Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Lente 2020

7 april: Buitenlesdag

Ieder jaar nodigen Jantje Beton en IVN Natuureducatie leerkrachten door het hele land uit om naar buiten te gaan met hun klas. En met succes: al meer dan 350.000 leerlingen krijgen op 7 april weer les in de buitenlucht! Doet jullie school ook mee? Dat kan al als je met één klas één uur naar buiten gaat. Lees meer over de Nationale Buitenlesdag en meld je gratis aan via www.buitenlesdag.nl. Zo krijg je ook gelijk toegang tot de digitale databank vól lesbrieven en inspiratie voor groep 1 tot en met 8.
De Grote Plantenjacht: biodiversiteit op school
Met 'De Grote Plantenjacht' geeft Eco-schools basisschoolleerlingen de kans om zelf bij te dragen aan natuur in hun omgeving. In vijf eenvoudig voor te bereiden lessen voor groep 5/6 en groep 7/8 verdiepen de leerlingen zich in de biodiversiteit rondom de school. Maar daar blijft het niet bij: de klas maakt een actieplan om de natuur in de omgeving een handje te helpen. Om dat plan uit te voeren, hebben deelnemende scholen een budget van €100,- te besteden! Kijk in jullie online NME-gids onder ‘doe-het-zelf lessen’ voor meer informatie en het aanmeldformulier.
 
Aandacht voor afval
 
Deze lente vragen de inmiddels 227.065 Supporters van Schoon weer extra aandacht voor zwerfafval en recycling. Prachtige onderwerpen om in de klas op in te gaan, want jong geleerd is oud gedaan! Daarom is er op www.aandeslagmetafval.nl gratis een lespakket beschikbaar voor alle klassen in het basisonderwijs. Van een online game voor kleuters tot tips om een opruimactie te organiseren. Ook kun je als school een actiecode opvragen voor een gratis eigen leskoffer vol activiteiten.
Record Boomfeestdag: 500.000 bomen
Woensdag 18 maart is het weer Nationale Boomfeestdag. Het thema dit jaar: Bomen geven Energie! Dat mag ook wel, want deze dag is een recordpoging om 500.000 bomen te planten door heel Nederland. Wil je meedoen met jouw klas? De gemeente Zeewolde nodigt basisscholen uit. Neem via de organisatie contact met ze op. Wil je van te voren in de klas al aan de slag met bomen? Bekijk dan het gratis te downloaden lesmateriaal.
Nederland Zoemt – In actie voor de bij
Sinds 2017 zet Nederland Zoemt zich in voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want wilde bijen worden bedreigd en dat heeft grote gevolgen voor mens en natuur. Deze actie roept heel Nederland op om zijn steentje bij te dragen. Voor scholen is er een educatieprogramma. Deze is ontwikkeld voor de bovenbouw volgens het concept van onderzoekend leren. Gedurende drie uitdagende onderzoeksactiviteiten (waaronder de Nationale Bijentelling op 18 en 19 april) worden de leerlingen bijenexperts en helpen ze mee om de wilde bij te redden.
Agenda
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp