Copy
Nieuwsbrief december 2016
Bekijk in uw browser

Woord vooraf

En dan is het alweer bijna voorbij. Het afgelopen jaar lijkt omgevlogen te zijn. Een jaar waarin -naar het zich lijkt aanzien- de voorzichtige groei in de branche is voortgezet. En dat is goed nieuws na alle jaren van krimp.

Voor het nieuwe jaar heeft de bdKO een aantal mooie activiteiten voor jullie in petto, o.a. op het gebied van Customer Excellence, Boardroom Dynamics, Governance, Intervisie  en de Wet Werk en Zekerheid. Tijdens deze bijeenkomsten/workshops, maar ook tijdens de beide Landelijke Bijeenkomsten en op de vier regionale bijeenkomsten zal er natuurlijk ook volop ruimte zijn voor ontmoeting en intercollegiale uitwisseling. In deze nieuwsbrief worden de eerste activiteiten van het nieuwe jaar al voor zover als mogelijk toegelicht. De bdKO prijst zich gelukkig dat deze activiteiten de komende jaren mede mogelijk blijven door de bijdragen van hoofdsponsors Pelosa en HHB.  Beide hoofdsponsors hebben hun sponsorcontact met de bdKO namelijk voor drie jaar verlengd, hetgeen verheugend nieuws is.  

Aan het begin van het nieuwe jaar zal Marjan Boonzaaijer als de nieuwe bestuurssecretaris het stokje van mij overnemen. Zij zal zich in de eerstvolgende nieuwsbrief aan jullie voorstellen. Rest mij jullie te danken voor de vier afgelopen jaren waarin ik als bestuurssecretaris met heel veel plezier de functie hebben mogen en kunnen uitoefenen.

Mooie feestdagen toegewenst en zowel privé als zakelijk een inspirerend 2017!  

·         Belevingsdag Customer Excellence (26 januari 2017)

·         Regio Noord (week 6, 6-10 februari 2017)

·         Workshop Crisis Communicatie (16 maart 2017)

·         Landelijke Bijeenkomst (20 april 2017)  

Belevingsdag Customer Excellence (26 januari 2017)
Voor de Belevingsdag Customer Excellence op donderdag 26 januari 2017 in Rotterdam zijn nog enkele plaatsen vrij.  Dus wees er snel bij en schrijf jezelf -tezamen met jouw Manager Kinderopvang- in voor deze dag die de bdKO in samenwerking met N&WStrategy organiseert. Bedrijfsbezoeken worden gebracht aan het Oogziekenhuis, de Markthal en het hotel CitizenM. Thema van deze dag is ‘jezelf onderscheiden begint met weten wie je bent en waar je voor staat’. Voor het volledige programma en aanmelden klik hier.

Regio Noord bijeenkomst (week 6, 6-10 februari 2017)
Evenals vorig jaar organiseert de bdKO kleinschalige regiobijeenkomsten met een inspirerende spreker om vooral regionale collega’s te ontmoeten. Voor deze bijeenkomsten worden ook niet-leden uitgenodigd om op die manier kennis te maken met de bdKO. In 2017 worden 4 regionale bijeenkomsten georganiseerd, met als aftrap die in Noord. De locatie en de precieze datum volgen in de eerstvolgende nieuwsbrief en op de site.

Workshop Crisis Communicatie (16 maart 2017)
Waar gaat het vaak mis als zich iets ernstig heeft voorgedaan? Het antwoord is simpel: met de communicatie. Efficiënt en effectief communiceren bij crises en crisisjes draagt in belangrijke mate bij tot het beteugelen van een crisis. Op donderdagmiddag 16 maart 2017 organiseert de bdKO in samenwerking met Iwécom de workshop Crisis Communicatie. Het programma volgt aan het begin van het nieuwe jaar.

Landelijke Bijeenkomst / ALV (20 april 2017)
De eerste Landelijke Bijeenkomst/ALV van de bdKO in 2017 zal gehouden worden op donderdag 20 april a.s. in theater Maitland bij De Baak in Driebergen-Zeist. Het thema zal gewijd worden aan ‘Het borgen van de kwaliteit van dienstverlening in een veranderende omgeving”. Het programma van deze bijenkomst volgt eveneens aan het begin van het nieuwe jaar.   

HHB & Pelosa wederom voor 3 jaar hoofdsponsor van de bdKO
Wij zijn zeer blij met het nieuws dat zowel HHB als Pelosa hun sponsorcontract met 3 jaar hebben verlengd. De overeenkomst met Pelosa is vandaag ondertekend op het kantoor van Pelosa in Zoetermeer. In januari zal het contract met HHB worden getekend. HHB zal vanaf nu onder de naam KOC.online het sponsorschap verder vervolg geven.

Quebble: Congres ‘Tijdig signaleren in de kinderopvang’
Er gebeurt van alles om kinderopvang en onderwijs naar elkaar toe te laten groeien. Het congres ‘Tijdig signaleren in de kinderopvang’ op 11 mei 2017 speelt op deze actuele ontwikkeling in vanuit het perspectief van vroegsignalering en vroeghulp. Klik hier voor meer informatie.

Quebble dingt mee naar de Publieksprijs van de NOT Innovatie Awards!
Quebble is uniek doordat Quebble het enige platform is waarop professionals zowel met ouders als met andere betrokkenen in een veilige, besloten omgeving over het kind kunnen overleggen en samenwerken. Binnen Quebble worden de professionals in de verschillende levensfases van hun kind met elkaar verbonden. Ouders nemen de informatie over hun kind altijd met zich mee, van consultatiebureau naar peuteropvang, van kinderopvang naar onderwijs etc.
Het systeem is bovendien gratis, veilig en makkelijk toegankelijk via tablet en smartphone.

Op de eerste dag van de NOT (24 januari 2017) worden de drie winnaars bekend gemaakt. De Innovatie Award & Innovatieroute is een initiatief van Jaarbeurs waarbij een onafhankelijke vakjury de inzendingen van exposanten heeft beoordeeld.

 Lees hier wat T-Mobile zei over de inzending van Quebble.

 Stemmen op Quebble kan hier. Quebble staat in de eerste rubriek onder NOT Innovatie Award Primair Onderwijs (PO)

Gezocht leden voor een intervisiegroep / vervolg op intervisie
Naar aanleiding van de presentatie van Tica Peeman over intervisie tijdens de laatste Landelijke Bijeenkomst, heeft zich inmiddels al één nieuwe intervisiegroep gevormd. Daarnaast hebben zich nog meer geïnteresseerde leden gemeld die graag -in onderling overleg- een intervisiegroep willen starten. Ben jij geïnteresseerd, meld je dan aan bij het bureau (bureau@bdko.nl), zodat jullie met elkaar in contact gebracht kunnen worden.  Het bestuur van de bdKO bereidt een vervolg op de intervisie presentatie van Peeman voor. Hierover meer begin 2017.

Vacature adjunct directeur financiën & bedrijfsvoering
Junis Kinderopvang is op zoek naar een energieke en resultaatsgerichte Adjunct-directeur Financiën en Bedrijfsvoering. Voor meer informatie over het profiel en de taken zie www.erly.nl (zie onder vacatures).

Handhygiëne in Hygiënerichtlijn voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO
Ter informatie. In de aangepaste Hygiënerichtlijn is bij het onderdeel ‘handhygiëne’ (punt 3.1 blz. 9) als norm opgenomen bij ‘Nagelverzorging’: -Houd de nagels kort en schoon, - Draag geen nagellak (schilfers) en/of kunstnagels. Het betreft een minimale norm voor een goed hygiënebeleid waaraan voldaan moet zijn. Zie voor de richtlijn www.lchv.nl.

Boekentip

De Corporate Tribe van Danielle Braun en Jitske Kramer
De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Kijk met een nadere nieuwe blik naar de eigen organisatie (ISBN 9789462760363). De Corporate Tribe was managementboek van het jaar 2016.

Stem! van Marlen Beek-Visser
Stem! is het thrillerdebuut van Marlen Beek-Visser die naast auteur ook werkzaam is op het hoofdkantoor van een kinderopvangorganisatie. Stem!, als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt (ISBN 978-90-8660-272-8). Eind 2016 verschijnt het tweede boek van Marlen Beek-Visser, getiteld “Meesterdeal”.

Copyright © 2016 Bdko
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven bij de BdKO.

Ons adres is:
 
BdKO
Röntgenlaan 19
2719 DX Zoetermeer, Zuid-Holland


This email was sent to bureau@bdko.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bdko · Röntgenlaan 19 · Zoetermeer, Zuid-Holland 2719 DX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp