Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief // 14 juni 2016

Beste vrienden van het Werkspoorkwartier,


Nieuwe buren! De afgelopen tijd zijn er nieuwe ondernemers bijgekomen in het Werkspoorkwartier, en de verwachting is dat er nog vele gaan volgen. In deze nieuwsbrief stellen we jullie graag voor aan Peter Neefs. Peter is de vestigingsdirecteur van de Sligro die een half jaar geleden zijn deuren opende: wat trok de Sligro naar deze locatie? 

Ook op het terrein van Van der Wal zit sinds kort een nieuwe onderneming: AO World. Tijdens het aankomende Werkspoor Kwartaal op 20 juni hoor je hier meer over. We praten je daar ook bij over de plannen met de leegstaande panden aan de Keulsekade 189 en Tractieweg 50. Duidelijk is wel dat er steeds meer bedrijven geïnteresseerd naar dit gebied kijken en dat we de komende tijd nog meer nieuwe buren kunnen verwelkomen.

Om deze nieuwe (en oude) buren eens te leren kennen kan je aanstaande maandag aansluiten bij de jaarlijkse ondernemers barbecue van de Bedrijvenkring Cartesiusweg. Deze is aansluitend op het Werkspoor Kwartaal in de binnentuin van het voormalig Bol.com gebouw. We hopen op net zo'n grote opkomst en gezellige barbecue als vorig jaar. 

Hartelijke groet,
Merel & Lara
Vriendinnen van Cartesius

SCHOON, HEEL EN VEILIG


Op 23 september opent onze burgermeester van Zanen met een feestelijke openingshandeling het nieuwe camerasysteem van acht Utrechtse bedrijventerreinen in het Werkspoorkwartier. Dit is het grootste camerasysteem op bedrijventerreinen van Nederland. 

Afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt aan het collectief organiseren van camerabeveiling. Acht Utrechtse bedrijventerreinen hebben hiervoor gezamenlijk een tender uitgeschreven. Spyke Security is uiteindelijk gekozen als samenwerkingspartner. Zij maken gebruik van 'slimme' camera- en softwaresystemen, die tijdens de opening gepresenteerd zullen worden.

De Werkspoorkathedraal is uitgekozen als openingslocatie. De openingshandeling vindt plaats op vrijdag 23 september om 14.30 uur. Wil je bij deze opening aanwezig zijn? Meld je dan voor 1 september per mail aan bij Vereniging U-Safe.

Voor meer informatie over de opening of het cameratoezicht kan je je wenden tot Jean Huijten, voorzitter van U-Safe.

Het persbericht over de camerasysteem is hier terug te vinden. 

AGENDA

18 juni - Nightwalk Werkspoor - naast de locomotief

De maandelijkse wandeling van Expodium vindt deze maand plaats in het kader van de Dag van de Architectuur. Wandel je ook mee? De groep verzamelt om 22:00 uur bij de locomotief naast station Zuilen. 
"Expodium hanteert het lopen als onderzoeksmethode van stadsverkenning. In hun thuishaven Werkspoor, een gebied in ontwikkeling, brengen zij dit instrument elke maand in de praktijk. Ervaar Werkspoor in een nachtelijke dwaling tijdens de Dag van de Architectuur! Expodium voorziet in een soundscape, en publiceert die op internet 3 dagen voorafgaande aan de nightwalk. Je kunt ter plekke een mp3 speler lenen [maximaal 13 beschikbaar, dus graag reserveren], of je mobiel gebruiken. "

20 juni - Werkspoor Kwartaal - Keulsekade 189

Eens per kwartaal worden alle fysieke ingrepen in het Werkspoorkwartier besproken. Dit keer ligt de nadruk op de herontwikkeling van een aantal panden en terreinen. Naast wisselende sprekers is er altijd iemand van het BKC bestuur en de gemeente aanwezig. Aanvang 17 uur aan de Keulsekade 189. Toegang is vrij. Een verslag van het eerste Werkspoor Kwartaal is hier na te lezen. 
Heb je vragen of ideeën voor een thema? Neem dan contact met ons op. 

20 juni - Jaarlijkse barbecue Bedrijvenkring - Keulsekade 189 
 

Aansluitend aan het Werkspoor Kwartaal is het maandag 20 juni ook weer tijd voor de jaarlijkse ondernemers barbecue. Altijd een gezellig moment om weer eens goed bij te praten met de andere ondernemers uit het Werkspoorkwartier. 
Voor ondernemers en vastgoedeigenaren uit het Werkspoorkwartier, Cartesiusdriehoek en Demkaterrein is de barbecue gratis, andere geinteresseerden zijn van harte welkom tegen betaling van een kleine bijdrage van € 10,-. 
Aanmelden kan tot vrijdag 17 juni via info@bkcartesius.nl 
 

1 juli - De macht van Megaondernemingen - Nijverheidsweg 16

In samenwerking met ucooperate.eu en stichting 16X presenteert het Cartesius Museum dit derde Cartesius Podium; een ontmoetingsplek over (stedelijk) samenwerken. "Megaondernemingen lijken steeds meer de regie te krijgen over alle facetten van onze samenleving. Ook op kleine schaal, in onze regionale en stedelijke economie zien we de systeemkenmerken die deze ontwikkeling met zich brengt." In zijn inleiding zal John Huige als politiek econoom die systemische eigenschappen duiden en aangeven tot welke ongewenste ontwikkelingen dit kan leiden. Wees welkom op vrijdagmiddag 1 juli van 15.30 - 17.30, bij Ateliers16X. Meld je hier aan. 

15 t/m 19 augustus - KinderKunstDagen - Vlampijpstraat 50

De zomer KinderKunstDagen in de Vlampijpateliers vinden plaats van 15 t/m 19 augustus en in de herfstvakantie van 17 t/m 21 oktober. Binnenkort vind je hier meer informatie over wat ze allemaal gaan doen. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de KinderKunstKrant via de mail en volg de kinderkunstdagen op facebook
Heb je nog vragen, mail of bel naar Alissa 06-30421784.

16 t/m 28 augustus - Holland Opera Don Giovanni - Tractieweg 41

Ook dit jaar is de Werkspoorkathedraal weer het toneel van een prachtige opera. Dit keer de klassieker Don Giovanni door Holland Opera. 

Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten. 

6 t/m 7 november - Bright Day - Tractieweg 41

Ervaar virtual reality in volle teugen. Doe mee aan drone racen. Duik in smart techology. Maak een 3D-selfie. Bewonder het nieuwste Dutch design. En sta versteld over de vele toepassingen van robots. Je maakt het allemaal mee op het techfest Bright Day in de Werkspoorkathedraal!

INTERVIEW

Afgelopen november opende de Sligro een nieuwe vestiging aan de Cartesiusweg. Inmiddels zijn ze lid van de Bedrijvenkring en doet menig ondernemer daar de boodschappen. Wij waren nieuwsgierig naar de ondernemer achter deze vestiging en gingen langs bij vestigingsdirecteur Peter Neefs voor een interview.   

Wat doet jouw onderneming?

"Sligro maakt onderdeel uit van Sligro Food Group, een Nederlands beursgenoteerd familiebedrijf dat al meer dan tachtig jaar bestaat. We doen eigenlijk twee dingen: bezorgen en zoals deze vestiging Sligro zelfbediening. Dan komt de klant naar ons, zoekt zelf de boodschappen uit en neemt het zelf mee naar zijn bedrijf. Qua assortiment maken deze twee onderdelen geen verschil maar logistiek is dit ontvlochten. Vanaf deze vestiging doen we dus ook geen bezorging. Er komt slechts 1 keer per dag een vrachtwagen producten brengen. In Nederland zijn er vijftig zelfbediening Sligro’s. En dan zijn wij ook nog een Sligro nieuwe stijl! Een groothandel waar het prettig toeven is en de foodprofessional geïnspireerd raakt." 

Hoe ben je op het Werkspoorkwartier terecht gekomen?
 

"We hadden al enige tijd de wens om ons te vestigen in Utrecht. Je wilt natuurlijk in de grote steden zitten. We zochten een plek die niet bijt met onze vestiging in Nieuwegein. We waren al een tijdje op zoek naar de juiste plek en toen kwam deze optie voorbij. Voor ons perfect. Ver genoeg van Nieuwegein, goede bereikbaarheid vanuit de binnenstad en prima aanrijlocatie. We voelen ons inmiddels onderdeel van het gebied. Ik zie onze omgeving als een diversiteit van bedrijvigheid, in kleine vorm, en natuurlijk ook nog bewoners."


Hoe zie jij de toekomst van het Werkspoorkwartier?

"Positief. Met mooie initiatieven voor de overkant. De haven met een terras. Dat lijkt me heel goed voor het gebied. Ik denk dat wij ook een bijdrage hebben geleverd met de keuze van het ontwerp van ons gebouw. Dat hebben we echt anders gedaan dan normaal. Je zit op volle zichtlocatie dus dat verdiende wel een eigen aanpak. We hebben extra ons best gedaan om er iets moois van te maken."

Welke tip uit jouw onderneming zou je aan andere ondernemers willen meegeven?

"Maak duidelijk waar je voor staat. Altijd in combinatie met het product dat je verkoopt en de juiste mensen. Wij werken met mensen die echt passie hebben voor producten. Dat merk je!"

RAAD DE PLAAT

raaddeplaat

Misschien ziet deze plek er over een jaar wel heel anders uit! Weet jij wat en waar dit is? Stuur het juiste antwoord voor 15 augustus naar ons en win een lunch aan een picknicktafel in het gebied.

ZOEK EN VIND

Ben je op zoek naar materialen, heb je ruimte in de aanbieding of wil je iets leren van een andere ondernemer in het gebied? Plaats dan hier je verzoek. Stuur je kopij voor de volgende nieuwsbrief voor 15 augustus naar vriendinnenvancartesius@gmail.com.

Nieuwe aanwas voor de Schaverij!

Ben jij op zoek naar een leuke werkplek met inspirerende en aardige andere creatievelingen om je heen? Er is een werkplek vrij op de Schaverij!
De plek is 146,56 excl BTW per maand. Je krijgt je eigen plek (+ inbouwkast) in een open werkplek van 250m2, waarbij je samen een vergaderruimte en kantine deelt. Koffie, thee en wcpapier (niet onbelangrijk) zijn inbegrepen in de huurprijs. Er staat al een bureau en een stoel, maar je mag ook je eigen spullen meenemen natuurlijk.

Reacties naar info@schaverijutrecht.nl

Gezocht: bouwmaterialen voor 't Hof van Cartesius

Heb je restmaterialen die een tweede leven verdienen? 't Hof van Cartesius wil ze graag gebruiken! Ze hebben laatst een expeditie georganiseerd voor HU studenten Bouwkunde, Technische Bedrijskunde, Werktuigbouwkunde en Digitale Media. Deze studenten gebruiken het Hof van Cartesius als afstudeeronderzoek, en gaan onderzoeken welke materialen in Utrecht een nieuw leven kunnen krijgen in het Hof. 

Heb je materialen voor 't Hof? Neem dan contact op met Charlotte Ernst.

 

Wil je deze nieuwsbrief uitprinten? Ga dan naar www.vriendinnenvancartesius.nl en download de nieuwsbrief in de rechter kolom.
 

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Bedrijvenkring Cartesiusweg en Gemeente Utrecht
Copyright © 2016 Vriendinnen van Cartesius, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp