Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief # 20 oktober 2016

Beste ondernemers, gebruikers en geïnteresseerden in Nieuw Overvecht,

Even voorstellen! Wij zijn de Vriendinnen van Nieuw Overvecht. In opdracht van Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht en de Gemeente Utrecht gaan wij komende tijd aan de slag met het verbeteren van het imago van het bedrijventerrein, het versterken van de onderlinge communicatie tussen ondernemers en het verbinden met de wijken rondom. We sturen iedere vier tot zes weken een nieuwsbrief met updates uit het gebied, interviews met ondernemers en pandeigenaren, en een agenda met belangrijke data. U hoort van ons!
 
Groet,
Vriendinnen van Nieuw Overvecht
Lara Simons & Merel Daniel

DUURZAAM


Aanbieding voor ondernemers die zonne-energie willen opwekken

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht heeft een duurzaamheidsambitie geformuleerd, die aansluit bij de Utrechtse Energieagenda. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht als Energieke Regio door het opwekken van zonne-energie. In Nieuw Overvecht is er op de daken maar liefst ruimte voor ca. 100.000 zonnepanelen.

Voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in deze duurzaamheidsambitie en zelf energie willen opwekken, geldt nu een interessante aanbieding. De eerste 20 bedrijven die zich aanmelden krijgen 20 uur gratis begeleiding bij: een PV-scan met exploitatieberekening waarin alle relevante factoren aan bod komen, uitleg van de complexe materie met als mogelijk vervolg het aanvragen van subsidies, het opstellen van een programma van eisen, het aanvragen en vergelijken van offertes, begeleiding van de uitvoering, begeleiding van aanvullende offertes en hulp bij het verkrijgen van financiering.
Het Energiefonds van de gemeente Utrecht is partner in dit project en staat open voor het bespreken van financieringsmogelijkheden.

Heeft u interesse? Neem contact op met Stichting Energieke Regio.

INTERVIEW


Van slachtkuikens naar succesvol vastgoed

Een gesprek met Michel van Ieperenburg.

Michel van Ieperenburg nestelt zich samen met Ko van den Berg prima in Overvecht Noord. Het vastgoed van de Gamma, Megategels, Fris & Helder, de bedrijfsverzamelgebouwen aan de Arkansasdreef en enkele garagebedrijven zijn van hen. Begin volgend jaar levert hij ook een flexibel kantoor op, met verplaatsbare binnenwanden, aan de hoek van de Floridadreef. ‘Daar achterin bij de Tennesseedreef, daar blijf ik vanaf. Het ziet er wel goed uit hoor’ voegt van Ieperenburg snel toe, ‘maar ik zit liever voorin. Voor de zichtbaarheid en de bereikbaarheid. Die bereikbaarheid is belangrijk voor onze branche’.

IeVeMa Beheer B.V., Ieperenburg Verhuur Maarssen, zoals zijn vastgoedonderneming heet, is ook actief in Nieuwegein en samen met Ko ook op Lage Weide. De onderneming verhuurt bedrijfsopslag, miniopslag, vaak op bovenetages, het verkoopt bouwkavels en zet nieuwbouw neer voor bedrijven. ‘Ja, Shurgard is er ook, maar wij zijn goedkoper’, lacht Michel. ‘Shurgard verkoopt bovenop de opslagruimte ook verzekeringen en bij ons is de inboedel meeverzekerd. Die verzekeringen zijn extra inkomsten die eigenlijk niet nodig zijn. Bewijs maar na een brand, dat je er 10.0000 euro aan boedel had staan’.

Tuindersfamilie van Ieperenburg woont en werkt al sinds 1900 in Maarssen. IeVeMa is gevestigd op het voormalige familiebedrijf van opa. De vader van Michel ging in de slachtkuikens en Michel nam de handel over. Toen in 2000 het bestemmingsplan in Maarssen werd gewijzigd moest hij zijn bedrijf met 50.0000 slachtkuikens opdoeken. Van Ieperenburg ‘Sinds 1985 deden wij al een beetje, niet helemaal volgens de regels, aan verhuur’. De overgang naar bedrijfsmatige opslag kwam dus niet uit de lucht vallen.
Met Ko van de Berg (KoMi Vastgoed B.V.) realiseerde hij in 2007 hun eerste opslag in Utrecht. ‘Een grote loods van 3000 m2 hebben wij opgedeeld en een bouwvergunning aangevraagd. Drie maanden later hadden wij de huurders erin zitten. Ook nu, wij hebben eigenlijk nooit leegstand’.

Michel: ‘Het is goed om je buren te kennen. Op dit bedrijventerrein zijn wij allemaal eenlingen. Het zijn altijd dezelfden die naar de vergaderingen komen. Je hebt natuurlijk eigenaren van vastgoed en huurders die een eigen dingetje doen en verder niet geïnteresseerd zijn. Op Lage Weide is dat ook zo’.

Op de speerpunten voor Nieuw Overvecht reageert van Ieperenburg stellig: ‘Verduurzaming gaan ze opleggen, dat komt vanzelf. Wij houden bij nieuwbouw al rekening met eventuele zonnepanelen op het dak. Utrecht wil voorop lopen met groen, maar dat wordt slecht betaald. Misschien, als je eigen gebruiker bent is dat interessant, als verhuurder niet. Maar op den duur wordt je natuurlijk verplicht’.
Het speerpunt sport spreekt hem het meest aan. Michel reageert enthousiast ‘Sport is goed, wij zijn bezig met een nieuwe huurder, een sportschool. Het zou leuk zijn als andere ondernemers van het bedrijventerrein dan komen sporten’.

AGENDA

26 oktober, netwerkbijeenkomst Echt Overvecht, locatie volgt

Na de succesvolle editie in juni is het weer tijd voor de netwerkbijeenkomst voor professionals en ondernemers in Overvecht. Het doel van deze bijeenkomst is het stimuleren van verbinding, faciliteren van netwerken en kennisdeling in de wijk. Er is een buffet, podium voor presentaties en een borrel, met ruimte voor ontmoeting en netwerken. De locatie blijft nog even geheim, maar blok de avond vast in de agenda. De bijeenkomst duurt van 18.00 tot 20.30 uur, toegang gratis. Aanmelden kan via de mail, meer informatie is te lezen op de website van Echt Overvecht

2 november, relatiebijeenkomst Ondernemersfonds, Centraal Museum

2017 is uitgeroepen tot nationaal feestjaar, met als thema: ‘Mondriaan to Dutch Design’. Het is dan precies 100 jaar geleden dat de internationale kunstbeweging De Stijl werd opgericht in Leiden. Tijdens de relatiebijeenkomst van het Ondernemersfonds Utrecht worden de mogelijkheden van dit themajaar voor Utrecht en haar ondernemers verkend. Aanmelden voor 24 oktober via de mail. Meer info is te vinden op de website van het Ondernemersfonds.

6 december, Versnellingscafé Overvecht, locatie volgt

Dit voorjaar hebben we met elkaar het Versnellingsplan voor Overvecht gemaakt. Nu gaan we met het plan aan de slag! Wat betekent de Versnelling voor u? Wat merkt u ervan? En wat kunt u zelf betekenen voor de Versnelling? Iedereen is van harte welkom met vragen en opmerkingen. Kom op 6 december van 15.00 tot 17.00 uur naar het Versnellingscafé om te horen wat er allemaal gebeurt. Meer informatie is te vinden op de website.

UPDATE


De Versnelling is gelanceerd

Afgelopen week opende wethouder Jeroen Kreijkamp het eerste Versnellingscafé bij Theater Stefanus. De gemeente trekt 10 miljoen uit om de wijk versneld te verbeteren en bestaande en nieuwe initiatieven een impuls te geven.

In het Versnellingscafé zijn de communicatielijntjes kort. Overvecht moet versneld ontwikkelen en versterken. Werkeloosheid, zorg en veiligheid krijgen een impuls en overlast  wordt verder teruggedrongen.
Bewoners, professionals en ondernemers werken samen zoals in de Stagestraat. Daar lopen jongeren en ouderen stage om weer ervaring op te doen en aan het werk te kunnen komen. Wethouder Kreijkamp roept ondernemers op om gezamenlijk op te trekken tegen werkloosheid in de wijk. Bekijk het videoverslag hier.
Het Versnellingscafé is tweemaandelijks op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op de website van de gemeente.

BLIJF IN CONTACT

Contact met de Vriendinnen? Mail naar nieuwovervecht@vriendinnenvan.nl.
Het laatste nieuws over Nieuw Overvecht, lees je op de website
Blijf op de hoogte van de Ondernemersvereniging via Twitter #nieuwovervecht. 

 

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht en Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht
Copyright © 2016 Ondernemersloket Nieuw Overvecht, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp