Copy
Nieuwsbrief juli 2022
Bekijk in uw browser

 
Ondanks alle drukte in de kinderopvang hebben afgelopen halfjaar hebben we heel veel leden mogen begroeten op onze bijeenkomsten, zowel digitaal als live.

Hopelijk treffen we elkaar weer na de zomer op onze bdKO Landelijke Buitendag op 27 september of bij één van onze andere bijeenkomsten!

Wil je reflecteren, leren en ontwikkelen door je aan te sluiten bij een professioneel begeleide intervisiegroep? Stuur dan een berichtje naar bureau@bdKO.nl en we nemen contact met je op!


Maar voor nu:


een hele fijne en welverdiende zomer toegewenst!!
Agenda
27 september 2022   bdKO Landelijke Buitendag
11 oktober 2022        Workshop Natuurlijk Leiderschap
10 november 2022    KidsKonnect bdKO Masterclasses, meer informatie volgt
17 november 2022    bdKO ALV en webinar met Ed Buitenhek
22 november 2022    Workshop Boardroom Dynamics

bdKO Landelijke Buitendag 27 september 2022
Het geheim van een goed team: lessen uit de topsport en uit de mysterieuze wereld van defensie.

Onze eerste Landelijke Buitendag van vorig jaar was een groot succes! Daarom, op verzoek van veel leden, wederom een Landelijke Buitendag.

Organisaties kunnen veel leren over teamvorming van de topsport en van defensie. Succes en mislukking hebben alles te maken met de kracht van het team. Onze sprekers delen verrassende inzichten over teamvorming uit werelden waar we minder mee bekend zijn.Tot slot laat de Boost Company je zelf ervaren wat nodig is voor een goed team.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Workshop Natuurlijk Leiderschap 11 oktober 2022
Hoe Natuurlijk Leiderschap jouw organisatie kan versterken.

In de dagelijkse hectiek gunnen we onszelf vaak weinig tijd en aandacht om te reflecteren op ons persoonlijk leiderschap en onze professionele ontwikkeling: Ben je zo’n goede leider als je zou willen? Gaat het zo goed in je team en in jouw organisatie als je zou willen?

In deze workshop nemen we je mee in het concept van Natuurlijk Leiderschap en wat dit voor jou en voor jouw organisatie kan betekenen.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

bdKO ALV en webinar met Ed Buitenhek 17 november 2022
Noteer alvast in je agenda. Klik hier voor meer informatie.

Workshop Boardroom Dynamics 22 november 2022
Het samenspel van de directeur-bestuurder met zijn/haar Raad van Toezicht

​In deze interactieve workshop verkrijg je kennis over de formele rollen van bestuur en toezicht, het samenspel tussen beiden en het acteren van de directeur-bestuurder in dit samenspel. De directeur-bestuurder is immers één van de partijen in deze dynamiek. In deze workshop gaat het o.a. om de vraag hoe jij als directeur-bestuurder in deze dynamiek kan handelen.

Als deelnemer kan je uiteraard jouw eigen praktijkvoorbeelden, vragen en ervaringen inbrengen. Voorafgaand aan de bijeenkomst zullen we je vragen om na te denken over één vraag waarop je antwoord wilt hebben. In overleg met de deelnemers zullen drie casussen besproken worden.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

We verwelkomen:

Door van Rhenen-Romp-Stichting Peuteropvang Heerlen
Kersten Vogel -KION, Nijmegen
Maurice Munnik - KION, Nijmegen
Christa Wintjens - KION, Nijmegen
Ruben Krijnsen - KION, Nijmegen
Sofie Valkengoed -KION, Nijmegen
Karen Anne van Dorp - Stichting Kinderopvang Noordoostpolder, Emmeloord

“Wil je effectief blijven dan moet je voortdurend aan je ontwikkeling werken”
Na de zomer willen we weer professioneel begeleide intervisiegroepen opstarten. Doelstellingen van intervisie zijn reflecteren, leren en ontwikkelen. Met goede afspraken, de juiste begeleiding en commitment kan intervisie een krachtig hulpmiddel zijn om je taken als directeur/bestuurder met succes te vervullen.   
Heb je hiervoor belangstelling? Laat ons dit dan weten via: bureau@bdko.nl en we nemen contact met je op om mogelijkheden te bespreken.


;

Kijk terug op een zonovergoten en geslaagde middag met biohacker en toekomstdenker Peter Joosten en GenZ spreker Jahkini Bisselink over de wereld van techniek & digitalisering en over de wereld van onze digital natives. Onze Landelijke Middag werd gewaardeerd met een 8,7 voor de inhoud en een 8,8 voor de organisatie.

Klik hier voor het verslag en de foto's.

Boardroom Dynamics; stevig staan in de bestuurskamer

Hoe moet je als bestuurder omgaan met een Raad van Toezicht (RvT) die de vergaderingen niet voorbereidt? En hoe kun je een RvT als klankbord gebruiken in jouw proces om de organisatie te verbeteren als de leden daar eigenlijk de kennis en ervaring niet voor hebben?

Klik hier voor het artikel.Op zoek naar een compleet kindvolgsysteem?

Dan is Doen, Praten, Bewegen en Rekenen van Quebble wat je zoekt! Volg de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar op de 4 belangrijkste gebieden: spraak en taal, motoriek, sociale competentie en rekenen.

Klik hier voor een gratis proefperiode.

Copyright © 2022 Bdko, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven voor deze e-mails.

Email Marketing Powered by Mailchimp