Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Herfst 2020
Top 6 Voedseleducatie
 
Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten zo belangrijk is. Scholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten. IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland hebben daarom de ‘Top 6 Voedseleducatie’ ontwikkeld speciaal voor basisscholen in heel Flevoland. Wil je met je klas naar de boerderij, lekker leren koken met wintergroenten of jullie eigen oesterzwammen kweken? Bekijk het aanbod in deze flyer of reserveer direct via de NDE-gids.
 
Gratis Lespakket Paddenstoelen

Ook in de herfst is het heerlijk om met de klas naar buiten te gaan. En ook nu valt er van alles te zien en te ontdekken in de natuur. Met het Paddenstoelen Lespakket bereid je heel gemakkelijk één of meerdere lesactiviteiten voor. Je kiest zelf hoeveel tijd je besteedt. Stuur de klas er op uit voor een paddenstoelen bingo, doe in groepjes een wedstrijdje paddenstoelen kweken of bestudeer gewoon eens een champignon uit de supermarkt. Download het gratis lespakket via deze pagina. Veel plezier alvast!
 
Doe mee: conferentie ‘Groene en Gezonde Basisschool’

Steeds meer basisscholen houden zich bezig met groen en gezondheid. Wil jij als leerkracht, bestuurder of ondersteunend personeel ook een groenere en gezondere school? Meld je dan nu aan voor de online conferentie ‘Groene en Gezonde Basisschool’ op woensdag 4 november van 14:00 tot 16:15 uur. Deelname is gratis en verloopt via Zoom. Tijdens de conferentie gaan we in gesprek over het hoe en waarom van een groene en gezonde school en helpen elkaar erheen op weg. Bekijk hier het hele programma.

 
Doe-tip: Zelf vogelvoer maken

Helpen jouw leerlingen de natuur graag een handje? Dan kunnen ze binnenkort aan de slag met de vogeltjes voeren. Maak er samen een leuke kook- en knutselopdracht van met een recept voor vetbollen. Dat is helemaal niet moeilijk: smelt ongezouten frituurvet in een pannetje en meng er zaden, pitten, pinda’s en rozijnen door. Volg bijvoorbeeld dit filmpje van Vroege Vogels. Voor de kleinsten is er een simpelere variant: smeer stukken van een lege keukenrol in met pindakaas en haal deze door een bakje met strooivoer voor vogels.
Mmm… dat lusten ze wel!
De boer op!

Nergens gaat het verhaal achter ons voedsel meer leven dan op het erf van een lokale boer. Daarom nodigt de Lelystadse Boer schoolklassen van harte uit voor een boerderijbezoek. De Lelystadse Boer is club van wel 70 boeren rondom Lelystad airport. Een aantal van hen is gecertificeerd educatieboer. Zij hebben elk een uniek boerenbedrijf dat je met de klas kunt bezoeken. Gaan jullie langs bij de melkkoeien, met eigen ogen zien hoe suiker wordt gemaakt, of een kijkje nemen tussen de scharrelkippen? Al deze boerderijbezoeken zijn terug te vinden in de NDE-gids.
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp