Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief # 16 januari 2017

Beste ondernemers, gebruikers en geïnteresseerden in Nieuw Overvecht,

Het nieuwe jaar is alweer even van start, en dat is te zien aan de agenda: vol met borrels. Zien we u bijvoorbeeld vrijdag ook bij Zeldenrijk Snacks om te proosten op 2017? In deze nieuwsbrief verder aandacht voor de plannen rondom de Noordelijke Randweg Utrecht, nieuwkomer op het terrein Ballorig en de mogelijkheden rondom de stagestraat. 

Heeft u een onderwerp dat u graag besproken wil zien in de volgende nieuwsbrief, wilt u geinterviewd worden of heeft u een agenda-item? Mail dan naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl. 

Groet,
Vriendinnen van Nieuw Overvecht
Lara Simons & Merel Daniel

UPDATE

Gemeente Utrecht gaat de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. Doel is om het verkeer beter te laten doorstromen. Via deze nieuwsbrief informeren wij ondernemers en geïnteresseerden over de ontwikkelen m.b.t. de NRU. 

De gemeente is momenteel bezig met het maken van een programma van eisen, waarin staat waaraan de weg moet voldoen en wat wenselijk is. In dit document zijn ook de wensen van ondernemers, bewoners en gebruikers van Overvecht en bedrijventerrein Nieuw Overvecht meegenomen. Dit voorjaar moet het programma van eisen af zijn. 

De planning is om in 2020 met de werkzaamheden te starten.
Meer informatie over de plannen is te vinden op de website van de gemeente.

INTERVIEW

Kom je bij ons spelen? 

Een gesprek bij speelparadijs Ballorig

Op een rustige donderdagochtend na de kerstvakantie spreken we met Soumaya, 23 en all round medewerker van Ballorig. Ballorig is een speelparadijs met locaties door het hele land. Sinds oktober 2015 zitten ze ook in Utrecht.

Soumaya is erg blij met deze centrale locatie: er komen bezoekers vanuit de hele stad. "Eerst konden Utrechters alleen naar Houten. Daar zagen we vooral bezoekers vanuit Kanaleneiland, Lunetten en Hoograven, nu trekken we ook veel bezoekers uit Overvecht. Het bedrijventerrein is goed te bereiken met OV hoewel de meeste bezoekers met de auto komen. Auto's kunnen makkelijk een parkeerplekje vinden op ons eigen parkeerterrein of rondom het pand.

Soumaya noemt daarnaast de ruime openingstijden van de Vechtsebanen als een pluspunt: "Zo zijn er altijd mensen op het bedrijventerein en dat voelt prettig als we een keer laat sluiten."

Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van het opstarten op deze locatie. Behalve met de directe buren is er nog weinig contact met andere ondernemers, maar daar staat Ballorig wel voor open: “Misschien organiseren we wel eens een kinderdisco met de DJ school hiernaast. Tijdens ons 1-jarig jubileum hadden we allerlei activiteiten en dat willen we vaker gaan doen. Knutselmiddagen bijvoorbeeld. Dan zijn de kinderen naast hun sociale ontwikkeling ook met hun cognitieve ontwikkeling bezig." Samenwerkingen met de wijk Overvecht op het gebied van bewegen en gezondheid zouden ook goed kunnen passen. “Er komen nu al veel BSO’s en scholen een middagje spelen en we zouden best willen aansluiten bij andere programma’s in de wijk.” 

Gezondheid speelde ook een rol in de recente uitbreiding van de menukaart: “We hadden altijd al snacks, maar ouders willen ook wat gezonds aan kunnen bieden aan hun kinderen. Je kan hier nu dus ook snoeptomaatjes, komkommertjes, salades en smoothies krijgen.”

AGENDA

20 januari, Open Dag Zeldenrijk Snacks, Hudsondreef 38

Op vrijdag 20 januari houdt Zeldenrijk Snacks een open dag. Vanaf 16.00 uur wordt de in gebruik name van het nieuwe pand aan de Hudsondreef 38 gevierd. Verzamelen bij het oude pand. Een lekkere snack ontbreekt uiteraard niet! Aanmelden en vragen graag via de mail.

