Copy
Nieuwsbrief # 2 / 2019
View this email in your browser
Belevingsdag 2019

Meer dan 100 professionals bezochten afgelopen maandag op ons kantoor onze allereerste Belevingsdag.

Bezoekers konden deelnemen aan drie verschillende workshops, waarmee we iedereen een kijkje in onze keuken van herstelbemiddeling wilden geven. Bemiddelaars verzorgden, samen met ervaringsdeskundigen en acteurs, de workshops, waarmee we een goede weergave wilden geven van ons werk: hoe gaat herstelbemiddeling in zijn werk, wat kan het betekenen en hoe voelt het? 

Voor een indruk van de belevingsdag en reacties van deelnemers: bekijk de filmimpressie
Enkele reacties van deelnemers:
"
Fantastische dag. Ik hoop dat ik mijn collega’s iets van wat ik heb ervaren vandaag, kan meegeven” (reclassering). 

"Het is indrukwekkend om te zien hoe goed en zorgvuldig jullie het contactmoment voorbereiden. Als bemiddelaar ga je dus zo save mogelijk het gesprek in. Jullie weten welke vragen gesteld gaan worden en op welke vragen waarschijnlijk geen antwoord komt. Deelnemers aan een traject weten zo heel goed wat ze kunnen verwachten (PI).”

Vanwege het succes organiseren we in het voorjaar van 2020 een tweede Belevingsdag.
Het is nog niet mogelijk om je hier al voor op te geven. Houd voor de datum onze website en nieuwsbrief in de gaten!
Workshops
De video van één van de workshops is inmiddels beschikbaar: "het gesprek". Volgende week volgen nog de video-impressies van de twee andere workshops: "de ervaringsdeskundigen" en "het intakegesprek". Houd ook hiervoor onze website en social media in de gaten!
Divers werkveld
Bezoekers waren ook aangenaam verrast over de diversiteit aan ketenpartners die aanwezig waren en met wie wij samenwerken. Daarvoor willen we iedereen bedanken: o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Politie, 3RO, Slachtofferhulp Nederland, Raad voor de Kinderbescherming, Dienst Justitiële Inrichtingen, Veiligheidshuizen, gemeenten, OM, Rechtspraak, advocatuur, Stichting Halt, Exodus, NOC*NSF. Maar ook alle aanwezige ervaringsdeskundigen en lotgenoten.
"Van mens tot mens"
 
Tijdens de Belevingsdag ging onze nieuwe mini-docu "Van mens tot mens" in première. De video vertelt het verhaal van Kristien, die aangifte doet, en Naïma, die al 15 jaar jaar verslaafd is. Beide vrouwen ontmoeten elkaar en vertellen wat dat voor hen heeft betekend. 

Ga naar onze website om de video te bekijken
Subscriptie

Deze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar en wordt gezonden aan belangstellenden en betrokkenen bij Perspectief Herstelbemiddeling. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich onderaan de mail afmelden.
 
Contact

www.perspectiefherstelbemiddeling.nl

Moeder Teresalaan 100
Postbus 14208
3508 SH Utrecht
030-2340045
info@perspectiefherstelbemiddeling.nl
LinkedIn LinkedIn
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Website Website
Email Email


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Perspectief Herstelbemiddeling · Postbus 14208 · Utrecht, 3508 SH · Netherlands