Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Eind 2020
Flevolands eerste Groene Kinderdirecteur

Roxanne Salehi (9 jaar) uit Almere is de gloednieuwe Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Roxanne: ‘Ik houd van de natuur want het maakt je slim, gezond en gelukkig. Als kinderdirecteur ga ik zorgen dat alle kinderen een fijne en leuke plek hebben in de natuur.' Benieuwd hoe? In dit filmpje stelt Roxanne zichzelf voor en vertelt ze over haar plannen.
Hartje Winter naar buiten

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Met Hartje Winter biedt IVN Natuureducatie tussen 4 en 29 januari een reeks sprankelende winterse buitenactiviteiten. Ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen (0 tot 12 jaar), speciaal voor de kinderopvang. Kinderdagverblijven, BSO’s, gastouders en speellocaties in Nederland kunnen zich tot 23 december gratis aanmelden.
Voedselbosje bij Aan Boord in Dronten

Dertig leerlingen van basisschool Aan Boord in Dronten plantten op 3 december een Voedselbosje van 30 m2 op hun schoolplein. Kinderdirecteur Roxanne was aanwezig: ‘Ik vind een Voedselbosje super leuk want je kunt hier lekker eten en spelen, maar ook leren over de planten. We kregen les over de dropplant en nu ga ik die aanplanten, moet je ruiken!’. Wil jouw school ook lessen volgen over voedsel? Bekijk dan het aanbod in jouw gemeente via de NDE-gids.
NDE-kwartaalkalenders & Groene Jaarkalender

Klaar om met de klas groene voornemens te maken voor nieuwe jaar? Om jullie een eindje op weg te helpen, is net de Groene Jaarkalender 2021 uit. Daarnaast vind je op ons Flevolandse platform voor natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) de NDE-kwartaalkalenders voor het onderwijs. Deze wijzen je voor elk moment van het jaar direct door naar geschikte lesmaterialen, activiteiten en projecten.
30 nieuwe Flevolandse educatieboeren

Flevoland is maar liefst dertig gecertificeerde educatieboeren rijker. Zij weten precies hoe ze schoolklassen alles kunnen leren over hoe ons eten van de akker op het bord terecht komt. Met steeds meer van zulke boeren kan straks elke school in de eigen omgeving op boerderijexcursie. Wil jouw klas in het voorjaar langs op de boerderij? Kijk dan in de NDE-gids van jouw gemeente voor een educatieboer bij jullie in de buurt.
Voedselbos Emmeloord verwelkomt scholen
 
Hebben jouw leerlingen altijd al een echt voedselbos willen bezoeken? In Emmeloord zijn ze klaar voor jullie komst. Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt buitenlessen, workshops of doe-dagen. Er wordt voor jullie een programma op maat gemaakt. Alvast een voorproefje? Bekijk dan de drie nieuwe doe-opdrachten voor in de kerstvakantie. Meer informatie over het voedselbos en de ontvangst van scholen vind je op www.voedselbosemmeloord.nl/educatie.


 
Agenda
 
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp