Copy

ExpEx Nieuwsbrief #2

In deze tweede editie van onze nieuwsbrief laten we onze ExpEx in hun vele facetten zien. Van ervaringen met isoleercellen en zelfbeschadiging tot autisme hebben en transgender zijn. Veel nieuwe projecten, maar ook vaste elementen als het ervaringstheater en de anti-stigmavoorlichtingen komen aan bod!

Input voor de nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar info@fietjeschelling.nl

ExpEx op de 'Voor De Jeugd'-dag op 6 november

Op de Voor de jeugd dag doen 6 ExpEx mee met het Lagerhuis-debat. 's Middags gaan wij 45 minuten lang met het publiek in discussie over ervaringsdeskundigheid. Ook zijn we aanwezig met het ervaringstheater.
ExpEx hebben ook de hele dag een stand op het Jeugdplein. En samen met de Nederlandse Jeugdraad zorgen we dat bezoekers in een reuzenrad met jongeren in gesprek kunnen over jeugdhulp, jeugdbeleid en jongerenparticipatie.
MEER INFORMATIE

Kraak je Casus bij de Opvoedpoli

Op 10 oktober organiseerde de Opvoedpoli het Symposium Psychische gezondheid in context. De ExpEx hebben op die bijeenkomst een 'Kraak je Casus'-workshop verzorgd. Een mooie sfeerinpressie staat hier.

Huidige en nieuwe trainingen

In Rotterdam is nu weer een nieuwe training begonnen, en in Haaglanden, Amsterdam en Haarlem komen er weer nieuwe trainingen aan. Geïnteresseerd? Kijk dan op de pagina van het regionale project!

Jason, de eerste ExpEx blogger

Uit onze kersverse lichting Amsterdamse ExpEx hebben we onze eerste blogger weten de scoren. Jason lijkt wel in de pen te zijn gaan wonen, zulke persoonlijke stukken schrijft hij. Zelf lezen? Kijk op zijn pagina!

Populairste tweet: 

JEZ Zaanstad

Onze nieuwe ExpEx in Zaanstad (onder naam JEZ) zijn heel goed bezig! Ze hebben werkgroepen opgezet op gebied van autisme, LHBT-I, jonge ouders en wonen. Op deze manier bereiken ze, samen met de gemeente, de jongeren die nu niet geholpen worden. Lees meer op de pagina van dit lokale project!

Nederlands Jeugdinstituut: Landelijke Aanpak 16-27

ExpEx werkt samen met www.16-27.nl Op deze website deelde bijvoorbeeld Demi van ExpEx Gelderland haar ervaringen. Ook hebben ExpEx meegedacht op bijeenkomsten. De projectleider van de Aanpak 16-27 heeft een review over ExpEx geschreven. 

Tom  

Tom uit ExpEx Gelderland op 9 oktober heeft meegewerkt aan het Regenboogfestival van de Provincie Gelderland? Tom werd door Harm Edens geïnterviewd over de genderneutrale samenleving, en wat het nu betekent om transgender te zijn.

Wist je dat...

 • Onze ExpEx anti-stigmavoorlichtingen gaan geven op middelbare scholen, en dat we ook op jouw (oude) school langs kunnen komen. Voor meer info kijk op de site!
   
 • ExpEx Haaglanden 14 oktober haar eerste teamdag heeft gehad? We hebben op een leuke en actieve manier, met vuur maken, klimmen en meer, elkaar beter leren kennen, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Steunfonds Pro Juventute.
   
 • Stichting Kernkracht een vacature heeft voor coördinator ExpEx Midden-Holland? Deze is hier te vinden.
   
 • De ExpEx die jong ouder zijn op 5 oktober hebben gepraat met de bestuurders van de landelijke Task Force Jonge Ouders over hoe de belangrijkste problemen van jonge ouders (huisvesting, financiën, onderwijs en werk) aangepakt kunnen worden.
   
 • Haagse ExpEx hun ervaringsverhalen over jeugddetentie hebben gedeeld tijdens een gastles bij de opleiding Social Work van de Haagse Hogeschool?
   
 • Op 10 november Tha Bus on Tour naar Apeldoorn gaat? ExpEx Apeldoorn gaat dan mee naar ROC Aventus om gastlessen te geven aan studenten Pedagogisch Werk en Sociaal Werk.
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2017 ExpEx, alle rechten voorbehouden.