Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief // 16 maart 2017

Beste vrienden van het Werkspoorkwartier,


Ai, daar ging de nieuwsbrief iets te enthousiast de deur uit. Er zaten nog wat schoonheidsfoutjes is, waaronder bijvoorbeeld de titel. Oeps! Bij deze de verbeterde versie, zoek de verschillen!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Er wordt druk gebouwd dit voorjaar. De bergen stenen stapelen zich op rond het oude pand van Joulz. Aan de Vlampijpstraat gaat binnenkort de bouw van Gallery Colorado van start en ook de bouwteams van het Hof staan klaar om te beginnen. Daarnaast zijn er nog een aantal panden waar plannen voor gemaakt worden. Tijdens het volgende Werkspoor Kwartaal op 29 maart krijgen we bijvoorbeeld te horen wat er nou gaat gebeuren in Tractieweg 50, maar ook begint het PEGUS pand aan de Keulsekade zich te roeren. Veel beweging dus in het gebied en een volle agenda op 29 maart!

Verder is het mooi weer, de picknickbankjes worden weer gebruikt en de festivalkoorts breekt bij sommigen uit. Gelukkig is er dit jaar dan ook een eerste echt Werkspoor Festival!

Kortom, een lekker voorjaar waarin de mouwen opgestroopt worden!

Vrolijke groet,
Merel & Lara
Vriendinnen van Cartesius

ps: heb jij een berichtje voor de nieuwsbrief? Neem contact met ons op

 INTERVIEW

De vergunningen zijn rond en het laatste bodemonderzoek is deze week gedaan: Deze lente verschijnt er in de Vlampijpzone, direct naast de Vlampijpateliers, een galerie annex coffeeshop. Wij spraken ondernemer Frederik Nubé over zijn ondernemersbloed en plannen voor het Werkspoorkwartier. 


“Het Werkspoorkwartier ken ik al heel lang. Op achttienjarige leeftijd verhuisde ik van Gouda naar Utrecht. Als leerlingverhuizer ben ik toen begonnen bij Pot Verhuizingen. Daar ben ik doorgegroeid tot voorman. Vervolgens ging ik aan de slag bij een technisch bedrijf als monteur en klom ik op tot hoofd inkoop. Ik deed daar de grote bijzondere projecten maar was ondertussen bezig met de realisatie van mijn grote droom: een eigen bedrijf, Gallery Colorado. Gallery Colorado is een galerie annex coffeeshop en de naam is een knipoog naar de staat Colorado in de VS waar het gebruik van cannabis volledig is gelegaliseerd."

“Na een lange zoektocht voor een geschikte locatie voor mijn coffeeshop kwam ik uiteindelijk terug in het Werkspoor. Mijn nieuwe concept past volgens mij heel goed in de visie voor het Werkspoorkwartier. De naam ‘Gallery Colorado’ verwijst namelijk ook naar de sfeer die mijn onderneming moet uitstralen: Je moet meer denken aan een galerie waar je ook kunt blowen dan aan een traditionele coffeeshop. Ik verwacht straks bijvoorbeeld ook bezoek dat puur voor de exposities komt of die alleen een kopje koffie komt drinken. Onze koffie komt namelijk ook van een hele lekkere leverancier."

"Voor de bouw van het pand hebben we gekozen voor een houten basis die binnen een week wordt opgebouwd. Het komt er heel mooi uit te zien met een bijzondere knik in het dak en een veranda. Voor de inrichting hebben we inmiddels de samenwerking gezocht met de meubelmakers van De Schaverij.”
"Ik wil graag een heel laagdrempelige galerie maken waar mijn leeftijdgenoten in contact kunnen komen met kunst. Mensen die normaal gesproken niet snel naar binnen lopen bij een galerie. Mijn doelgroep bestaat hoofdzakelijk uit mannen tussen de 18 en 35 jaar. Precies de leeftijd waarop je ook een eigen huis betrekt en in gaat richten. Hopelijk komen ze in mijn galerie iets tegen voor aan die nieuwe muur. Ik richt me vooral op hangende beeldende kunst in de genres streetart, popart en fotografie. Er komen exposities van bekende en minder bekende kunstenaars waarbij we zeker ook aandacht gaan geven aan lokale kunstenaars. De eerste twee exposities zijn al rond en worden heel gaaf. Ik wil er heel graag meer over vertellen maar ik hou het nog even geheim tot vlak voor de opening!”.

AGENDA

29 maart - Werkspoor Kwartaal - Tractieweg 50

Een druk programma voor het vierde Werkspoor Kwartaal: de bouw van de coffeeshop is begonnen, Joulz is nog hard bezig met de verbouwing, Tractieweg 50 staat op het punt verbouwd te worden en er zijn spannende plannen voor het PEGUS gebouw aan de Keulsekade. Allemaal onderwerpen waar we het op 29 maart over gaan hebben. Jij bent er toch ook bij? Programma van 17 tot 18 uur, vanaf 18 uur borrel. 

14 t/m 17 april - Werkspoor Festival - Tractieweg 41

Tijdens het lange paasweekend vindt in de robuuste Werkspoorkathedraal het allereerste Werkspoor Festival plaats! Een festival met vrije toegang waar je samen kunt eten, drinken en dansen. De Werkspoorkathedraal is vier dagen lang gevuld met foodtrucks en leuke barretjes waar je kunt aanschuiven aan de gezellige eettafels en kunt genieten van een wijntje, biertje of een sappie (uitgeschonken in glaswerk, want dat drinkt toch het lekkerst).

WERKSPOOR WEETJES

raaddeplaat

Trots op Werkspoor - deel 2

Kort voor de Tweede Wereldoorlog werd op het terrein een gebouw met ‘gasdichte en bomvrije ruimte’ gebouwd: het Ontspanningsgebouw. Vooral ná de oorlog dagelijks bezet door de grote hoeveelheid clubs die de Personeelsvereniging Werkspoor Utrecht rijk was. De opening van het Ontspanningsgebouw in 1939 ging met een grote demonstratie van de mogelijkheden van de Bedrijfsbrandweer gepaard. De vele genodigden zagen o.a. hoe een speciaal hiervoor gebouwd huisje in brand werd gestoken én geblust!

Vriendelijke groeten uit Zuilen, het dorpje aan de schone Vecht,

W. van Scharenburg
Iedere nieuwsbrief deelt Wim van Scharenburg van het Museum van Zuilen een deel van zijn historische kennis.

ZOEK EN VIND

Ben je op zoek naar materialen, heb je ruimte in de aanbieding of wil je iets leren van een andere ondernemer in het gebied? Plaats dan hier je verzoek. Stuur je kopij voor de volgende nieuwsbrief voor 16 april naar de Vriendinnen van Cartesius.

Aangeboden: werkplek bij de Schaverij

Bij Schaverij Utrecht zijn er werkplekken vrij vanaf 146 euro (excl. BTW) per maand. Je werkplek is rond de 10m2, maar optisch heb je 200m2 omdat ze in een gezamenlijke ruimte zitten. De prijs is inclusief internet, verse-bonen-of-filter koffie, thee, schoonmaak, eigen bureau en gebruik van vergaderruimte. En natuurlijk inclusief leuke creatieve collega's!

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact op met Ted. Of kom een keer langsfietsen tijdens kantoortijden bij Schaverijstraat 6. 

Aangeboden: gratis werkplek voor energie start-ups

Eneco Centrale Merwedekanaal is een prachtig pand met een indrukwekkende historie. Diverse ruimtes staan momenteel leeg en zijn gratis beschikbaar voor startups die zich bezig houden met duurzame energie. Je hebt de beschikking over vergaderruimtes, een kantine, douche- en kleedruimtes, parkeerplaats, ontvangstruimte, wifi/elektriciteit etc. Kortom je bent van alle gemakken voorzien!

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact op met Ewoud

 

Wil je deze nieuwsbrief uitprinten? Ga dan naar www.vriendinnenvancartesius.nl en download de nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Bedrijvenkring Cartesiusweg en Gemeente Utrecht

Copyright © 2017 Vriendinnen van Cartesius, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp