Copy


Bekijk de webversie

Het laatste nieuws en de leukste tips over
Natuur- en Duurzaamheidseducatie
in Flevoland

IVN Flevoland
Nazomer 2022
In deze nieuwsbrief:
Agenda
Meer dan 5000 kinderen in Flevoland volgden een natuur- of duurzaamheidsles
De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen regelmatig buiten zijn, onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en voor in de toekomst. Dat bevordert hun sociale en creatieve ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze opgroeien tot verstandige, natuurbewuste burgers. Veel leerkrachten onderschrijven het belang van natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) en willen er graag meer mee aan de slag. In het afgelopen schooljaar hebben er ruim 5000 kinderen in de Flevolandse gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde mee gedaan aan een activiteit of les met het thema natuur- en duurzaamheidseducatie. Vanaf dit schooljaar zal ook Urk deelnemen.
Bodemdierendagen 2022
De achtste editie van de Bodemdierendagen komt eraan: van 23 september t/m 5 oktober 2022. Wist jij dat 25% van de biodiversiteit onder de grond leeft? De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jullie in de buurt de bodem gezond houden. Lijkt het je leuk om met je klas mee te doen? Vraag het doe-mee-pakketje voor groepen aan.
Van Zaadje tot Soep!
Op vrijdag 2 september gingen verschillende Lelystadse basisscholen en BSO’s met de handen de klei in om gewassen te oogsten. De kinderen deden dit bij De Lelystadse Boer en oogstten daar onder begeleiding van boeren en deskundige senioren. Deze unieke ervaring is onderdeel van het Lelystadse projectVan Zaadje tot Soep’. Er volgt nog een Foodfestival op 12 oktober. De deelnemers worden uitgedaagd om de lekkerste soep te koken welke wordt geproefd door een professionele jury. 
Kinderboekenweek Gi-Ga-groen!
Ga mee op ontdekkingstocht en leer  meer over de natuur! Dompel je onder in dierenweetjes en woeste buitenavonturen. We hebben drie verschillende lessenseries gemaakt: voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. In al deze natuurlessen gaan leerlingen op zoek naar dieren en planten op en rond het schoolplein en met de opdrachten ontdekken ze wat we eigenlijk allemaal over ze kunnen leren. Download hier het lespakket.
Kwartaalkalender nu beschikbaar
De 
kwartaalkalender van oktober, november en december staat nu op de website van IVN Flevoland. Op de kalender vind je de belangrijkste en leukste themadagen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Zo hoef je als school niets te missen en sluit je altijd aan bij de actualiteit. Per thema krijg je meteen suggesties voor interessante lessen.
 
IVN Flevoland
Botter 14  07
8232 JP Lelystad

flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2022

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij de NDE gids in Flevoland
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?:
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

   
      
Copyright © 2022 IVN, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.
IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt
door subsidie van de provincie Flevoland.