Keski-Suomen strategian kärkialoihin; bio-, digi- ja osaamistalouden sekä hyvinvoinnin työkenttään, vai ehkä jonnekin muualle? Neuvontatyöstämme voimme kertoa, että meillä uudet työpaikat ovat tänä vuonna syntyneet palvelualalle. Asiakkainamme on ollut noin 250 yritystä. Asiakaskontaktit ja yritysperustanta ovat olleet lievässä kasvussa. Sen sijaan investointi- ja kehittämistukien euromäärät ovat tippuneet neljänneksellä edelliseen vuoteen verrattuna. Asiaan ovat vaikuttaneet investointikriteereiden muutokset sekä mm. maaseuturahoituksen haun avautumisen viivästyminen.

Jatkamme ensi vuonna Kasvu Open –omistajavaihdoskilpailua. Alkuvuoden tapahtumiin lukeutuvat myös hankintailta sekä rekrymessut. Jämsän kaupungin ja Jämsekin järjestämät yrittäjien aamukahvit jatkuvat nekin ensi vuonna. Jämsekin markkinoinnin pääpaino on sijoittumismarkkinoinnilla, jonka toimenpiteitä toteutamme vielä ensi vuoden aikana Ilmo 2-hankkeen puitteissa. Jämsek on ollut taustoittamassa ensi vuonna alkavia, yrityksille suunnattuja digihankkeita sekä Keski-Suomen Kauppakamarin matkailuhallituksen saunabrändiin perustuvaa, kansainvälisiä matkailijoita houkuttelevaa Stopover Finland-hanketta.

Tavataan yhteistyön merkeissä jälleen ensi vuonna!

 Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393

Jämsään 72 uutta yritystä tänä vuonna

 
Yritysneuvonnassa on ollut vilkas vuosi ja uusia yrityksiä on Jämsään perustettu tammi-marraskuun aikana 72 kpl. Starttirahahakemuksia on Jämsekin neuvonnan kautta haettu 21 uudelle yrittäjälle. Perustetut yritykset ovat pääsääntöisesti palvelualan yrityksiä. Vuoden 2015 aikana Jämsään avasivat ovensa mm. kaksi uutta rautakauppaa, autoliike Kamux, Tokmanni, Lamp Gallery, Kesport ja Nepalilainen ravintola.
 
Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, puh. 040 778 9512

Asiakaskeskeinen markkinointi kilpailueduksi
- koulutus yrityksille

 
Onko yrityksesi monikanavainen markkinointiosaaminen ajantasalla?
Jämsek, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus ovat suunnitelleet yhteistyössä oppisopimuskoulutuksena markkinointikoulutusta yrityksille. Koulutus vahvistaa markkinoinnin osaamista ja vuorovaikutteisuutta asiakastyössä.

Ilmoita kiinnostuksesi sähköpostitse marko.leppanen@jamsek.fi tai
puh. 040 747 7719. Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

REKRY-tapahtuma tulossa 17.2.2016

 
Jämsek järjestää jälleen REKRY-tapahtuman helmikuussa. Ilmo2 -hankkeen kautta rahoitettavalla tapahtumalla pyritään edistämään Jämsän työllisyyttä ja saattamaan työnhakijat ja työnantajat yhteen. Tapahtumassa yrityksillä on mahdollisuus kertoa omista tuotteistaan, markkinanäkymistään sekä millaista osaamista yrityksessä tarvitaan. Tänä vuonna tapahtumassa oli yli 120 osallistujaa.

Yrittäjä, jos tarvitset tekijöitä ilmoittaudu: yrityspalvelut@jamsek.fi

Kohti yrityskauppaa -kasvupolku starttaa helmikuussa

 
Kasvu Open tulee taas ensi vuonna ja olemme mukana kasvupolun kumppanina. Kohti yrityskauppaa -kasvupolku starttaa 11.2.2016 Keuruulla. Mikäli tavoitteenasi on saada yritys myyntikuntoon tai olet kiinnostunut kasvattamaan omaa yritystäsi yrityskaupan kautta, tämä kasvupolku on sinua varten. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn seudullisen kasvupolun voitti jämsäläinen Ania-Eco Oy.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, puh. 040 778 9512

Lue lisää kasvupolusta ja ilmoittaudu mukaan!

Elinkeinoseminaarissa ideoitiin Jämsän tulevaisuutta


Jämsek järjesti elinkeinoseminaarin 3.12. Himos Areenalla teemalla Tulevaisuuden Jämsä. Paikalla oli noin sata yrittäjää, päättäjää, koulutuksen ja julkisen puolen edustajaa. Seminaarin pääpuhujana oli professori Esko Valtaoja, joka johdatteli kuuntelijat aiheeseen "Mistä Suomi elää tulevaisuudessa?" Illan aikana kuultiin myös Seppo Lindéniltä tuoreet kuulumiset Hallin datakeskuspuiston suunnitelmista sekä ideoitiin Jämsän elinvoiman lisäämistä. Ideapajojen tulokset julkaistaan Jämsekin nettisivuilla ja niitä tullaan hyödyntämään Jämsän kaupungin strategiatyössä.

Osallistu ideoiden arviointiin 24.12. mennessä web-kyselyssä

Digitalisaatiosta vauhtia yritystoimintaan

 
Digitalisaatio koskettaa meitä kaikkia: se lisää tuottavuutta ja muuttaa kilpailuoloja. Vaikka digitalisaatio ja siitä seuraava tuottavuuden kasvu vähentävätkin työpaikkoja, avaavat ne myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja synnyttävät työpaikkoja. Jämsek on ollut mukana kahden digihankkeen valmistelussa, joiden avulla jämsäläisten yritysten on mahdollista parantaa digivalmiuksiaan. Lue lisää Digijohtajaksi! ja Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku -hankkeista nettisivuiltamme!

Mikäli digiloikka kiinnostaa, olethan yhteydessä:
anna-liisa.juurinen@jamsek.fi,
puh. 040 747 7736

Elinvoimaa lähiruoasta

 
Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Lähiruoka on hyvä vaihtoehto, kun haluat turvallista, tuoretta ja maistuvaa ruokaa. Paikallisilla ostoilla tuet myös Jämsän elinvoimaisuutta. Kun euro pyörii paikallisesti, hyvinvointi kertautuu.

Jämsek järjestää Hotelli Jämsässä ravintola- ja elintarvikealan yritysten, tuottajien ja kehittäjien kohtaamisen keskiviikkona 20. tammikuuta klo 15 - 17. Tervetuloa mukaan!  

Ilmoittaudu mukaan tästä!
Lisätietoja: Anna-Liisa Juurinen,
puh. 040 747 7736
Liikunnan riemua uudessa videossa

Uuden Jämsä-videon tarinan juonena ovat kaupungin monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan mahdollisuudet. Asuminen ja yrittäjyys on myös videolla huomioitu.

Jämsän kaupunki ja Jämsek ovat osallistuneet valtakunnalliseen Seutukaupunki-pilottihankkeeseen, jossa edistetään liikunta- ja urheilumatkailua alueilla. Video on toteutettu osana tätä hanketta ja se tukee omalta osaltaan Jämsän sijoittumismarkkinointia vapaa-ajan näkökulmasta. Video on jatkossa myös esimerkiksi seurojen käytettävissä Jämsän markkinointiin. Katso Video!

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen p. 040 778 9512

Ulla Haggrén SEKESin hallitukseen
 

Jämsekin toimitusjohtaja Ulla Haggrén on valittu mukaan Seudulliset Kehittämisyhtiöt SEKES ry:n hallitukseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. SEKES ry toimii kehittämisyhtiöiden edunvalvojana elinkeinoelämän, yksityisen ja julkisen sektorin rajapinnoilla, tekee aloitteita, esityksiä ja antaa lausuntoja sekä toimii kiinteässä yhteistyössä Kuntaliiton ja erityisesti Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Sekesin toiminnanjohtajana on Yrjö Westling ja hallituksessa on edustettuina yhdeksän kehitysyhtiön toimitusjohtajat eri puolilta Suomea.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ulla Haggrén, puh. 040 526 1393 tai SEKES ry
Tykkää meistä niin saat nopeasti ajankohtaista tietoa koulutuksista ja tilaisuuksista
Seuraa meitä myös Twitterissä!
Copyright © 2015 Jämsek Oy

Jämsek Oy | Seppolantie 5 | 42100 Jämsä | www.jamsek.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus   Muokkaa tietojasi

Email Marketing Powered by Mailchimp