Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief # 6 december 2016

Beste ondernemers, gebruikers en geïnteresseerden in Nieuw Overvecht,

De afgelopen weken hebben we al heel wat ondernemers ontmoet. Wat ons opviel was dat de nieuwe wijkagent regelmatig ter sprake kwam. Tijd om hem beter te leren kennen! In deze tweede nieuwsbrief nieuwe stijl daarom een interview met Roger Condari.

Dit is ook het doel van deze nieuwsbrief: onderwerpen aan de orde te laten komen die leven onder de ondernemers en gebruikers van Nieuw Overvecht. Vandaar dat we ook een oproep aan u hebben:
Heeft u een onderwerp dat u graag besproken wil zien in deze nieuwsbrief, mail dan naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl

Groet,
Vriendinnen van Nieuw Overvecht
Lara Simons & Merel Daniel

AANBOD


Postbusservice door de Fietskoerier

Sinds 18 november is de postbuslocatie verplaatst naar de Zamenhofdreef. Voor veel ondernemers niet handig. De Fietskoerier Utrecht biedt leden van Ondernemersvereninging Nieuw Overvecht een postbusservice aan met een collectiviteitskorting van € 10,-. Voor € 79,- per maand wordt vijf dagen in de week vòòr 09.30 uur de post bezorgd.

De Fietskoerier Utrecht verzorgt deze service inmiddels voor meer dan vijftig bedrijven in de regio, geheel duurzaam. Voor het opstarten van de dienst wordt een eenmalige vergoeding van € 39,- in rekening gebracht. Eenmaal per week de post bezorgen kan al voor een bedrag van € 19,- per maand. De collectiviteitskorting geldt bij minimaal vijf deelnemende bedrijven. Interesse? Meld je aan via het secretariaat van Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht. 

INTERVIEW

Onze gezamenlijke inspanning loont

Een gesprek met wijkagent Roger Conradi.

Sinds twee jaar zijn Roger Conradi en Hans van Nistelrooij wijkagenten van Nieuw Overvecht. Samen vervullen zij die rol naast hun andere werkzaamheden voor de politie. Voor sommige ondernemers nog onbekende gezichten. Tijd om nader kennis te maken.  

Ook Roger vindt het jammer dat er zo weinig tijd is om zijn rol als wijkagent van Nieuw Overvecht te vervullen. “Naast dit werk ben ik ook dienstchef tijdens de onregelmatigheidsdiensten van mijn politiewerk. Ik werk vaak in onregelmatige diensten. In de nachturen ben ik aanwezig maar dan kan ik moeilijk op de koffie bij ondernemers. Gelukkig lukt het toch om mooie resultaten te behalen in het gebied. Door inzet van ondernemers en de KVO werkgroep daalt de criminaliteit in het gebied al jaren. Dat is echt iets waar we trots op mogen zijn! Bovendien is onze KVO certificering verlengd.” 

Helaas blijft auto-inbraak een punt van aandacht op het bedrijventerrein. Zelfs op de parkeerplaats van crematorium Daelwijck wordt bij auto’s ingebroken. “Dat vind ik echt vreselijk. Dat iemand afscheid aan het nemen is, en dan bij terugkomst bij de auto moet constateren dat de ruit is ingeslagen. Ook hierbij geldt dat de hulp van ondernemers en gebruikers van het gebied, cruciaal is. In 99 van 100 gevallen hebben we alleen een melding en kunnen we daarom slechts een aangifte opnemen. Het zou mooi zijn als ondernemers een oogje in het zeil willen houden. Op dit bedrijventerrein ben je onderweg naar iets. Als je iemand doelloos ziet rondlopen, rondhangen, in auto’s of panden gluren, dan moet je naar je gevoel luisteren. Zulk verdacht gedrag mag je direct melden via 112. Wij sturen er dan meteen een auto op af".

In 2017 hoopt Roger nog meer ondernemers bij de KVO werkgroep te verwelkomen. “Vier keer per jaar is er een bijeenkomst. Dat is het perfecte moment om samen te kijken naar aandachtspunten. En als er tussendoor iets is, dan werkt de mail het beste. Door de wisseldiensten ben ik soms een hele week alleen in de avonden en nachten bereikbaar. Het is fijn dat de Vriendinnen van Nieuw Overvecht aan de slag gaan. De onderlinge band versterken, meer betrokkenheid creëren, is altijd goed. Dan zijn mensen ook meer bereid iets voor elkaar te doen. Een oogje in het zeil te houden. Dat voorkomt een hoop!”.

Wil je Roger ergens over spreken of ergens op wijzen, mail hem dan op dit mailadres: roger.conradi@politie.nl.

AGENDA

6 december, Versnellingscafé Overvecht, Schooneggendreef 27

Dit voorjaar is er door ondernemers en bewoners uit Overvecht het Versnellingsplan gemaakt. Nu kan iedereen met dit plan aan de slag! Vandaag ligt de nadruk op buurtteams: hoe werken ze en wat is uw ervaring ermee?
Iedereen is van harte welkom met vragen en opmerkingen. Kom op 6 december (vandaag) van 15.00 tot 17.00 uur naar het Versnellingscafé om te horen wat er allemaal gebeurt. Meer informatie is te vinden op de website.

30 januari, lustrum Ondernemersfonds, TivoliVredenburg

Op 30 januari 2017 viert het Ondernemersfonds Utrecht zijn eerste lustrum: vijf jaar nieuwe initiatieven, onverwachte samenwerkingen en mooie projecten. Alle deelnemende ondernemers zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst mee te maken. Het programma start om 15.30 uur in TivoliVredenburg (Cloud Nine). Verwacht sprekers van zowel Utrechtse als nationale faam, inspiratie, interactiviteit en de kans om te netwerken. Aansluitend op het plenaire programma is er een aangeklede borrel. Aanmelden kan via de mail. Meer info is te vinden op de website van het Ondernemersfonds.

VERZOEK


Voor Overvecht, door Overvecht

Stichting Freefood Experience vraagt om een bijdrage van ondernemers uit Nieuw Overvecht voor het mogelijk maken van een driegangen diner voor Overvechters die leven in armoede.

Overvecht is een bedrijvige wijk maar ook een wijk waar veel armoede is. Veel van de huishoudens die leven in Utrecht Overvecht leeft in armoede en hebben financiële problemen. Veel van deze mensen kunnen daar niets aan doen en zijn daar door omstandigheden in geraakt. Middels het initiatief Freefood Experience wordt een gratis driegangen diner bereidt voor 40 mensen uit de wijk. Ondernemers uit Nieuw Overvecht kunnen dit initiatief mede mogelijk maken door eenmalig €100,- te sponsoren, ruimte beschikbaar te stellen voor het stallen van gekoeld eten of het doneren van eten. Neem contact op met initiatiefnemer Richard Noordhoek voor meer informatie. 

BLIJF IN CONTACT

Contact met de Vriendinnen? Mail naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl.
De deadline voor het aanleveren van kopij is 1 januari 2017. 
Het laatste nieuws over Nieuw Overvecht, lees je op de website
Blijf op de hoogte van de Ondernemersvereniging via Twitter #nieuwovervecht. 

 

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht en Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht
Copyright © 2016 Vriendinnen van, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp