Copy
Nieuwsbrief april 2017
Bekijk in uw browser

Woord vooraf

We hebben al diverse nieuwsflitsen en berichten over onze landelijke dag gestuurd, en ook  in deze nieuwsbrief is hier aandacht voor. Gewoon, omdat we trots zijn op het programma en de sprekers, omdat dit thema in de context van alle ontwikkelingen binnen de sector zo relevant is, en omdat we het jammer zouden vinden als je deze bijeenkomst zou missen. Daarnaast gaan we op deze bijeenkomst actief met alle deelnemende leden rond thematafels in gesprek. We willen heel graag horen wat je vindt van de bdKO en waar je behoefte aan hebt! Wil je op een andere manier betrokken zijn bij de vereniging? Dit kan bijvoorbeeld door zitting te nemen in de kascommissie, zie oproep hiervoor verderop in deze nieuwsbrief.

Naast de landelijke dag staan er ook nog andere bijeenkomsten en activiteiten voor de komende maanden op de agenda.  Ik nodig je van harte uit hierover verder te lezen. 

BdKO landelijke bijeenkomst 20 april 2017, ''Kijk vooruit en benut de kansen!''

Wilt u ook een zelfrelativerend inzicht?
Maak dan kennis met onze keynote spreker en schrijver van het boek  'Baanbreker ’Rutger Slump op bdKO landelijke dag donderdag 20 april in Driebergen!
 
Op onze landelijke dag zal Rutger Slump, auteur & trainer bij de Baak,
hét trainings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap,  ingaan op de vraag hoe je aan blijft sluiten op een onbekende toekomst en hoe je ruimte daarvoor creëert in je organisatie. En vooral welke aanpak de bottleneck van dit vraagstuk, t.w. de menskant, vraagt.
 
In de middag volgt een verdere verdieping op de strategieontwikkeling.  In de Masterclass ‘Strategische tools, scenario planning', wordt een duik gemaakt in de wereld van scenario planning, als zijnde een essentieel onderdeel van het strategische proces.
 
Meer weten en inschrijven voor de Landelijke Bijeenkomst? Klik hier!
Voor elke deelnemer ligt het boek “Baanbreker' van Rutger Slump klaar.

Algemene Ledenvergadering bdKO 20 april 11:00-11:30 Driebergen

Traditiegetrouw wordt tijdens de Landelijke dag ook de Algemene Ledenvergadering gehouden. De ALV stukken zijn reeds verzonden per email.

Laat je stem horen op de Landelijke Dag en ga met het bdKO bestuur in gesprek!

We zijn heel benieuwd naar jouw wensen voor onze vereniging: wat wil je meer zien, welke thema's moet de bdKO op de kaart zetten? Laat je stem en ideeën horen en schuif aan bij een thematafel. Jolanda Rikers wil graag met je in gesprek over welk aanbod van de bdKO je goed vindt, wat je mist en welke andere je ideeën je hebt. Tevens zal zij de kennisdeler onder de aandacht brengen.

Tijdens je registratie op de landelijke dag zal je gevraagd worden om op een kaartje een wens, en thema of een vraag achter te laten. Uit deze kaartjes zal Frank Lübbers een thema kiezen om aan een tweede thematafel hierover van gedachten te wisselen.

En tot slot is er een derde thematafel 'intervisie'. Hierbij kan je meer te weten komen over hoe je kan deelnemen aan een intervisiegroep, hoe je deze professioneel kan laten begeleiden en kennismaken met Ingrid Janssen van CC zorgadviseurs die dit voor de bdKO zal verzorgen.

Regiobijeenkomst Zuid met als thema de Wet Werk en Zekerheid  11 mei 15:00-18:00 Rosmalen

Hoe zit het nu met het ontslagrecht en de Wet Werk en Zekerheid? Wil je hier meer over weten? Mw. mr. Inge Hofstee, partner van Dingemans Van der Kind Advocaten, zal je tijdens onze Regiobijeenkomst Zuid hierover bijpraten. Uiteraard is deze bijeenkomst zeer geschikt om te netwerken! Klik hier voor het programma en om je aan te melden.

Workshop ‘Voorbij het gemak….’ door bdKO en BKK  31 mei

Hoe je je organisatie sensitief kunt maken voor ongemakkelijke boodschappen’
Het gaat beter in de kinderopvang. Na de afgelopen crisisjaren weet de klant ons weer te vinden en is er weer ruimte voor groei en innovatie. Allemaal goed nieuws. Maar de strategische vraagstukken zijn groter dan ooit: samenwerking met het primair onderwijs, de nieuwe wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang, diversiteit bij belangenorganisaties, enz. Waar sta je zelf dan? Durf je je organisatie wakker te houden voor de kwetsbaarheden die je omringen en die voor een deel ook in jezelf zitten? Zie en pak jij verbeterkansen ten aanzien van de pedagogische kwaliteit?

Deze workshop wordt gezamenlijk organiseert door de bdKO en Bureau Kwaliteit Kinderopvang.
Meer informatie volgt spoedig.

Workshop crisiscommunicatie 16 maart
We kijken terug op een inspirerende en zeer gewaardeerde bijeenkomst. 14 deelnemers hebben tijdens deze bijeenkomst actief gewerkt in groepjes op basis van concrete casussen. De deelnemers gaven aan in vervolg op deze workshop behoefte te hebben aan een mediatraining en we volgen deze wens zeker op.

“Wil je effectief blijven dan moet je voortdurend aan je ontwikkeling werken”

Tijdens de najaarsbijeenkomst hebben bdKO leden de wens uitgesproken om van elkaar te leren middels intervisie.
 
Het bestuur van de bdKO heeft aan deze wens gevolg gegeven en onderzocht hoe we intervisiegroepen kunnen professionaliseren en laten begeleiden door een extern bureau. Tijdens de landelijke dag zal uitgebreid toegelicht worden hoe u kunt deelnemen aan intervisie groepen. Ook kunt u kennis kunnen maken met de procesbegeleider van CC zorgadviseurs, het bureau dat de bdKO in de arm heeft genomen.  Maar ook kunt u via deze link meer lezen over hoe de bdKO samen met CC zorgadviseurs intervisiegroepen willen samenstellen en professioneel ondersteunen.

Gezocht: enthousiast kascommissielid voor 2 jaar

De bdKO zoekt een nieuw kascommissielid. Tsja, denk je, is dat wel wat voor mij en hoeveel tijd kost dat? En wat moet ik dan eigenlijk doen? Ach, laat maar, iemand anders doet het wel.
Toch willen wij jouw aandacht voor deze functie binnen de bdKO. Lees verder.

De integratie van de specialisten

Kindplanning, communicatie met ouders, facturatie, medewerkersplanning en verloning. Allemaal processen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Voor al deze belangrijke disciplines in de kinderopvang bieden Konnect, Ayton en Kocon een geïntegreerde oplossing. Een vruchtbare samenwerking, waarin iedere partij zich richt op haar eigen specialisme, zonder dat je daar als klant wat van merkt. Meer lezen klik hier?

We zijn verheugd om Ben Schnieders, directeur van Kids First COP groep en Alice Haverman, directeur Spring Kinderopvang, welkom te heten als nieuwe bdKO leden.

Copyright © 2017 Bdko
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven bij de BdKO.

Ons adres is:
 
BdKO
Röntgenlaan 19
2719 DX Zoetermeer, Zuid-Holland


This email was sent to joost@voetnoot.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bdko · Röntgenlaan 19 · Zoetermeer, Zuid-Holland 2719 DX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp