Copy


Bekijk de webversie

Het laatste nieuws en de leukste tips over
Natuur- en Duurzaamheidseducatie
in Flevoland

IVN Flevoland
herfst 2021
In deze nieuwsbrief:
Agenda
 
Teken het groene schoolplein manifest

De voordelen van een groen schoolplein zijn groot; het heeft een positief effect op de concentratie van de leerlingen, er is een afname in pestgedrag en kinderen spelen er graag. Vind jij groene en gezonde schoolpleinen ook belangrijk? In Flevoland slaan we de handen ineen voor groene en gezonde schoolpleinen. Laat van je horen en teken het manifest!
De boeren brengen een cadeautje op school. Zijn ze al bij jullie geweest?

In de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde brengen educatieboeren van de vereniging Kom bij de Boer een pakketje langs. Daarmee willen ze de scholen laten zien dat zij weer welkom zijn op de boerderij. In Flevoland zijn er dertig getrainde educatieboeren. Zij zijn getraind om kinderen ‘belevend te laten leren’. Zij ontvangen met veel enthousiasme schoolklassen en laten kinderen ontdekken en ervaren waar voedsel nou eigenlijk vandaan komt. Ook met je klas naar de boer? Boek hier je bezoek.
Nieuwe kinderdirecteuren aan de slag met groene schoolpleinen

Sinds kort zijn we in Flevoland drie kinderdirecteuren rijker! Brent, Liyana en Norah nemen het stokje over van Roxanne en mogen zich dit schooljaar kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van hun gemeente noemen. Ze gingen meteen aan de slag met groene schoolpleinen. Lees hier hoe ze dat deden.
Doe mee aan de kookchallenge van Zaadje tot Soep

Maak zelf een ultiem lekkere soep en stuur je recept in. Als jouw soep wint, dan wordt deze gemaakt door Resto van Harte en mogen twee leerlingen de soep komen serveren in het restaurant. Ook mag je met je hele klas van de soep smullen. Meedoen kan tot 10 november. Bekijk het filmpje met alle informatie.
Paddenstoelen lespakket

Bij de herfst horen paddenstoelen en de natuur is het beste leslokaal voor kinderen. Zit jij straks met een klas vol paddenstoelexperts? Download het gratis herfstlespakket voor leerlingen uit groep 5 en 6. Het lespakket Paddenstoelen bestaat uit 4 lessen. Je kunt één les kiezen of er een groter thema van maken, bijvoorbeeld iedere week één les. Aan de lessen zijn verschillende doe-opdrachten gekoppeld voor binnen én buiten. 
Met de klas naar buiten... Spinnen zoeken!

Natuurjuffen en -meesters opgelet! Wanneer je ’s ochtends vroeg vertrekt, loop je het risico te worden gekruist door een vers geweven spinnenweb. Of je er nu bang voor bent of niet: het is spinnentijd! Omdat dit een perfect moment is om ze beter te leren kennen, ontwikkelde IVN een gratis buitenles. In de les ontdekken leerlingen zelf waarom de spin zo’n bijzondere, harde werker is. Download de lesbrief Spinnen onderbouw of de lesbrief Spinnen bovenbouw.
 
Natuurwerkdag in de klas: bouw een egelhuis

Met dit educatieproject voor groep 6, 7 en 8 neem je je leerlingen mee onze natuur in. De leerlingen leren niet alleen over de meest voorkomende bosdieren in Nederland, maar ook over hun rol in grotere ecosystemen, en over het belang van biodiversiteit. Tenslotte krijgen ze aanwijzingen over wat zij zelf kunnen doen om de dieren en de biodiversiteit een handje te helpen. Bouw bijvoorbeeld met je klas een egelhuis! Het lesmateriaal staat hier voor je klaar.
 
Kwartaalkalender nu beschikbaar

De kwartaalkalender van oktober, november en december staat nu op de website van IVN Flevoland. Op de kalender vind je de belangrijkste en leukste themadagen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Zo hoef je als school niets te missen en sluit je altijd aan bij de actualiteit. Per thema krijg je meteen suggesties voor interessante lessen.
 
Boek nu je lessen via de NDE gids

Via de NDE gids kun je allerlei lessen, excursies en leskisten boeken op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Hebben jullie al een keuze gemaakt uit het ruime aanbod? Lees hier wat er binnen jouw gemeente allemaal mogelijk is.
IVN Flevoland
Botter 14  07
8232 JP Lelystad

flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2021

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?
Meld je hier aan


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij de NDE gids in Flevoland
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?:
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

   
      
Copyright © 2021 IVN, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.
IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt
door subsidie van de provincie Flevoland.