Copy
Nieuwsbrief # 2 / 2021
View this email in your browser
Zomer
Met de versoepelingen van de corona-maatregelen gaat ook voor Perspectief de wereld weer een klein beetje open. We kunnen onze bemiddelingen sneller organiseren, mensen weten ons weer makkelijker te vinden en we geven volop (en nog steeds vaak online) voorlichting. Ook zijn twee nieuwe collega's onlangs gestart en hebben we behoorlijk wat reacties ontvangen op twee mooie vacatures voor nieuwe bemiddelaars. Hopelijk blijven de corona-ontwikkelingen wel de goede kant opgaan, want waar dat mogelijk is en mensen ervoor openstaan, willen we graag bijdragen aan hun herstel. Samen met onze partners willen we ons ook inzetten om herstelrecht onder de aandacht te blijven brengen. Meer weten of heb je belangstelling voor een voorlichting willen, neem dan gerust contact met ons op!

Fijne zomer!


Nathalie de la Cousine, directeur Perspectief Herstelbemiddeling            
Podcast: "Geen monster van iemand maken, maar praten."
Afgelopen juni waren oud-deelneemster Daphne en Perspectief-bemiddelaar Anna te gast in de Prisonshow van oud-gevangenis-directeur Frans Douw en radiomaker Erik Kleiss. De podcast biedt de ruimte om dieper in te gaan op wat er bij herstelbemiddeling komt kijken en waarom betrokkenen besluiten dit aan te gaan. 

Daphne, die negen jaar geldeden werd neergestoken door haar ex-partner: "De emoties die eruit kwamen tijdens het gesprek hebben me heel erg geholpen, omdat het toen realistisch werd. Dat is heel pijnlijk, maar ook goed. Want daarmee komt er een weg vrij om weer te gaan belopen en niet stil te blijven staan. En dat enge van dat monster dat me steeds achtervolgde, dat vloeide weg tijdens dat gesprek. Dat heb ik eraan gehad, en dat is heel veel.”

Bemiddelaar Anna vertelt in de podcast over hoe zij haar werk doet en geeft voorbeelden uit haar bemiddelingspraktijk.  

Luister de volledige podcast (45min.) via deze link!
Aanmeldpunt
Op jaarbasis ontvangt Perspectief gemiddeld 1500 aanmeldingen. Deze aanmeldingen worden allereerst door onze medewerkers op het aanmeldpunt verwerkt en uitgezet naar de bemiddelaars. Ook zijn Judith en Lisa de telefonische vraagbaak voor mensen die bemiddeling overwegen en hebben zij veelvuldig contact met professionals die hun cliënten bij ons aanmelden. We stellen ze daarom graag voor!
Judith: "Om te kunnen bemiddelen hebben we gegevens nodig van beide betrokken partijen. Samen met mijn collega Lisa ga ik daar naar op zoek. Soms bij politie, soms bij het Openbaar Ministerie, of bij de betrokkenen zelf. Dat is niet altijd makkelijk maar wel heel belangrijk. Er hangt veel af van die gegevens, want zonder gegevens geen bemiddeling.
Vertellen over Perspectief vind ik ook leuk, omdat mensen een beeld kunnen hebben van herstelbemiddeling dat positief verandert zodra ze er meer over weten. We maken de wereld echt mooier en daar hebben we ook mooie voorbeelden van. Door te vertellen over wat we doen en hoe netjes, voorzichtig, neutraal en oprecht we dat doen, gaan er toch deuren open en krijg ik vaak dingen voor elkaar waardoor bemiddelingen tot stand kunnen komen. Dat vind ik het leukste aan mijn werk!"
Lisa: "Ik werk sinds 1 december 2020 op het aanmeldpunt (AP). Het is mijn ambitie om bemiddelaar te worden, maar op dit moment zit ik heel goed op mijn plek bij het AP. Ik houd van organiseren en dingen in goede banen leiden, dus ik kan mijn ei hierin echt kwijt.
Een belangrijke taak binnen het AP is het voeren van telefoongesprekken met instanties, zoals politie of reclassering die een casus willen voorleggen. Mede door dit contact denken we intern actief mee hoe we samenwerkingsprocessen kunnen verbeteren. Ook hebben we natuurlijk regelmatig contact met betrokkenen van strafbare feiten die een herstelbehoefte hebben. Zij willen meer weten over onze organisatie en onze dienstverlening. Vaak krijgen ze antwoorden op vragen die zij op dat moment nodig hebben. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen!"
Website Contacthelpt.nl

In de zomereditie van LetselschadeNEWS aandacht voor de website Contacthelpt.nl, een initiatief van de Vrije Universiteit van Amsterdam en filmproducent Moondocs. De website wil betrokkenen bij een verkeersongeval informeren over het contact aangaan met de andere partij. Op het platform kunnen bezoekers o.a. podcasts luisteren met ervaringsverhalen. 

In het artikel legt hoogleraar Arno Akkermans uit waarom de website zo belangrijk is en vertelt Serva Dollenkamp waarom verzekeraar Achmea haar cliënten en mensen met letsel al op de website attendeert.  
Subscriptie

Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en wordt gezonden aan belangstellenden en betrokkenen bij Perspectief Herstelbemiddeling. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je onderaan de mail afmelden.
Contact

www.perspectiefherstelbemiddeling.nl
Moeder Teresalaan 100
Postbus 14208
3508 SH Utrecht
030-2340045
info@perspectiefherstelbemiddeling.nl
LinkedIn LinkedIn
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Website Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Perspectief Herstelbemiddeling · Postbus 14208 · Utrecht, 3508 SH · Netherlands