Copy
Wegens succes herhaald: masterclass beeldverhaal. Gaat binnenkort weer van start!

Masterclass beeldverhaal

22 mrt, 5 april en 19 april 2014

In deze masterclass leer je een beeldverhaal maken rondom een specifiek thema. De cursus richt zich op het ontwikkelen en uitwerken van een idée voor een beeldverhaal. Wat is de relatie tussen je onderwerp en de vorm die je kiest, en hoe verhoudt deze zich tot je mogelijke thema? Je leert tevens hoe je verhaal aan te bieden aan krant/tijdschrift/etc. Hoe kom je tot een werkbaar plan en hoe vertaal je je idée naar de ‘markt’?  Je leert je eigen associatieve vermogen doorgronden en krijgt zo meer grip op wat jouw manier van kijken eigen maakt. Er wordt gewerkt met korte praktijkopdrachten waar een beroep wordt gedaan op je improvisatietalent en je vermogen snel beslissingen te nemen. Meer informatie en/of inschrijven? Mail info@karijnkakebeeke.com


Data: 22 mrt, 5 en 19 april
Tijden: van 10-17h
Waar: Keizerrijk 44,
(achter de Dam) A'dam
Kosten: € 290 incl. BTW

 


Over mij: ik ben documentair fotograaf en geef les en workshops bij FOTOfactory, ACF en CREA. Mijn werk is oa gepubliceerd in Volkskrant Magazine, NRC, Marie Claire, La Vanguardia, One World Magazine, en anderen. Ook leuk om te weten: in 2009 won ik de BMW Photo Prize op Paris Photo en in 2006 kreeg ik een derde prijs bij de categorie documentaire buitenland van de Zilveren Camera.

 

Deze MASTERCLASS is bedoeld voor de serieuze amateur met PROFESSIONELE AMBITIES en/of de BEGINNENDE BEROEPSFOTOGRAAF. Naast de lesdagen zelf, is het de bedoeling dat je je EIGEN TIJD gebruikt om aan je BEELDVERHAAL te werken. 

Wat anderen zeggen:
Door het volgen van de masterclass ben ik veel beter in staat om mijn beeldverhaal te koppelen aan actuele zaken, ook weet ik in welk stadium ik eventuele media kan benaderen t.b.v. een publicatie. Hierdoor voel ik mij zekerder en kan ik gericht doelen stellen voor de toekomst. Jeffrey.

Ik vond de korte praktische opzet van de Masterclass met verschillende praktijk opdrachten en bespreking in de groep stevig en erg prettig en nuttig. 
Zonder uitzondering vond ik dat de opdrachten voelbaar maakten wat de essenties van een beeldverhaal moeten zijn. Kees

Ik heb geleerd hoe je kritisch kijkt naar het verhaal wat een foto vertelt. Juist door de ogen van een vreemde. Die heeft veel minder informatie dan jijzelf. En zonder die informatie: zie je dan nog iets? Of: wat blijft er dan nog over? Caroline

 

 

 

Er wordt gewerkt met een kleine groep deelnemers zodat er veel tijd is om elkaars werk te bespreken en van elkaar te leren.

 
Beeldverhaal edit REPORTAGE visual storytelling STIJL Documentaire FOTOGRAFIE verhaallijn JOURNALISTIEK achtergronden INHOUD media subjectiviteit vs objectiviteit WAARNEMING vorm Verteller KIJKER BEELDTAAL publicatie SPANNINGSBOOG Narratief BEELDKEUZE

Ken je mensen voor wie dit ook interessant kan zijn, stuur het graag door!

 

Copyright © 2014 Karijn Kakebeeke, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@karijnkakebeeke.com