22 januari, Nieuwjaarsborrel Wijkbureau Overvecht,
Schooneggendreef 27C

Het wijkbureau Overvecht nodigt u uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst én officiële opening van Buurtcentrum De Dreef. U bent van harte welkom op 22 januari van 15:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het nieuwe buurtcentrum bekijken, kennismaken met initiatieven en genieten van muziek uit de wijk. Tevens wordt er aandacht besteed aan de Versnelling: wat is er de afgelopen maanden gebeurd? Natuurlijk zijn er ook weer heerlijke hapjes en drankjes uit Overvecht.

30 januari, lustrum Ondernemersfonds, TivoliVredenburg

Op 30 januari 2017 viert het Ondernemersfonds Utrecht zijn eerste lustrum: vijf jaar nieuwe initiatieven, onverwachte samenwerkingen en mooie projecten. Alle deelnemende ondernemers zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst mee te maken. Het programma start om 15.30 uur in TivoliVredenburg (Cloud Nine). Verwacht sprekers van zowel Utrechtse als nationale faam, inspiratie, interactiviteit en de kans om te netwerken. Aansluitend op het plenaire programma is er een aangeklede borrel. Aanmelden kan via de mail. Meer info is te vinden op de website van het Ondernemersfonds.

UPDATE


Aan de slag met Stagestraat

Gemeente Utrecht is een samenwerking aangegaan met de Stagestraat. Doel is om komende twee jaar, twintig werkplekken te bieden aan werklozen jongeren, herintreders of statushouders.

De Stagestraat is goed bekend in Overvecht. Zij hebben twee succesvolle stagestraaten afgerond op Winkelcentrum Overvecht en starten dit jaar ook met een Stagestraat in Overkapel, de Klop, Gagelhof én bedrijventerrein Nieuw Overvecht.

Het model van Stagestraat is eenvoudig. Per jaar worden tien al dan niet opgeleide werkloze jongeren, herintreders en statushouders onder begeleiding werkervaring opdoen bij maatschappelijk betrokken ondernemers die behoefte hebben aan ‘extra handjes en/of kennis’. De ondernemers helpen op deze manier de werkzoekenden en vullen er hun behoefte aan flexibele, tijdelijke en/of extra arbeidscapaciteit mee in, zonder dat hun kosten oplopen. Werkloze jongeren, herintreders en statushouders doen praktijkervaring op, vergroten hun kansen op een baan en breiden hun taalkennis en/of netwerk uit. Met de Stagestraat wordt de commerciële slagkracht van ondernemers(gebieden) verbeterd en de economische zelfstandigheid van de inwoners en de lokale economie gestimuleerd.

De Stagestraat zoekt nog ondernemers. Meedoen? Neem contact op met het secretariaat van ONO. 

AANBOD

Vanaf januari 2017 krijgt het kantoorpand op Californiëdreef 23 een nieuwe bestemming. Na een tijdje leegstand wordt de ruimte nu ingezet om ondernemerschap in de wijk Overvecht te bemoedigen.

Er worden werkplekken gecreëerd voor startende ondernemers, een vergaderzaal aangeboden aan geïnteresseerden en een workshopruimte ter beschikking gesteld aan creatievelingen. Neem hiervoor contact op met Areg Sahakian om kennis te komen maken. 

Ook een aanbieding voor uw collega's op het bedrijventerrein? Mail NieuwOvervecht@vriendinnenvan.nl

BLIJF IN CONTACT

Contact met de Vriendinnen? Mail naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl.
De deadline voor het aanleveren van kopij is 1 februari 2017. 
Het laatste nieuws over Nieuw Overvecht, lees je op de website
Blijf op de hoogte van de Ondernemersvereniging via Twitter #nieuwovervecht. 

 

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht en Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u gevestigd bent op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht of heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven over dit terrein.
Mocht u geen prijs (meer) stellen op deze nieuwsbrief dan kunt u zich uitschrijven door middel van deze link. 
Copyright © 2017 Vriendinnen van, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp