Copy
Kratko obvestilo Športno kulturnega društva Orehek pri Postojni.
View this email in your browser

V četrtek, 10. marca so nas obiskali otroci iz vrtca Prestranek. Radovednost jih je pripeljala v Orehek, saj smo jih obvestili, da imamo v našem kulturnem domu posebno igralnico, polno igrač. In ne navadnih igrač, ampak takšnih, ki so jih naredili otroci iz osnovnih šol po Sloveniji. Pri izdelavi pa so uporabili le smeti - odpadno embalažo, karton, tekstil in les. Pobudnica projekta je Informacijska pisarna Evropskega Parlamenta v Ljubljani, v sodelovanju z nevladno organizacijo Buna.

V Orehek je otroke nekaj pred 9h pripeljal ogromen avtobus družbe Edo Tours, ki se je z veseljem odzvala našemu povabilu, da otrokom omogočimo ogled igralnice. Otroke in vzgojiteljice smo pričakali pred kulturnim domom v Orehku. Razdelili smo se v dve skupini: skupina Ježki je prva obiskala igralnico, druga skupina Mravljic pa si je v dvorani ogledala kratek film o tem, kako je igralnica nastajala ter zabaven animirani film o radovednem mačku Jaki, v kateri so animirani liki prikazali, kako reciklirati odpadke. Nato sta se skupini zamenjali. Skupaj smo se posladkali s piškotki in domačim čajem.
Prisrčna hvala otrokom iz vrtca Prestranek za iskrivo zanimanje in vzgojiteljicam, da so se odzvale našemu povabilu. Velika zahvala gre tudi Urošu iz podjetja Edo tours, ki je omogočil prevoz in Dejanu, ki je pripeljal razstavo v Orehek. Hvala Tini, ki se je z otroci družila tudi na avtobusu ter Zoji in Tamari za pomoč pri pripravah. Seveda dogodek ni moral miniti brez legendarnega Anitinega čaja - še otročki so ga pohvalili! Lepo je videti, da naš dom živi in združuje, saj z njim živi tudi naša vas.

Foto utrinek:
Več fotografij
Še nisi prijavljen-a na kratke novičke iz Orehka pri Postojni? Prijavi se tukaj.
Športno kulturno društvo Orehek pri Postojni © 2016 Športno Kulturno društvo Orehek, Vse pravice pridržane.


Želiš spremeniti svoje nastavitve glede prejemanja novičk?
Lahko popraviš svoje nastavitve ali se odjaviš z liste prejmnikov
Email Marketing Powered by Mailchimp