Copy
Het JON heeft de lente in de bol!
View this email in your browser
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
SoundCloud
YouTube

Sterren uit het JON met Rob van de Laar en het JON-Kamerorkest


Eens per twee jaar presenteert het JON zich als kamerorkest. We laten de grote orkestwerken even los en concentreren ons op barok of klassieke meesterwerken. Deze projecten bieden ons daarnaast de kans om samen te werken met bijzondere solisten. 

Tijdens de concertreeks 'Sterren uit het JON' is dat hoornist Rob van de Laar. Acht jaar geleden was hij nog trots orkestlid van het JON. Inmiddels is hij werkzaam als solohoornist bij het Gelders Orkest en remplaceert hij bij verschillende orkesten en ensembles waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Onlangs is Rob aangenomen als eerste hoornist bij het Mozarteumorchester Salzburg, waar hij vanaf half juli aan de slag gaat.Tijdens ‘Sterren uit het JON’ zal hij soleren in twee schitterende hoornconcerten van Mozart en Haydn. 

Bij de concerten verwachten we ook een aantal bijzondere gasten. In Enschede heeft het JON vrijkaartjes weggegeven aan ouderen die zich tijdens de 'samendoendag' hiervoor hebben ingeschreven. Ook in Wilp zijn een aantal vrijkaartjes gereserveerd, ditmaal voor ouderen en hun concertmaatjes vanuit Zorggroep Solis. Lees hier meer over het project Concertmaatjes van Muziekhuis Deventer.

Repertoire:
Mozart – Symfonie no.16 in C
Haydn – 2e hoornconcert in D
Mozart – 2e hoornconcert in Eb
Haydn – Symfonie no. 22 in Eb

Speeldata:
24 juni, 20.00 - Grote Kerk Enschede
25 juni, 20.00 - Dorpskerk Wilp
26 juni, 15.30 - Grote Kerk Veere
Nieuwe pauken voor het JON

Het JON heeft uw hulp nodig! De
huidige paukenset van het orkest is namelijk na ruim 35 jaar
aan vervanging toe.

Veel getalenteerde slagwerkers hebben in het JON de eerste ervaringen
binnen een symfonieorkest opgedaan. Voorbeelden
van musici die in het JON de eerste ervaring opdeden en nu
in professionele symfonieorkesten spelen zijn Herman Rieken
(Koninklijk Concertgebouworkest), Martin Ansink (Residentie
Orkest) en Frank Aarnink (Iceland Symphony Orchestra).

Herman Rieken (KCO): Het JON is het Juiste Opstapje Naar een professionele orkestbaan!

Het bedrag dat nodig is om een tweedehands set pauken aan
te schaffen is meer dan € 25.000! Een deel betaalt het JON
zelf, maar voor de overige € 7.500 Is het JON afhankelijk van
gulle gevers. Naast de eeuwige dankbaarheid van al onze jonge
orkestleden krijgen de donateurs er natuurlijk leuke tegenprestaties
voor terug!

De voordekunst-campagne start op 23 juni, maar onze trouwe Vrienden kunnen vandaag alvast doneren.

Helpt u ook mee? Doneer dan via deze link

Zomertournee 2016


De Zomertournee komt steeds dichterbij, en wij hebben er weer zin in! De Zomertournee zal plaatsvinden tussen 22 juli en 3 augustus 2016. Na een aantal repetitiedagen in Lengerich zal het JON traditiegetrouw een concert geven in het kader van het Summerwinds Festival Münsterland, met als hoogtepunt Serenade in Eb van Richard Strauss. Een bijzondere beleving voor onze blazers!

Na Duitsland vertrekken we naar Tsjechië voor concerten in Praag. Rosanne Philppens gaat mee en schittert tijdens het Vioolconcert van Sibelius.

In Nederland geeft het JON concerten in de Grote Kerk in Veere, in onze thuisbasis Orpheus in Apeldoorn en in het sprookjesachtige Openluchttheater Cabrio in Soest. Natuurlijk sluiten we zoals ieder jaar af in Het Concertgebouw Amsterdam.

Repertoire:
Padding – Entrance
Sibelius – Vioolconcert (niet in Lengerich)
Brahms – Symfonie no. 2
Strauss – Serenade in Eb (alleen in Lengerich)

Speeldata:
24 juli, 19.30 - Gempthalle Lengerich
26 juli, 20.00 -  Karlovy Vary, Central Collonada, Praag
27 juli, 20.00 - Marianske Lazne, Collonada, Praag
28 juli, 20.00 - Smetana Hall, Praag
31 juli, 15.30 - Grote Kerk Veere
1 aug, 20.00 - Openluchttheater Cabrio Soest
2 aug, 19.30 - Theater Orpheus, Apeldoorn
3 aug, 20.00 - Het Concertgebouw Amsterdam

Een van de prachtige concertlocaties tijdens de Zomertournee: Smetana Hall in Praag.
Anneke van Nes geeft na 36 jaar JON het stokje door

In juni neemt Anneke van Nes officieel afscheid als bestuurslid van de Stichting Vrienden van het JON. Anneke was vanaf 1985 ‘orkestmoeder’ van het JON: in haar eigen woorden het manusje van alles. Anneke was verantwoordelijk voor de tournees, maar regelde ook van alles daar omheen. Toen in 2004 duidelijk werd dat het JON in het volgende Kunstenplan goed werd beoordeeld vond Anneke het na 25 jaar hard werken mooi geweest.
 
Maar echt stoppen deed ze niet: na haar besluit om te stoppen als orkestmoeder blies ze de Stichting Vrienden van het JON nieuw leven in. Al vanaf 1980 deed ze het secretariaat van de Stichting Vrienden erbij, maar nu wilde ze het serieuzer aanpakken. Samen met Otto Mengelberg, Bram van der Vlugt, Maurits Haenen en Douwe Zuidema wilde ze op weg naar het 50-jarig bestaan in 2009 een extra stevige Vriendenclub neerzetten. Dat is toen samen met een geweldig lustrumorkest onder leiding van Jacob Slagter goed gelukt. Inmiddels is dat ook alweer zeven jaar geleden en vindt Anneke het goed dat een nieuwe generatie het stokje oppakt. Alexander Buskermolen, oud-JONner en directeur van het Ricciotti Ensemble, volgt haar op.
 
Anneke, heel veel dank voor je onbetaalbare inzet al die jaren. We zullen je missen bij het JON, en hopen je in de toekomst nog bij veel concerten te mogen verwelkomen!
 
Anneke van Nes
Word nu Vriend van het JON!
Nieuw bankrekeningnummer 

Doel van Stichting Vrienden van het JON is om de orkestleden die minder te besteden hebben financieel te ondersteunen. Hiervoor is het van wezenlijk belang dat alle noodzakelijke kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Helaas stegen de vaste lasten voor het aanhouden van een bankrekening bij de ABN AMRO dusdanig dat er besloten is om de bankzaken onder te brengen bij een goedkopere bank. Het nieuwe bankreningnummer van de Stichting Vrienden is NL42INGB0007408803.

Ook Vriend van het JeugdOrkest Nederland worden, of een eenmalige donatie doen? Meld u aan via bovenstaande knop of maak het bedrag zelf over naar IBAN-nummer NL94ABNA0425237168 t.n.v Stichting Vrienden van het JeugdOrkest Nederland te Apeldoorn.
 
Wij zijn ontzettend blij met elke donatie!
Copyright © 2016 Stichting Vrienden van het JON, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp