Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief # 7 februari 2017

Beste ondernemers, gebruikers en geïnteresseerden in Nieuw Overvecht,

Er gebeurt veel in en rondom het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Zaken die belangrijk zijn voor alle ondernemers op het terrein. Ondernemersvereniging Nieuwe Overvecht houdt u via deze nieuwsbrief hiervan op de hoogte. Het gaat om onderwerpen zoals de nieuwe inrichting van Noordelijke Randweg Utrecht, enquêtes over het nieuwe OV vervoersplan, en mogelijkheden om uw bedrijfsvoering te verduurzamen. 

Op 10 mei staat er weer een Algemene Ledenvergadering van ONO gepland. Zorg dat u deze datum vast in uw agenda schrijft. U hoort hier de laatste stand van zaken en ontmoet meerdere van uw collega ondernemers. Hoe beter we elkaar leren kennen, hoe beter we samen bedrijventerrein ONO kunnen beheren! 

Heeft u een onderwerp dat u graag besproken wil zien in de volgende nieuwsbrief? Mail dan naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl. 

Groet,
Vriendinnen van Nieuw Overvecht
Lara Simons & Merel Daniel

UPDATE

Denk mee over het nieuwe OV vervoersplan juli 2017 

Het openbaar vervoer in en rondom de stad Utrecht verandert snel. Steeds meer reizigers maken gebruik van de bus en tram. In 2016 waren dit bijna 45 miljoen reizigers en was er een groei met vier procent vergeleken met het jaar daarvoor. Deze stijgende lijn zet zich in 2017 door. U-OV haakt actief in op de toenemende behoefte aan een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarvoor is een plan gemaakt met voorstellen voor een nieuwe dienstregeling  die op 1 juli 2017 ingaat. Voor het bedrijventerrein Nieuw Overvecht is bijvoorbeeld het plan om lijn 1 in de zomervakantie vaker te laten rijden. Het nieuwe vervoerplan kunt u hier downloaden

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te reageren op dit vervoerplan. Dat is mogelijk tot dinsdag 7 maart via de website.

INTERVIEW

Eenmaal, andermaal... verkocht!  

Kennismaken met Peerdeman Veilinghuis

Achteraan in Nieuw Overvecht, in het hoekje van de Tennesseedreef staan twee grote panden die met een glazen sluis verbonden zijn. Voor wie even snel naar binnen kijkt, valt meteen op dat er prachtige antieke meubelen staan. Dat trok onze aandacht en zo zaten we even later aan tafel met Niek Montanus en Herman Peerdeman, eigenaren van Veilinghuis Peerdeman

Niek en Herman waren negen jaar geleden op zoek naar een goede locatie voor een veilinghuis. Niek: “In verband met de parkeernorm krijg je in de binnenstad geen vergunning voor een veilinghuis. Dan ga je op zoek naar een plek buiten het centrum. Je belandt dan al gauw op een industrieterrein en daar wordt je meestal echt treurig van. In Nieuw Overvecht kregen we dat gevoel minder, vandaar dat wij aan de Missisipidreef ons veilinghuis gestart zijn. 

Afgelopen zomer zijn we verhuisd naar de Tennesseedreef omdat de oude locatie te klein werd en we geen eigen parkeerplaatsen hadden. Zeker hier achterin staan veel nieuwe panden met een moderne uitstraling. En als je via de Floridadreef binnenkomt, heb je ook nog een groene en mooie aanrijroute. Dat past ons beter dan de oude locatie. Bovendien hebben we nu toonzalen, een depot en een eigen parkeerplaats voor laden en lossen. Kortom, we zitten hier heel goed!“

Veilinghuis Peerdeman veilt antiek, kunst en design. Er worden zeven veilingen per jaar ge-organiseerd. Met een doorlooptijd van zes tot zeven weken per veiling, is het jaar daarom helemaal vol. “We hebben ongeveer zes weken nodig om een veiling helemaal op en af te bouwen, zowel fysiek als administratief. Van te voren zijn er kijkdagen waar te veilen items worden getoond. Daarvoor richten we toonzalen in. In veilingweekenden kunnen klanten, in,- en verkopers van antiekwinkels, op vrijdag en zaterdag komen kijken en op zondag wordt geveild. In een veilingweekend komen ongeveer 1000 klanten over de vloer. Online kunnen handelaren ook meebieden. Omdat onze buren in het weekend niet open zijn, hebben we nooit problemen met parkeren.”

De centrale locatie van Nieuw Overvecht is wat Herman en Niek betreft een belangrijke plus. “We bedienen een regionale afzetmarkt. Er komen veel klanten kijken uit de buurt; Maarsen, de Bilt, Zeist, Groenekan, eigenlijk alle randgemeente van Utrecht en Utrecht zelf natuurlijk. Dan is het fijn dat we zo goed bereikbaar zijn. Daarnaast komt het meeste aanbod ook uit de regio maar kunnen we net zo makkelijk naar Friesland of Maasstricht rijden om een item of inboedel op te halen.” 

Speerpunt duurzaamheid spreekt Herman en Niek het meest aan. Herman: Waar we kunnen proberen we te recyclen. Als een item niet bij ons past brengen we het graag naar een andere aanbieder, in plaats van dat we het naar de stort brengen. We hebben daarom goede contacten met Emmaus de Bilt en De Goede Winkel hier op Nieuw Overvecht. Contact met ondernemers op Nieuw Overvecht is er wel, maar minimaal.” 

“Contact met andere ondernemers zou wat ons betreft nog veel meer kunnen”, voegt Herman toe. “Tegenover ons is nu een stoffeerder gevestigd. Zou toch fantastisch zijn als zij een hoekje inrichten tijdens ons veilingweekend waar kopers direct hun gekochte stoel kunnen laten stofferen!”.  

AGENDA

7 februari, Versnellingscafé, De Stefanus aan de Braziliëdreef 2

Het thema van deze editie is Werk & Ondernemerschap. Doel is om meer Overvechters aan het werk te krijgen. Tijdens deze informatiemarkt zijn medewerkers van Werk & Inkomen aanwezig om geinteresseerden te woord te staan. Als ondernemer kunt u informatie krijgen over het aanbieden van stages en contact leggen met verschillende uitzendbureaus. Het programma loopt van 15 tot 17 uur. Meer informatie is te vinden op de website

15 februari, Dakconferentie, Reactorweg 9A

Zonne-energie is een schone manier om energie op te wekken, bespaart in de energierekening en levert tegelijkertijd meer werkgelegenheid op. Gemeente Utrecht heeft als ambitie om in 2020 tien procent van de daken belegd te hebben met zonnepanelen. Ondernemers zijn een belangrijke partij in deze ambitie. Daarom nodigt de gemeente u uit voor de eerste Dakconferentie. Meer weten en aanmelden, kan via de website.

10 mei, Algemene ledenvergadering ONO en netwerkborrel

Zet 10 mei vast in uw agenda! Het is dan weer tijd voor de ledenvergadering van de ondernemersvereniging. Hèt moment om mee te beslissen en u te laten informeren over zaken die van belang zijn voor alle ondernemers op dit terrein. Uiteraard wordt het programma afgesloten met een borrel. De agenda en locatie volgen nog. 

BLIJF IN CONTACT

Contact met de Vriendinnen? Mail naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl.
De deadline voor het aanleveren van kopij is 15 maart 2017. 
Het laatste nieuws over Nieuw Overvecht, lees je op de website
Blijf op de hoogte van de Ondernemersvereniging via Twitter #nieuwovervecht. 

 

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht en Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u gevestigd bent op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht of heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven over dit terrein.
Mocht u geen prijs (meer) stellen op deze nieuwsbrief dan kunt u zich uitschrijven door middel van deze link. 
Copyright © 2017 Vriendinnen van, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp