Copy


Bekijk de webversie

Het laatste nieuws en de leukste tips over
Natuur- en Duurzaamheidseducatie
in Flevoland

IVN Flevoland
winter 2022
In deze nieuwsbrief:
Agenda
 
Bekijk in de groene kwartaalkalender per activiteit de tips voor lesmateriaal!
Gezocht: Buitenlesleerkracht van het jaar

Ben jij op jouw school de leerkracht die bekend staat om zijn of haar buitenlessen? Weet jij zo een les uit de lesmethode in een buitenles te veranderen en inspireer jij jouw collega's om naar buiten te gaan? Geef je dan snel op als Buitenlesleerkracht van het jaar en win €2000,- tegoed voor een buitenlesplek. Geef je nu op!
Gratis moestuinzaadjes in januari

Maak je eigen moestuin op school! Leerkrachten van groep 1 t/m 4 kunnen in januari gratis moestuinzaadjes aanvragen via Smaaklessen. Dit sluit perfect aan bij de interactieve lesmodule Smaakmissie Moestuin. De leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken zo van alles over de moestuin, plantjes en de beestjes. Bekijk de actie.
Welke vogels kennen de kinderen?

Misschien doet jouw klas mee met de Nationale Tuinvogeltelling op 28, 29 en 30 januari. Of wil je de kinderen gewoon graag meer over vogels leren? De vogelbescherming heeft allemaal kant en klare lesmaterialen ontwikkeld waar je gebruik van kunt maken. Bekijk hier de lessen over het herkennen van vogels.
Van Zaadje tot Soep Doen jullie mee in 2022?

Wil jij als Lelystadse leerkracht of pedagoog kinderen laten zien en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het kweken en bereiden van gezond en duurzaam eten? Meld jouw groep dan aan met kinderen uit groep 5, 6 of 7 en leg in 2022 samen de reis Van Zaadje tot Soep af. Met jouw groep doorloop je vijf stappen: zaaien, verzorgen, oogsten, koken en proeven en vieren. Ja, wij willen meedoen!
Voedselbosjes aangeplant op scholen

De struiken en bollen zitten erin! De scholen van de twee gewonnen mini voedselbosjes gingen met de handen in de aarde. Leerkracht John: ‘Er is bij het planten goed samengewerkt, ieder kon zijn sterke kant inzetten. Er zijn vuile handen gemaakt (positieve vuile handen, dat wel) en er is geleerd. Vergis je niet, voor veel kinderen is een bloem een bloem, dat ze ook namen hebben is nieuw.’ Lees over de voedselbosjes.

 
Floriade lessen en activiteiten in NDE-gids

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar lang hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Flevolandse scholen kunnen in de NDE-gids lessen en activiteiten vinden die perfect aansluiten op de vier subthema’s van de Floriade. Ideaal ter voorbereiding of afsluiting van een bezoek aan de Floriade. Laat de kinderen groen, voeding, gezondheid en energie ontdekken!
Touringcarvervoer groen grijs voor voordelig busvervoer 

De vereniging Groengrijs maakt personenvervoer mogelijk door een touringcar ter beschikking te stellen aan haar leden. Ook gebruik maken van voordeling busvervoer, lees hier over de mogelijkheden.
 
Groene kwartaal- en jaarkalender nu online

De kwartaalkalender van januari, februari en maart 2022 staat nu op de website van IVN Flevoland. Daar vind je ook de jaarkalender. Op de kalender vind je de belangrijkste en leukste themadagen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Zo hoef je als school niets te missen en sluit je altijd aan bij de actualiteit. Per thema krijg je meteen suggesties voor interessante lessen.
 
Boek nu je lessen via de NDE-gids

Via de NDE gids kun je allerlei lessen, excursies en leskisten boeken op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Hebben jullie al een keuze gemaakt uit het ruime aanbod? Lees hier wat er binnen jouw gemeente allemaal mogelijk is.
IVN Flevoland
Botter 14  07
8232 JP Lelystad

flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2022

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij de NDE gids in Flevoland
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?:
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

   
      
Copyright © 2022 IVN, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.
IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt
door subsidie van de provincie Flevoland.