Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Start schooljaar 2020-2021
Dinsdag 22 september:

Nationale Buitenlesdag

Normaal gesproken is de Buitenlesdag jaarlijks in april, maar dat kon dit voorjaar helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn de scholen nu weer open en kunnen we binnenkort alsnog genieten van buiten lesgeven en les krijgen.
Scholen kunnen zich via www.buitenlesdag.nl nog aanmelden voor deze editie. Door het hele land doen er al meer dan 3.400 scholen mee! Wanneer je als school meedoet met de Nationale Buitenlesdag, krijg je toegang tot de online database boordevol beproefde lesideeën voor buiten.
Techniekkistjes NOP

Ben je voor jouw klas in de gemeente Noordoostpolder op zoek naar leuke en gemakkelijke proefjes over natuur en techniek? In de NDE-gids staan drie soorten techniekkistjes die je kunt lenen via het Emelwerda College. De kistjes laten leerlingen kennismaken met onderzoek doen en programmeren. De 6 tot 8 zelfstandige opdrachten per kistje variëren van je eigen game maken tot metingen doen aan het weer en de code van je DNA ontdekken.
Je kunt de techniekkistjes gemakkelijk boeken voor een periode van 3 tot 4 weken via de NDE-gids op
www.ndegids.nl/nop.
Een kriebelige
verhalenwedstrijd

Doet jouw klas mee aan de kriebelige verhalenwedstrijd Tiny Tales? IVN Natuureducatie nodigt jullie uit om de mooiste, spannendste of gekste verhalen te bedenken geïnspireerd door de natuur. Duik mee in de wereld van de kriebelbeestjes. Zo ontdekken jouw leerlingen hoe mooi en bijzonder – en vooral helemaal niet eng of vies – kriebelbeestjes zijn.
Elke klas stuurt hun beste verhaal in vóór 18 oktober en maakt zo kans op een klassenuitje naar de Efteling! Lees hier meer over Tiny Tales en hoe jullie mee kunnen doen.
Gratis fruit op school

Tussen 31 augustus en 11 september kunnen scholen zich via www.euschoolfruit.nl inschrijven voor de twaalfde editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU. De gratis leveringen lopen van 9 november 2020 t/m 16 april 2021. Daarna kunnen scholen zelf door met het stimuleren van het eten van fruit en groente op school. De school kiest dan voor een (betaald) abonnement of vraagt ouders zelf fruit en groente mee te geven naar school.
 
Meer bereiken met
natuuronderwijs

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Om leerlingen klaar te maken voor de toekomst, hebben ze betekenisvol onderwijs nodig waarin ze leren over en van de wereld om hen heen. Met al meer dan 200 juffen en meesters zorgt IVN Natuureducatie daarom voor een Groene Revolutie in het onderwijs en we roepen jou op om je aan te sluiten. Als juf of meester ben jij in staat om jouw klas verliefd te laten worden op de natuur. Wij helpen je daar graag bij. Wil je weten hoe? Lees dan hier verder.
Duurzame Voorleesactie
 
Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Veel scholen in de gemeente Noordoostpolder en Zeewolde doen al mee aan de bijbehorende Voorleesactie. De Voorleesactie is een laagdrempelige manier om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Dit jaar is het thema kleding. Scholen die zich aanmelden, ontvangen kosteloos het boek 'De Wereld van Kleding' met daarin 16 korte en lange verhalen om voor te lezen. Het boek bevat ook actieve en creatieve lessen waardoor kinderen, ouders en wellicht jijzelf, anders naar kleding en de kledingkast gaan kijken. Meld je school hier aan voor de Voorleesactie.
Gezocht: Flevolandse Kinderdirecteur

Wie heeft er nou betere ideeën over groene schoolpleinen, buitenlessen en andere leuke natuurprojecten op school dan leerlingen zelf? IVN Flevoland laat zich graag adviseren door experts en daarom zijn wij voor dit schooljaar op zoek naar een Kinderdirecteur. Kennen jij of je collega's een leerling uit groep 5 of 6 die niet op zijn of haar mondje gevallen is, graag buiten is en vol goede ideeën zit over natuur en duurzaamheid? Vertel hem of haar dan over onze vacature voor Kinderdirecteur! Solliciteren kan door uiterlijk maandag 12 oktober een persoonlijk filmpje in te sturen. 
Agenda
 
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp