Copy


Bekijk de webversie

Het laatste nieuws en de leukste tips over
Natuur- en Duurzaamheidseducatie
in Flevoland

IVN Flevoland
Zomer 2021
In deze nieuwsbrief:
Agenda
 
De NDE-gids schooljaar 21-22 staat klaar

Het aanbod voor natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) voor het komende schooljaar is weer beschikbaar in jullie online NDE gids. Als school kun je dus nu al bekijken en plannen wat je volgend schooljaar wilt doen met leskisten, lespakketten, doe-het-zelf lessen, gastlessen en excursies. Je vindt jullie gids via het NDE-platform voor Flevolandse basisscholen.
Met de klas op bezoek bij de boer

Maak kennis met één van de vele boeren die Flevoland rijk is. En breng kinderen actief in contact met gezond eten. Ga bijvoorbeeld op bezoek naar Melkveehouderij mts. Dekker-de Wit (Zeewolde), Kippenboer Schoot Uiterkamp (Dronten) en Akkerbouwbedrijf Hoekstra (Tollebeek). Scholen kunnen deze lessen boeken in hun gemeente via de NDE-gids.
29 juni Modderdag

Dinsdag 29 juni vieren we weer Moddderdag. Gaan jullie kinderen ook de modder in? Als kinderen lekker kunnen aanmodderen neemt de kwaliteit van hun spel toe. Al ruim 1600 locaties hebben zich aangemeld en zijn te vinden op de Modderdag website. Staan jullie er nog niet bij? Meld je dan nu aan voor modderdag. Na aanmelding ontvang je een handboek volop ideeën en inspiratie voor modderdag.

 
Kom met je klas naar het oogstfeest

Flevoland is weer twee schoolmoestuinen rijker. De moestuinen zijn onderdeel van een uniek voedseleducatietraject waarin leerlingen van vijf Lelystadse scholen en BSO’s de wonderlijke reis van Zaadje tot Soep afleggen. Na de stap verzorgen is het op 3 september tijd voor het Oogstfeest van de Lelystadse boer. Alle basisscholen en BSO’s in Lelystad zijn hiervoor uitgenodigd! Wil je ook met je klas komen? Stuur een mail naar Inge.
Kwartaalkalender nu beschikbaar

De kwartaalkalender van juli, augustus en september staat nu op de website van IVN Flevoland. Op de kalender vind je de belangrijkste en leukste themadagen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Zo hoef je als school niets te missen en sluit je altijd aan bij de actualiteit. Per thema krijg je meteen suggesties voor interessante lessen.
Kind & Natuur tweedaagse: de kracht van voedsel

Werk je in het onderwijs of de kinderopvang en wil je samen met de kinderen aan de slag met voedselbosjes, moestuinieren of een gezond traktatiebeleid? Tijdens de Kind & Natuur tweedaagse op 30 september en 1 oktober 2021 in Ede leer je meer over de kracht van voedsel. Lees meer over de conferentie.
IVN Flevoland
Botter 14  07
8232 JP Lelystad

flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2021

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij de NDE gids in Flevoland
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?:
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

   
      
Copyright © 2021 IVN, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.
IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt
door subsidie van de provincie Flevoland.