Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Zomer 2020
Nieuw: alles over NDE op één pagina!

IVN Flevoland wil het voor leerkrachten gemakkelijker en leuker maken om natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) een vast plekje in de klas te geven. Dankzij onze samenwerking met verschillende gemeenten hebben wij een nieuw platform voor NDE in Flevoland in het leven kunnen roepen. De pagina is voor Flevolandse basisscholen en staat boordevol inspiratie, handige links en aanknopingspunten waar je als leerkracht zo mee aan de slag kunt. Handig bij het maken van plannen voor het nieuwe schooljaar! Klik hier voor het platform NDE Flevoland.
NDE-gids klaar voor 2020-2021

Al jaren kunnen scholen in de gemeenten Noordoostpolder en Zeewolde gebruik maken van de digitale NME-gids. Ook voor komend schooljaar is de gids inmiddels weer klaar voor gebruik! Naast een aantal mooie nieuwe lesmaterialen en excursies zal je misschien nog iets opvallen... De gids heeft een nieuwe naam: de NDE-gids. Duurzaamheid is vandaag de dag uitgegroeid tot zo’n onmisbaar en veelzeggend concept, dat we ervoor hebben gekozen om het in de benaming van ons totale aanbod op te nemen. Voortaan is het dus de digitale gids voor natuur- en duurzaamheidseducatie! Bekijk het aanbod '20-'21 voor jouw gemeente hier.
Thema NME-project Zeewolde 2021: water

Gemeente Zeewolde organiseert tweejaarlijks een NME-project voor basisscholen. De editie in mei-juni 2021 heeft als thema ‘water’. Tal van mooie activiteiten voor alle niveaus zijn al door de NME-contactpersonen voorgesteld rondom dit thema. Momenteel worden deze uitgewerkt en aangevuld met ander leuk en leerzaam aanbod van externe organisaties in de regio. Via de nieuwe NDE-Gids kunnen de scholen in Zeewolde zich binnenkort alvast inschrijven. We houden jullie op de hoogte!
Leskisten Zeewolde via IVN-afdeling
Het uitlenen van alle leskisten voor scholen in Zeewolde loopt tegenwoordig via IVN Zeewolde. Reserveren kan heel eenvoudig via de NDE-Gids. Je kiest één van de geplande uitleenperiodes en leent een leskist voor drie weken. De Scholenwerkgroep van IVN Zeewolde neemt contact met je op over het bezorgen en ophalen van de leskist(en) op school. Dit doen de vrijwilligers in de regel op vrijdagen. Jan Zuidberg is hiervoor de contactpersoon. Dus wil je volgend schooljaar zelf een les geven over bomen, vlinders of het weer? Neem een kijkje in het aanbod van leskisten.
Voedselbos zoekt schoolplein

Zie jij een voedselbosje op het schoolplein helemaal zitten? Voor een pilot van het IVN Voedselbosje (in november 2020) zijn we op zoek naar schoolpleinen. Een voedselbosje bestaat uit 25 tot 30 m2 vol met (grotendeels) eetbare planten. Door het bijbehorende lesmateriaal leren kinderen hun eigen voedselbos ontwerpen, verzorgen en gebruiken. In ruil voor een deel van het plein en het testen van lesmateriaal kan jullie school gratis meedoen aan de pilot. Hou voor de inschrijving de website van IVN Flevoland in de gaten en wie weet kunnen jullie volgend schooljaar al aan de slag!
Meld je klas aan voor ModderDag

De basisscholen en kinderdagopvang zijn weer open en kinderen kunnen weer terecht op de sportverening. Onze jaarlijkse ModderDag kan dus doorgaan op deze locaties, als de richtlijnen van de overheid in acht worden genomen. Openbare publieksactiviteiten kunnen we dit jaar helaas niet door laten gaan. Doe je met jouw school, BSO of sportvereniging mee? Samen zetten we met ModderDag het vrij spelen in de natuur op de agenda. We helpen jullie graag op weg de modder in. Meld je aan en ontvang alles om van jouw activiteit een vies succes te maken!
Groene Leerling: Nog plek in gem. Noordoostpolder!
Nu de scholen weer open zijn, kan ook het programma de Groene Leerling weer verder. Alle deelnemende leerkrachtenteams krijgen van IVN Flevoland training over buiten lesgeven, zoals vorige week De Wetering in Zeewolde. Vanwege de nog altijd geldende maatregelen was voor het eerst de hele training in de buitenlucht en dat beviel maar wat goed! 
Wil jij je leerlingen ook meer meegeven over natuur, omgeving en buiten zijn? In de gemeente Noordoostpolder zijn nog enkele plaatsen vrij voor scholen om deel te nemen aan het programma de Groene Leerling. Meer informatie is te vinden op onze website.


 
Agenda
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp