Copy


Bekijk de webversie

Nieuwsbrief voor het basisonderwijs in Noordoostpolder en Zeewolde

IVN Flevoland

april 2019

Schoolpleinkalender

Het schoolplein vergroenen en leuk onderhouden? De IVN Scharrelkids invulbare beheerkalender maakt het maken van een schema extra leuk en makkelijk, zowel voor leerkrachten als leerlingen. Bepaal voor de hele school of per klas wat er die maand gedaan moet worden, vul het in en hang het op het prikbord. Op de kalender staan tips en activiteiten waar je elke maand mee aan de slag kunt.
Download de invulbare beheerkalender hier.

 

Vogels in de lente

De site Beleef de Lente is weer in de lucht! Op deze site vind je lestips en filmpjes, en kunnen de kinderen live meekijken in de nesten van bosuil, slechtvalk, kauw, koolmees, ooievaar en nog meer vogels en het hele broedproces van het begin tot het einde meebeleven.
Lestips zijn hier downloadbaar.

Meer over vogels?
Scholen in de Noordoostpolder kunnen contact opnemen met de Stichting Roofvogelwerkgroep Noordoostpolder. Zij geven graag uitleg over roofvogels in de polder. Welke roofvogels zijn er, hoe nuttig zijn deze vogels en waarom verdienen ze onze bewondering en bescherming? Meer informatie.
Scholen in Zeewolde kunnen via de NMEgids inschrijven op vogelactiviteiten van de scholenwerkgroep van IVN-afdeling Zeewolde i.s.m. SBB.

 

Nationale Buitenlesdag

2 April was het Nationale Buitenlesdag en 56 scholen in Flevoland deden mee!
Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. Bovendien vinden kinderen het heel leuk! De Optimist in Almere was dit jaar de Ambasssadeursschool. Hier werden de hele dag buitenlessen verzorgd voor alle groepen.
 
Vaker met jouw klas naar buiten? Leer je onderwijsdoelen om te zetten naar leuke buitenlessen! Op 5 juni 2019 wordt er ’s middags een training gegeven in Lelystad.
Meer informatie en aanmelden.
 
 

Ontdek wilde bijen en hommels


Scholen kunnen zich op unieke wijze inzetten voor de wilde bij. Leerlingen en hun leerkrachten maken de omgeving van hun school bijvriendelijker en kunnen daarnaast onderzoek doen.
Download het lespakket van Nederland Zoemt.
 
Nationale Bijentelling
14 en 15 april worden in het hele land de bijen geteld. Waarom? Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Elke bij telt, jouw groep ook?
Meer informatie via www.nederlandzoemt.nl
 
 

Planten in de klas

Wil je de natuur in de klas beleven met mooie binnenplanten? Dat ziet er niet alleen gezellig uit, planten in huis en op kantoor zijn ook nog eens bewezen gezond! Dit zijn de beste luchtzuiverende én makkelijkste kamerplanten op basis van onderzoek door NASA.
Goede luchtzuiveraars zijn de goudpalm of areca palm (Chrysalidocarpus lutescens), de lepelplant (Spathiphyllum 'Mauna Loa') en de twee Dracaena's (Dracaena marginata en Dracaena fragrans). Deze laatste zijn ideaal voor het klaslokaal: ze kunnen zowel in de schaduw als in de zon staan en behoeven maar weinig water.

 

Beleef de natuurkalender

Wil je vaker naar buiten in 2019? De Beleef de natuur kalender 2019 biedt je het hele jaar door tips en inspiratie om de natuur in te gaan. Met 84 doe-tips, buitenactiviteiten en interessante natuurweetjes.  Download hem gratis!

 

Duurzaam en gezonde eten

In deze nieuwe lessen nemen we het eten van vlees en zuivel onder de loep. Waarom heeft het een negatieve invloed op onze aarde? En wat zegt de Schijf van Vijf: is vlees en zuivel gezond?
Na de introductie kun je kiezen uit vijf lessen:
  • Les 1: het broeikaseffect
  • Les 2: ontbossing
  • Les 3: watergebruik
  • Les 4: dierenwelzijn
  • Les 5: onze gezondheid
Als afsluiting maken de leerlingen een kookboekje. Download lesmateriaal.

 

Alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten! Het Grote Natuuractiviteitenboek boek staat boordevol leuke buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.
Lees meer...

 

Agenda

Nationale Bijentelling: 13 en 14 april
NMEgids 2019-2020 beschikbaar: 22 mei
Training buitenles: 5 juni 2019
Slootjesdagen: 14 t/m 16 juni 2019
Modderdag: 28 juni 2019

 
Contact:

IVN Flevoland

Botter 14  07,  8232 JP Lelystad
flevoland@ivn.nl,
www.ivn.nl/flevoland
0320 - 258 980

 
© Copyright IVN 2019

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld u hier aan.

Blijf op de hoogte

               
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij te beleven. 

Activiteiten van IVN Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp